Δύο ηγέτες επέκριναν τον Τσίπρα χθες στη Σύνοδο και ένας τον στήριξε

Δύο ηγέτες επέκριναν τον Τσίπρα χθες στη Σύνοδο και ένας τον στήριξε Facebook Twitter
SOOC
4

Θετικό για πρώτη φορά ήταν χθες στο κλίμα για την Ελλάδα στη Σύνοδο Κορυφής χωρίς να σημαίνει αυτό ότι δεν υπήρξαν και επιθέσεις και επικρίσεις από κάποιους ηγέτες. Σύμφωνα με το ΜΕΓΚΑ μία από τους Πολιτικούς που επέκριναν την ελληνική κυβέρνηση για τις προτάσεις της ήταν η Λιθουανή πρόεδρος, Ντάλια Γκριμπουσκάιτε η οποία είπε στον Τσίπρα:

"Είστε πολύ μακριά, τι είναι αυτό που μας φέρατε; Δεν έχει σχέση με το μνημόνιο. Πρέπει να είστε προσηλωμένοι στο μνημόνιο που έχετε υπογράψει και αυτά που προτείνετε είναι απαράδεκτα". Ενώ έγραψε και στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter:

Επικριτικός ήταν και ο Ολλανδός πρωθυπουργός, Μαρκ Ρούτε που είπε στον Έλληνα πρωθυπουργό: "Τι είναι αυτό που φέρατε".

Τη στήριξη του Αλέξη Τσίπρα ανέλαβε ο Φρανσουά Ολάντ ο οποίος τόνισε ότι η χώρα "έχει κάνει πάρα πολλά, είμαστε πλέον εταίροι, μην τους πιέζετε να κάνουν περισσότερα".

Άλλοι ηγέτες κριτίκαραν τις προτάσεις της κυβέρνησης λέγοντας ότι είναι υφεσιακές για να λάβουν την απάντηση του Πρωθυπουργού ο οποίος είπε: "Μας λέτε και επιμένετε ότι πρέπει να εξομοιωθεί ο ΦΠΑ στα νησιά, αλλά για λόγους νησιωτικότητας, κάτι που είναι κατοχυρωμένο και για εμάς σημαντικό θα προτιμούσαμε να μην προχωρήσουμε σε αυτό".

Ο κ. Τσίπρας άσκησε επίσης κριτική ότι όσοι διατυπώνουν κριτική στην κυβέρνηση ότι φέρνει υφεσιακά μέτρα είναι αυτοί που στο παρελθόν υποστήριζαν ότι τα μέτρα που λάμβαναν θα έφερναν ανάπτυξη.

4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για Πάπα Φραγκίσκο: Μακάρι η παρακαταθήκη της αγάπης που αφήνει να βρει την καλύτερη συνέχεια

Πολιτική / Μητσοτάκης για Πάπα Φραγκίσκο: Μακάρι η παρακαταθήκη της αγάπης που αφήνει να βρει την καλύτερη συνέχεια

«Η σκέψη μας στρέφεται στο ανά τον κόσμο ποίμνιο του Βατικανού. Ιδιαίτερα, μάλιστα, στην ελληνική κοινότητα των Καθολικών» υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας -Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνού υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Πολιτική / Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας - Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνί υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Τι είπε ο Νίκος Δένδιας για καινοτομία στην Άμυνα και συμμετοχή σε κοινές αποστολές - Τι είπε ο Λεκορνί για συνεργασία στην Ερυθρά Θάλασσα, ενίσχυση της γαλλικής παρουσίας στην Ελλάδα και στρατηγική παραγωγής και ανάπτυξης στρατιωτικού εξοπλισμού
LIFO NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Συμπτωση ; Εστω,συμπτωση.Αλλα οσοι Ελληνες δεν γνωριζουν Ιστορια,καλο θα ηταν να μελετησουν.Την ιστορια της Ολλανδιας και της Λιθουανιας.Και θα διαπιστωσουν "ιδιοις ομμασι" οτι η πρωτη απο αυτες εχει κρατησει ,διαχρονικα και με απολυτη συνεπεια,μια και μονον σταση στο θεμα των "διαφορων"της Ελλαδας με την Τουρκια.Η οποια σταση μονον ουδετερη δεν ηταν.Για την δε δευτερη,την Λιθουανια, αρκει να μελετησει οποιοσδηποτε την σταση που κρατησε ο πληθυσμος της κατα τον δευτερο παγκοσμιο πολεμο απεναντι σε καποιες "μειονοτητες".Και θα εκπλαγει τα μαλα.
Άντε ρε που θα μας την πουν και οι λιθουανοί που παίρνουν 300 ευρώ βασικό μισθό. Εμείς εδώ είμαστε ξύπνιοι ρε γατάκια... Δεν μειώνουμε τις συντάξεις. Αυξάνουμε τις εισφορές του ΙΚΑ επί των συντάξεων και πετυχαίνουμε το ίδιο πράγμα χωρίς να γραφτεί πουθενά η λέξη μείωση. Λιθουανογάτακες!