O Συνδέσμος Εταιρειών Συμβούλων Μάνατζμεντ Ελλάδος (ΣΕΣΜΑ) εξηγεί γιατί θέλει συμφωνία

O Συνδέσμος Εταιρειών Συμβούλων Μάνατζμεντ Ελλάδος (ΣΕΣΜΑ) εξηγεί γιατί θέλει συμφωνία Facebook Twitter
0

«Η προωθούμενη συμφωνία της χώρας με τους "Θεσμούς" αποτρέπει την απειλή για χρεοκοπία και για έξοδο από το ευρώ, αλλά προβλέπει πολύ επώδυνα μέτρα για κάλυψη υπερεκτιμημένων «δημοσιονομικών κενών» (ύψους 7,9 δισ. ευρώ για τους επόμενους 18 μήνες), τα οποία αναμένεται να έχουν αρνητική επίπτωση στην ανάπτυξη στο δεύτερο εξάμηνο 2015 και κατά το 2016, καθώς και στην ίδια τη δημοσιονομική προσαρμογή» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Βασίλης Ρεγκούζας πρόεδρος του Συνδέσμου Εταιρειών Συμβούλων Μάνατζμεντ Ελλάδος (ΣΕΣΜΑ).


Σύμφωνα με τον κ. Ρεγκούζα, «ως αντίδοτο σε αυτή την αρνητική εξέλιξη προσφέρεται η αναμενόμενη σημαντική αύξηση της χρηματοδότησης από τα διαρθρωτικά ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης των μεγάλων και μικρών έργων υποδομών και γενικά των επενδύσεων στην Ελλάδα, με την ενεργοποίηση και του "πακέτου Juncker", το οποίο εκτιμάται για την Ελλάδα στα 35 δισ. ευρώ στην περίοδο 2015-2020».


Επιπρόσθετα, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Ρεγκούζας «στη συμφωνία με τους "Θεσμούς" φαίνεται ότι συμπεριλαμβάνεται και το ξεπάγωμα ορισμένων σημαντικών προγραμμάτων αποκρατικοποιήσεων (όπως το Ελληνικό, τα περιφερειακά αεροδρόμια και τα λιμάνια) που αν πράγματι προωθηθούν με αποφασιστικότητα μπορεί να συμβάλουν στην εξασφάλιση της ανάπτυξης σε ικανοποιητικά επίπεδα τόσο το 2015, όσο και το 2016».


Σύμφωνα με τον κ. Ρεγκούζα «Η προσπάθεια τώρα από όλους θα πρέπει να είναι η καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των ανωτέρω και η αποτελεσματική διαχείριση της δύσκολης κατάστασης που θα έχει να αντιμετωπίσει η χώρα στα επόμενα δύο έτη. Αυτό μπορεί να οδηγήσει στην εξασφάλιση ικανοποιητικής ανάπτυξης που χρειαζόμαστε και στη συνέχιση της δημοσιονομικής προσαρμογής με την επίτευξη των αναγκαίων πρωτογενών πλεονασμάτων και την εξασφάλιση της έγκαιρης επανόδου της χώρας στις αγορές. Σε αυτή τη βάση μπορεί να στηριχθεί και η επαναφορά της οικονομίας μας σε πορεία αυτοδύναμης ανάπτυξης, αφού κατανοήσουμε ότι μία αναπτυσσόμενη ελληνική οικονομία δεν έχει κανένα πρόβλημα δημοσίου χρέους και μπορεί επίσης να χρηματοδοτείται αυτοδύναμα και με ικανοποιητικούς όρους από τις αγορές».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καμπανάκι από την ΕΚΤ: Κίνδυνος για νέα κρίση χρέους στην Ευρωζώνη

Οικονομία / Καμπανάκι από την ΕΚΤ: Κίνδυνος για νέα κρίση χρέους στην Ευρωζώνη

Η ΕΚΤ επισήμανε «τα αυξημένα επίπεδα χρέους και τα υψηλά δημοσιονομικά ελλείμματα», καθώς και την υποτονική ανάπτυξη και τις αβεβαιότητες που προκαλούνται από τα πρόσφατα «εκλογικά αποτελέσματα σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο»
LIFO NEWSROOM