Φώφη Γεννηματά: Δεν υπογράφουμε λευκή επιταγή στον Τσίπρα

Φώφη Γεννηματά: Δεν υπογράφουμε λευκή επιταγή στον Τσίπρα Facebook Twitter
Nick Paleologos / SOOC
0

Σε συνέντευξή της στη Real News, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, αναφερθείσα στην κυβέρνηση, σπεύδει να τονίσει πως "Δεν έχουμε υπογράψει ούτε θα υπογράψουμε καμία λευκή επιταγή στον κ. Τσίπρα", υποστηρίζοντας πως "το σοβαρό ζήτημα που τίθεται είναι αν η κυβέρνηση ως έχει, θέλει και μπορεί να σηκώσει το βάρος των τεράστιων προβλημάτων που η ίδια δημιούργησε. Η αντιπολίτευση, για λόγους εθνικής ανάγκης, κάλυψε το αντίστοιχο έλλειμμα σε επίπεδο Βουλής".

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισημαίνει ότι το κόμμα της δεν διεκδικεί, ούτε καν επιθυμεί, συμμετοχή σε κυβερνητικό σχήμα. "Αυτό όμως που απαιτούμε, είναι να υπάρξει η αναγκαία πολιτική συνεννόηση για την εξασφάλιση των προϋποθέσεων ώστε να μην σηκώσει στις πλάτες του ο λαός τα 14 δισ. μέτρα του 'πρώτη φορά αριστερού' μνημονίου, χωρίς αποτέλεσμα".

Αναφερόμενη στο ενδεχόμενο να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές, η κ. Γεννηματά τονίζει ότι "οι εκλογές δεν είναι πρόβλημα για το ΠΑΣΟΚ, είναι μεγάλο πρόβλημα για τη χώρα και σημειώνει: "Οι πρόωρες εκλογές εξυπηρετούν μόνο προσωπικούς κομματικούς και εσωκομματικούς σχεδιασμούς του κ. Τσίπρα. Σχεδιασμοί που, με τεράστιο κόστος για την οικονομία και την κοινωνία, πάντα έχουν στις ιεραρχήσεις του κ. Τσίπρα προτεραιότητα".

 

Ερωτηθείσα αν το ΠΑΣΟΚ συζητά ενδεχόμενο συμμετοχής σε "ευρωπαϊκό μέτωπο" που θα κατέλθει στις εκλογές απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, η κ. Γεννηματά απαντά: "Δεν πιστεύουμε σε ανιστόρητα, πολωτικά και διχαστικά μέτωπα. Το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Παράταξη ημέρα με την ημέρα προχωρούν με πίστη και αυτοπεποίθηση στη δημιουργία προϋποθέσεων για την ανάδειξη ενός δυναμικού άλλου πόλου με αυτόνομο λόγο, αυτοδύναμη στρατηγική και αυτοδύναμο ρόλο".

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναστάτωση στον ΣΥΡΙΖΑ από το βίντεο Κασσελάκη- Δεν λέει πουθενά ότι είναι υποψήφιος

Πολιτική / Αναστάτωση στον ΣΥΡΙΖΑ από το βίντεο Κασσελάκη- Δεν λέει πουθενά ότι είναι υποψήφιος

Η απουσία της συγκεκριμένης δήλωσης έχει προκαλέσει υποψίες ότι ο Κασσελάκης ενδεχομένως επιδιώκει την ανατροπή της απόφασης της καθαίρεσής του στο επικείμενο Συνέδριο του κόμματος
LIFO NEWSROOM
Δημοσκόπηση MRB: Προηγείται σταθερά η ΝΔ, πέμπτος ο ΣΥΡΙΖΑ – «Ντέρμπι» Ανδρουλάκη και Δούκα στο ΠΑΣΟΚ

Πολιτική / Δημοσκόπηση MRB: Προηγείται σταθερά η ΝΔ, πέμπτος ο ΣΥΡΙΖΑ – «Ντέρμπι» Ανδρουλάκη και Δούκα στο ΠΑΣΟΚ

Η δημοσκόπηση δείχνει ότι η Νέα Δημοκρατία διατηρεί τη θέση της, ενώ το ΠΑΣΟΚ κερδίζει έδαφος, με την εσωκομματική μάχη για την ηγεσία να παραμένει αμφίρροπη
LIFO NEWSROOM