Barclays: Ανεξαρτήτως αποτελέσματος, το δημοψήφισμα θα βυθίσει την Ελλάδα σε νέα αναταραχή

Barclays: Ανεξαρτήτως αποτελέσματος, το δημοψήφισμα θα βυθίσει την Ελλάδα σε νέα αναταραχή Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ
0

Οι αναλυτές της Barclays προειδοποιούν ότι το δημοψήφισμα θα βυθίσει την Ελλάδα σε νέα αναταραχή, είτε το αποτέλεσμα είναι «ναι» είτε «όχι», αναφέρει η Guardian.

Η βρετανική εφημερίδα παρουσιάζει απόσπασμα από ένα σημείωμα που έστειλαν οι αναλυτές της τράπεζας στους πελάτες της σήμερα το πρωί:

Τι θα συμβεί αν η Ελλάδα ψηφίσει όχι;

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι τονίζουν ότι είναι απλώς μια ψηφοφορία σχετικά με τις διαπραγματεύσεις και όχι για τη θέση της Ελλάδας στην ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Στην πραγματικότητα, οι δύο ερωτήσεις είναι σχετικές. Πιστεύουμε ότι οι πιθανότητες μιας ελληνικής εξόδου (από το ευρώ) θα αυξηθούν σημαντικά εάν η Ελλάδα ψηφίσει όχι. Και αν οι κεφαλαιακοί έλεγχοι (capital controls) δεν έχουν επιβληθεί μέχρι τότε, σχεδόν σίγουρα θα επιβληθούν μετά τις 5 Ιουλίου.

Τι θα συμβεί αν η Ελλάδα ψηφίσει ναι;

Σύμφωνα με κάθε ένδειξη, η ελληνική κυβέρνηση είναι αντίθετη με τους ισχύοντες όρους των πιστωτών. Ως εκ τούτου, είναι πολύ πιθανό ότι, σε περίπτωση που επικρατήσει το ναι, η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει μια πολιτική κρίση, με μια νέα κυβέρνηση να διαμορφώνεται έτσι ώστε να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις και να εφαρμοστούν οι συμφωνημένες μεταρρυθμίσεις.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ