Οι τζιχαντιστές ναρκοθέτησαν την αρχαία Παλμύρα

Οι τζιχαντιστές ναρκοθέτησαν την αρχαία Παλμύρα Facebook Twitter
EPA/YOUSSEF BADAWI
1

Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους έχουν τοποθετήσει νάρκες και βόμβες στην αρχαία πόλη της Παλμύρας, στη κεντρική Συρία, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο παρακολουθεί και καταγράφει τις εξελίξεις στη συριακή κρίση.

Όπως μεταδίδει το Reuters,το Παρατηρητήριο επισήμανε ότι δεν είναι σαφές αν το Ισλαμικό Κράτος ετοιμάζεται να ανατινάξει τα αρχαία ρωμαϊκά ερείπια ή αν τοποθέτησε τις νάρκες προκειμένου να εμποδίσει τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις να πλησιάσουν στην πόλη.

Οι τζιχαντιστές ναρκοθέτησαν την αρχαία Παλμύρα Facebook Twitter
EPA/SANA

«Τοποθέτησαν τις νάρκες χθες. Έβαλαν μερικές και γύρω από το ρωμαϊκό θέατρο. Δεν γνωρίζουμε ακόμα τον λόγο της ναρκοθέτησης», δήλωσε στο Reuters ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, επικεφαλής του Παρατηρητηρίου.

Οι τζιχαντιστές ναρκοθέτησαν την αρχαία Παλμύρα Facebook Twitter
EPA/SANA

Από την πλευρά του, ο προϊστάμενος της υπηρεσίας αρχαιοτήτων της Συρίας, Μααμούν Αμπντουλκαρίμ, είπε ότι οι πληροφορίες ότι το Ισλαμικό Κράτος τοποθετεί βόμβες στην Παλαμύρα «φαίνεται πως αληθεύουν», σύμφωνα με το ΑΠΕ. «Η πόλη είναι όμηρος στα χέρια τους, η κατάσταση είναι επικίνδυνη», προειδοποίησε.

Υπενθυμίζεται ότι οι τζιχαντιστές κατέλαβαν την Παλμύρα, η οποία αποτελεί μνημείο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομίας, τον Μάιο.

1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι Παλαιστίνιοι και τα αραβικά κράτη απορρίπτουν την πρόταση του Τραμπ για την ανάληψη ελέγχου της Γάζας

Διεθνή / Οι Παλαιστίνιοι και τα αραβικά κράτη απορρίπτουν την πρόταση του Τραμπ για την ανάληψη ελέγχου της Γάζας

Το σχέδιο Τραμπ έχει απορριφθεί ήδη από χώρες της περιοχής, όπως η Ιορδανία και η Αίγυπτος, καθώς και από βασικούς συμμάχους των ΗΠΑ. Ο ΟΗΕ προειδοποίησε ότι οποιαδήποτε μορφή εξαναγκαστικής μετακίνησης πληθυσμού θα συνιστούσε εθνοκάθαρση
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια