Επιστρέφουν δειλά-δειλά οι καταθέσεις στις τράπεζες

Επιστρέφουν δειλά-δειλά οι καταθέσεις στις τράπεζες Facebook Twitter
Nikos Libertas / SOOC
0

Επιστρέφουν δειλά-δειλά οι καταθέσεις στις τράπεζες, καθώς ομαλοποιείται η κατάσταση και οι καταθέτες επιλέγουν τις τράπεζες από τις κρυψώνες μετά και τα περιστατικά ληστειών. Ένας ακόμη λόγος είναι η πληρωμή υποχρεώσεων καθώς υπάρχουν πλέον τόκοι αλλά και μια στρατηγική διασποράς, κατανομή δηλαδή της ρευστότητας σε διάφορα σημεία.

Σύμφωνα με το Έθνος, αμέσως μετά το τέλος της τραπεζικής αργίας,  αρκετοί πελάτες προχώρησαν σε καταθέσεις ποσών της τάξης των 3.000 με 10.000 ευρώ με αποτέλεσμα να αυξηθεί η ρευστότητα και ορισμένα υποκαταστήματα να μην χρειαστούν ανεφοδιασμό με χαρτονομίσματα. Παράλληλα σε κάποια υποκαταστήματα χρειάστηκε να μεταβεί και χρηματαποστολή για να μεταφέρει ποσά στα κεντρικά θησαυροφυλάκια. Οι καταθέσεις που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες ημέρες υπολογίζονται από τραπεζικές πηγές στις 500 χιλ. ευρώ.

Μάλιστα, όπως σημειώνουν τραπεζικά στελέχη, μπορεί τα νούμερα ακόμη να κινούνται σε χαμηλά επίπεδα, ωστόσο αποτελεί μια άκρως ενθαρρυντική εξέλιξη, ως προς τη συμπεριφορά του συναλλακτικού κοινού, το οποίο επέδειξε –κατά τη διάρκεια που ήταν κλειστές οι τράπεζες –και επιδεικνύει μέχρι στιγμής μεγάλη ψυχραιμία.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ