Nέα συνεδρίαση της ΕΚΤ αύριο για τη ρευστότητα μετά από ελληνικό αίτημα

Nέα συνεδρίαση της ΕΚΤ αύριο για τη ρευστότητα μετά από ελληνικό αίτημα Facebook Twitter
1

Νέα συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί αύριο από το δ.σ. της ΕΚΤ στη Φραγκφούρτη μετά από ελληνικό αίτημα για παροχή ρευστότητας μέσω του ELA στις ελληνικές τράπεζες.

Την  ίδια ώρα Γερμανοί πολιτικοί ζητούν από τον Ντράγκι να μην εγκρίνει νέα ρευστότητα λέγοντας ότι μόνο έτσι να αναγκαστούν οι Έλληνες να συμβιβαστούν.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος των Χριστιανοδημοκρατών στην  Επιτροπή Οικονομικών της Bundestag, Hans Michelbach προβλέπει ότι δεν θα υπάρξει συμφωνία ούτε αύριο και υποστηρίζει ότι ένα Grexit είναι διαχειρίσιμο, τουλάχιστον για τη ζώνη του ευρώ. Καλεί δε τον Ντράγκι να διακόψει «αμέσως» τη ρευστότητα.

Την ίδια προσέγγιση έχει και ο αντιπρόεδρος της ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών Carsten Schneider ο οποίος λέει στο Spiegel ότι η ΕΚΤ αυξάνει κάθε εβδομάδα τον όγκο των δανείων έκτακτης ανάγκης για τις ελληνικές τράπεζες «διατηρώντας τη φαντασία για τη φερεγγυότητά του,". "Με την αύξηση του όγκου των δανειών μέσω Ela, η ΕΚΤ έχει αναλάβει την πλήρη χρηματοδότηση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος. Όλα αυτά γίνονται χωρίς δημοκρατική νομιμοποίηση και έλεγχο, ενώ οι φορολογούμενοι στην Ευρώπη πληρώνουν για τα δάνεια αυτά," λέει.

Και ο βουλευτής του κυβερνώντος CDU Βόλφγκανγκ Μπόσμπαχ, συμφωνεί: "Όσο αυτή η χρηματοδότηση καρουσέλ συνεχίζει να περιστρέφεται, η διάθεση για συμβιβασμό από την  ελληνική κυβέρνηση δεν θα αυξηθεί. Έτσι, η ΕΚΤ συμβάλλει άθελά της  στο να καθυστερεί η συμφωνία», τόνιζει.

Ο Schneider, μάλιστα δηλώνει υπέρ του να επιβάλλει η ΕΚΤ στην Ελλάδα ελέγχους κεφαλαίων. "Αν αυτοί αρνούνται να βελτιώσουν τη διαπραγματευτική τους θέση με τους πιστωτές, η ΕΚΤ πρέπει να δράσει. Σε αντίθετη περίπτωση, η αξιοπιστία της ως τραπεζική εποπτεία μπαίνει σε κίνδυνο», σημειώνει.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σούπερ μάρκετ: Πώς ο καταναλωτής θα μπορεί να συγκρίνει τιμές σε προσφορές και εκπτώσεις

Οικονομία / Σούπερ μάρκετ: Πώς ο καταναλωτής θα μπορεί να συγκρίνει τιμές σε προσφορές και εκπτώσεις

Από τις αρχές Μαρτίου ξεκινά η εφαρμογή του νέου Κώδικα Δεοντολογίας για τις προσφορές και τις εκπτώσεις, με στόχο να εξαλειφθούν οριστικά οι παραπλανητικές πρακτικές
LIFO NEWSROOM
Στο Ταμείο Ανάκαμψης εντάχθηκε το Ενιαίο Μητρώο Ακινήτων

Οικονομία / Στο Ταμείο Ανάκαμψης εντάχθηκε το Ενιαίο Μητρώο Ακινήτων

Θα συγκεντρώνει, συστηματοποιεί και ενσωματώνει ψηφιακή πληροφορία που τηρείται από διαφορετικούς φορείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και αφορά συνολικά στα στοιχεία των ακινήτων της χώρας
LIFO NEWSROOM
Τουρισμός για Όλους 2025: Άνοιξε η πλατφόρμα των αιτήσεων - Βήμα βήμα η διαδικασία

Οικονομία / Τουρισμός για Όλους 2025: Άνοιξε η πλατφόρμα των αιτήσεων - Βήμα βήμα η διαδικασία

Ποιοι δικαιούνται voucher μέχρι και 600 ευρώ - Τι προβλέπεται για συνταξιούχους, τρίτεκνους και πολύτεκνους, μονογονεϊκές οικογένειες, άτομα με αναπηρία και γονείς τέκνων με αναπηρία
LIFO NEWSROOM
Προκηρύχθηκε διεθνής διαγωνισμός για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στο Ιόνιο

Οικονομία / Προκηρύχθηκε διεθνής διαγωνισμός για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στο Ιόνιο

Η προκήρυξη όπως σημειώνει το ΥΠΕΝ έρχεται σε συνέχεια της αποδοχής της σχετικής εκδήλωσης ενδιαφέροντος για περιοχές της Πελοποννήσου από τις εταιρείες Chevron και HELLENiQ Energy
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Τραβήξτε μας την πρίζα μπας και συνέλθουμε. Πέντε χρόνια τώρα νομίζουμε ζούμε σε εικονική πραγματικότητα. Τραβήξτε την πρίζα να συνέλθουμε. Δείτε τι καλό που έκανε στους Κύπριους. Είπαν όχι, έπαθαν ΣΟΚ και συνήλθαν. Εμείς έχουμε αποχαυνωθεί από τη συνωμοσιολογία.