Ένα νεογέννητο επέζησε 8 ημέρες κάτω από τη γη

Ένα νεογέννητο επέζησε 8 ημέρες κάτω από τη γη Facebook Twitter
0

Ένα νεογέννητο που γεννήθηκε με λαγωχειλία και οι γονείς του το έθαψαν ζωντανό μέσα σ' ένα χαρτόκουτο στην Κίνα, έμεινε θαμμένο επί 8 ημέρες πριν το εντοπίσει και το σώσει μια κάτοικος της περιοχής.


Το μωρό γεννήθηκε στην αγροτική περιοχή Γκουανγκσί στη νότια Κίνα και οι γονείς του το έθαψαν ζωντανό δύο ημέρες αργότερα.

Οι ίδιοι υποστήριξαν στις αρχές ότι έθαψαν το παιδί επειδή ήταν βέβαιοι πως είχε πεθάνει, μετέδωσε ένας ενημερωτικός ιστότοπος.

Το παιδί το εντόπισε μία αγρότισσα που το άκουσε να κλαίει ενώ εκείνη μάζευε βότανα.

Καθώς οι γιατροί το εξέταζαν, το παιδί έβγαλε από το στόμα χώμα που είχε καταπιεί και κατάφερε να επιβιώσει.
Φαίνεται πως δεν είχαν θάψει αρκετά βαθιά το χαρτόκουτο, το οποίο είχε μέγεθος κουτιού παπουτσιών, με αποτέλεσμα ο αέρας να διεισδύει στο εσωτερικό του. Επιπλέον έμπαινε βρόχινο νερό κι έτσι το νεογέννητο κατάφερε να επιζήσει.

Πέντε άνθρωποι, περιλαμβανομένων τριών μελών της οικογένειας του παιδιού, έχουν τεθεί υπό κράτηση και κατηγορούνται για απόπειρα φόνου, μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV.

Το φαινόμενο της εγκατάλειψης βρεφών δεν είναι κάτι το σπάνιο στην Κίνα, όπου εφαρμόζεται με συχνά βίαιο τρόπο η πολιτική του ενός παιδιού.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιράν: Στους 65 οι νεκροί από την έκρηξη στο λιμάνι - Για «αμέλεια» μιλά η κυβέρνηση

Διεθνή / Ιράν: Στους 65 οι νεκροί από την έκρηξη στο λιμάνι - Για «αμέλεια» μιλά η κυβέρνηση

Η έκρηξη στο μεγαλύτερο λιμάνι του Ιράν προκάλεσε 65 θανάτους – Φωτιά από χημικά υλικά, αμέλεια και πολιτική αναταραχή στο φόντο των συνομιλιών ΗΠΑ-Ιράν για το πυρηνικό πρόγραμμα
LIFO NEWSROOM