Μοσκοβισί: Ο Τρότσκι με βοήθησε να κατανοήσω τον ΣΥΡΙΖΑ

Μοσκοβισί: Ο Τρότσκι με βοήθησε να κατανοήσω τον ΣΥΡΙΖΑ Facebook Twitter
SOOC
1

Ο Τρότσκι με έκανε να κατανοήσω τον τρόπο που λειτουργεί ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Liberation ο επίτροπος για την Οικονομία Πιέρ Μοσκοβισί. Σύμφωνα με αποσπάσματα που προδημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό ο δημοσιογράφος Ζαν Κατρεμέρ, ο Πιερ Μοσκοβισί καταφέρεται και εναντίον του Γιάνη Βαρουφάκη, υποστηρίζοντας ότι στην ουσία δεν ήθελε να διαπραγματευτεί.

Ο Κατρεμέρ έγραψε στο Twitter: «Ο Πιερ Μοσκοβισί μου εξηγεί ότι ως τροτσκιστής στα νιάτα του κατάλαβε γρήγορα τη λειτουργία της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ».

O επίτροπος Οικονομίας δηλώνει επίσης ότι ο Γ. Βαρουφάκης στην πραγματικότητα δεν ήθελε να διαπραγματευτεί. «Για τον Πιερ Μοσκοβισί, “ο Γιάνης Βαρουφάκης ήταν εκεί για να μην διαπραγματευθεί. Κάτι που έκανε πολύ καλά”», αναφέρει ο δημοσιογράφος της Liberation.

Συνέντευξη στον ίδιο δημοσιογράφο δίνει όμω ςκαι ο Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ ο οποίος λέει ότι πίεσε τον Τσίπρα να μειώσει τις στρατιωτικές δαπάνες και να φορολογήσει τους εφοπλιστές.  «Θα χρειαζόταν ένας πραγματικός σοσιαλιστής για να πάρει κάτι από τους εφοπλιστές και τον στρατό», λέει αστειευόμενος στον Κατρεμέρ.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ