Bloomberg: «Ασαφές αναμάσημα» προηγούμενων προτάσεων το νέο ελληνικό σχέδιο

Bloomberg: «Ασαφές αναμάσημα» προηγούμενων προτάσεων το νέο ελληνικό σχέδιο Facebook Twitter
2

Η νέα αναθεωρημένη πρόταση που κατέθεσε στους διεθνείς πιστωτές της η ελληνική κυβέρνηση αποτελεί ένα «ασαφές αναμάσημα» προηγούμενων προτάσεων και εξακολουθεί να μη θεωρείται αξιόπιστη, ανέφερε Ευρωπαίος αξιωματούχος που επικαλείται το Bloomberg.

Δεύτερος αξιωματούχος δήλωσε στο πρακτορείο ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αξιολογούν το σχέδιο, το οποίο έλαβαν σήμερα το πρωί. Και οι δύο αξιωματούχοι ζήτησαν να μην κατονομαστούν καθώς δεν είναι εξουσιοδοτημένοι να μιλήσουν δημοσίως για το θέμα.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης δεν απάντησε σε δύο τηλεφωνήματα και ένα μήνυμα από το πρακτορείο, για ένα σχόλιο.

Το Bloomberg μετέδωσε ότι η ελληνική τρισέλιδη πρόταση αναφέρεται μόνο σε δημοσιονομικούς στόχους, σύμφωνα με έναν από τους αξιωματούχους. Προσθέτει πως η Ελλάδα έδωσε επίσης στους πιστωτές ένα ξεχωριστό σημείωμα, επίσης τρισέλιδο, με το οποίο ζητάει να χρησιμοποιήσει κεφάλαια από τον ESM για να αποπληρωθούν τα ελληνικά ομόλογα ύψους 6,7 δισ. ευρώ που κατέχει η ΕΚΤ και λήγουν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Το δημοσίευμα προσθέτει πως η ελληνική κυβέρνηση θέλει επίσης πρόσβαση στα κεφάλαια διάσωσης που έχουν μείνει στον EFSF καθώς και να επιτραπεί στις ελληνικές τράπεζες να αγοράζουν περισσότερο βραχυπρόθεσμο χρέος.

Κυβερνητική πηγή, που επικαλείται το ΑΠΕ, επιβεβαίωσε νωρίτερα ότι κατατέθηκε η νέα πρόταση στους θεσμούς με στόχο την επίτευξη συμφωνίας, ενώ Ευρωπαίος αξιωματούχος δήλωσε στο Reuters ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την έλαβε και την εξετάζει.

2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Περίμενε κανείς μία σαφή πρόταση από τον Σύριζα; Εδώ και 4 μήνες έχουν κουράσει όλο τον πλανήτη με την ασάφεια τους και τα μισόλογα. Γελοία κυβέρνηση όπως και όλες οι προηγούμενες που θυμάμαι όσο ζω.
Όλες οι κυβερνήσεις πηγάζουν, προέρχονται, εκλέγονται και υποστηρίζονται από τον εκάστοτε λαό τους. Για να το κάνω πιο λιανά, δεν πήγαιναν Σουηδοί να ζητάνε ρουσφέτια για να πουλήσουν την ψήφο τους (και έδιναν την νίκη σε αυτόν που τα αποδεχόταν), δεν ήταν Βέλγοι οι αγρότες που έκοβαν την Ελλάδα στα 2 για να πληρωθούν έξτρα λεφτά, δεν ήταν Ισπανοί αυτοί που έγλειφαν για μια θέση στο δημόσιο, δεν ήταν Ιταλοί αυτοί που έκαναν ατέλειωτες απεργίες για να παίρνουν 3.000+ (στο δημόσιο πάλι), δεν ήταν Δανοί αυτοί που υπεξαίρεσαν τεράστια ποσά σε κάθε λογής δοσοληψίες.ΕΛΛΗΝΕΣ ήταν! Και όταν θα φτάσουμε να γίνει συνέιδηση μας ότι ΕΜΕΙΣ και ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ φταίμε, τότε ίσως υπάρξει ελπίδα σωτηρίας.Ως τότε, ίσως να ήταν καλύτερο να μιλάς για ΓΕΛΟΙΟ ΛΑΟ!