Δεν θα κατατεθεί σήμερα στο Brussels Group το πολυνομοσχέδιο

Δεν θα κατατεθεί σήμερα στο Brussels Group το πολυνομοσχέδιο Facebook Twitter
0

Η ημερομηνία κατάθεσης του πολυνομοσχεδίου που καταρτίζει η κυβέρνηση στη βάση της «λίστας Βαρουφάκη», για την ενδιάμεση συμφωνία με τους θεσμούς, παραμένει τελικά ανοιχτή.

Ενώ προηγούμενες πληροφορίες ανέφεραν πως το νομοσχέδιο θα τεθεί σήμερα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες, κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, τον οποίο επικαλείται το αθηναϊκό πρακτορείο ειδήσεων, επισημαίνει ότι οι προτάσεις της ελληνικής πλευράς δεν έχουν ακόμη κωδικοποιηθεί στην τελική μορφή τους.

«Προσπαθούμε να είμαστε όσο πιο συγκεκριμένοι γίνεται στις προτάσεις και να υπάρξει μια νομική κωδικοποίηση τους» ανέφερε ο ίδιος, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, αν και, όπως είπε, «όλοι έχουμε στο μυαλό μας τον χρόνο».


«Εμείς προσπαθούμε να γίνει συγκεκριμένη συζήτηση, οι άλλοι το θέλουν;», διερωτήθηκε ακόμα, ενώ σε ερώτηση για το τι θα γίνει σε ενδεχόμενο «κουρέματος» των εγγυήσεων από την ΕΚΤ, απάντησε ότι «έχουμε σχέδιο».

Στο μεταξύ, η ελληνική παρουσία στις Βρυξέλλες θα είναι ενισχυμένη, με τη συμμετοχή και του Athens Group, ενώ εκτός του Brussels Group θα συνεδριάσει και το EuroWorking Group. Επίσης, στις 18.00, θα συνέλθει στο υπουργείο Οικονομικών η πολιτική ομάδα διαπραγμάτευσης υπό τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για Πάπα Φραγκίσκο: Μακάρι η παρακαταθήκη της αγάπης που αφήνει να βρει την καλύτερη συνέχεια

Πολιτική / Μητσοτάκης για Πάπα Φραγκίσκο: Μακάρι η παρακαταθήκη της αγάπης που αφήνει να βρει την καλύτερη συνέχεια

«Η σκέψη μας στρέφεται στο ανά τον κόσμο ποίμνιο του Βατικανού. Ιδιαίτερα, μάλιστα, στην ελληνική κοινότητα των Καθολικών» υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας -Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνού υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Πολιτική / Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας - Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνί υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Τι είπε ο Νίκος Δένδιας για καινοτομία στην Άμυνα και συμμετοχή σε κοινές αποστολές - Τι είπε ο Λεκορνί για συνεργασία στην Ερυθρά Θάλασσα, ενίσχυση της γαλλικής παρουσίας στην Ελλάδα και στρατηγική παραγωγής και ανάπτυξης στρατιωτικού εξοπλισμού
LIFO NEWSROOM