Ο Λόρδος Γκρέβιλ Τζάνερ, 87 ετών, πάσχει από άνοια. Πρέπει όμως να παραβρεθεί στη δίκη του.

Ο Λόρδος Γκρέβιλ Τζάνερ, 87 ετών, πάσχει από άνοια. Πρέπει όμως να παραβρεθεί στη δίκη του. Facebook Twitter
0

Ένας ηλικιωμένος πολιτικός, πρώην μέλος της Βουλής των Λόρδων, που κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων θα προσαχθεί ενώπιον δικαστηρίου παρά το γεγονός ότι πάσχει από άνοια.


Ο Λόρδος Γκρέβιλ Τζάνερ, 87 ετών, πρώην βουλευτής με το Εργατικό Κόμμα και πρώην πρόεδρος της Ομάδας των Βρετανών Εβραίων Βουλευτών, αντιμετωπίζει 22 κατηγορίες για σεξουαλικές επιθέσεις σε βάρος ανηλίκων τις δεκαετίες του 1960, του '70 και του '80. Επρόκειτο να εμφανιστεί σήμερα ενώπιον του δικαστηρίου του Γουεστμίνστερ, κάτι όμως που δεν έγινε. Οι συνήγοροί του επικαλέστηκαν τη μαρτυρία δύο ειδικών οι οποίοι κατέθεσαν ότι ο Τζάνερ πάσχει από Αλτζχάιμερ.


Ωστόσο ο δικαστής Χάουαρντ Ριντλ έκρινε ότι ο κατηγορούμενος είναι σε θέση να παραστεί στο δικαστήριο και ανακοίνωσε ότι οι δικαστές προτίθενται ακόμη και να μεταβούν οι ίδιοι στο σπίτι του, εφόσον χρειαστεί, για την επόμενη ακρόαση που είναι προγραμματισμένη για τις 14 Αυγούστου.


Ο Λόρδος Τζάνερ φέρεται ότι εκμεταλλεύτηκε τη θέση του για να κακοποιήσει σεξουαλικά εννέα νεαρά αγόρια, οκτώ από τα οποία ήταν μικρότερα των 16 ετών.


Λόγω της κατάστασης της υγείας του οι εισαγγελικές αρχές αρχικά είχαν αρνηθεί να ασκήσουν δίωξη σε βάρος του, μια απόφαση που προκάλεσε σάλο στη Βρετανία.


Ο δικαστής διευκρίνισε ότι ο κατηγορούμενος, ο οποίος έχει εκδιωχθεί από το Εργατικό Κόμμα, θα χρειαστεί να παραστεί στο δικαστήριο μόνο για ένα λεπτό.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκλογές στη Γερμανία: Διαδηλώσεις έξω από το σπίτι της αρχηγού της AfD - «Έξω η Βάιντελ»

Διεθνή / Εκλογές στη Γερμανία: Διαδηλώσεις έξω από το σπίτι της αρχηγού της AfD - «Έξω η Βάιντελ»

«Αγωνιζόμαστε για έναν κόσμο με ποικιλομορφία χωρίς φασισμό» και «η ιστορία επαναλαμβάνεται εάν δεν διδαχθούμε τίποτα» ήταν μεταξύ των συνθημάτων των διαδηλωτών λίγες ώρες πριν τις εκλογές στη Γερμανία
LIFO NEWSROOM
«Θέλω να δω τον Έλον πιο επιθετικό»: Ο Τραμπ ζητά από τον Μασκ περισσότερες απολύσεις

Διεθνή / «Θέλω να δω τον Έλον πιο επιθετικό»: Ο Τραμπ ζητά από τον Μασκ περισσότερες απολύσεις

Ο Μασκ ανακοίνωσε ότι όλοι οι ομοσπονδιακοί υπάλληλοι θα λάβουν σύντομα email ζητώντας τους να αναφέρουν τα επιτεύγματά τους της προηγούμενης εβδομάδας, προειδοποιώντας ότι η μη ανταπόκριση θα θεωρηθεί ως παραίτηση
LIFO NEWSROOM
Επίθεση με μαχαίρι στη Γαλλία: «Αλλάχ Ακμπάρ» φώναξε ο δράστης - Είχε καταδικαστεί για υποκίνηση τρομοκρατίας

Διεθνή / Επίθεση με μαχαίρι στη Γαλλία: «Αλλάχ Ακμπάρ» φώναξε ο δράστης - Είχε καταδικαστεί για υποκίνηση τρομοκρατίας

Συνελήφθη ο δράστης - Η Αντιτρομοκρατική Εισαγγελία της Γαλλίας ανακοίνωσε την έναρξη έρευνας για «δολοφονία σε σχέση με τρομοκρατικό εγχείρημα»
LIFO NEWSROOM