ΤΙΜΕ: O «Τεφλόν» Τσίπρας και το στοίχημα των πρόωρων εκλογών

ΤΙΜΕ: O «Τεφλόν» Τσίπρας και το στοίχημα των πρόωρων εκλογών Facebook Twitter
Nick Paleologos / SOOC
0

«Tεφλόν» χαρακτηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα το περιοδικό ΤΙΜΕ το οποίο σχολιάζει την απόφαση του πρωθυπουργού να παραιτηθεί και κρίνει πως οι εκλογές είναι ένα μεγάλο στοίχημα για τον ίδιο. «Ο πολιτικός των στροφών και των ανατροπών αθέτησε τις περισσότερες από τις προεκλογικές του υποσχέσεις, αλλά είναι πολύ πιθανόν να επικρατήσει στις εκλογές του επόμενου μήνα» αναφέρει ωστόσο το ΤΙΜΕ.

"Την Πέμπτη, όταν ανακοίνωσε ότι θα παραιτηθεί ο Τσίπρας πόνταρε ότι οι ψηφοφόροι θα μείνουν μαζί τους και ας απέτυχε να τηρήσει τις περισσότερες από τις βασικές υποσχέσεις της προεκλογικής του εκστρατείας. Και αυτό είναι πιθανώς σωστό." σχολιάζει χαρακτηριστικά το περιοδικό το οποίο αναφέρει πως ακόμη και τώρα ο Τσίπρας είναι ψηλά στις δημοσκοπήσεις και προηγείται από τους άλλους αρχηγούς των κομμάτων.

"Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας διάσωσης που ο Τσίπρας εξασφάλισε αυτή την εβδομάδα, η Ελλάδα θα λάβει περίπου $ 95.2 δισεκατομμύρια σε ξένα δάνεια, προκειμένου να αποφύγει την πτώχευση για τα επόμενα τρία χρόνια. Αλλά ως προϋπόθεση για την παροχή αυτή έρχονται μια σειρά επώδυνες μεταρρυθμίσεις για την ελληνική οικονομία." λέει το TIME το οποίο ισχυρίζεται πως οι μεταρρυθμίσεις αυτές θα δώσουν στους Έλληνες ψηφοφόρους πολλούς λόγους για να δυσανασχετούν με την κυβέρνησή τους.

"Θα δουν αυξήσεις φόρων, μειώσεις συντάξεων και βαθιές περικοπές στα συστήματα υγείας και κοινωνικής πρόνοιας. Για πολλούς Έλληνες αυτό θα φαίνεται σαν προδοσία, επειδή εκλέγοντας τον Τσίπρα τον Ιανουάριο το έκαναν επειδή υπήρχε η υπόσχεση για την αποφυγή ακριβώς αυτών των μέτρων. " σημειώνει το περιοδικό το οποίο αναφέρει πως αυτό έφερε και τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ με την αριστερή πλατφόρμα και του βουλευτές του.

Ακόμα, όμως, και αν το κόμμα του Λαφαζάνη καταφέρει να αποσπάσει ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ αυτό δεν θα σταθεί αρκετό για να ανακόψει το προβάδισμα του κόμματος στις εκλογές.


Το περιοδικό επισημαίνει πάντως ότι ο Τσίπρας μετά τις εκλογές ίσως χρειαστεί να σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού με τις καθεστωτικές δυνάμεις που μέχρι πριν ένα χρόνο δήλωνε πως απεχθάνεται. Θα είναι ακόμη μια στροφή 180 μοιρών αλλά οι σκληροί υποστηρικτές του πιθανότατα θα τον συγχωρέσουν όπως έκαναν τόσες πολλές άλλες φορές στη σύντομη περίοδο διακυβέρνησής του".

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διαγραφή Σαλμά ζητά ο Μητσοτάκης - Τον παραπέμπει στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ

Πολιτική / Διαγραφή Σαλμά ζητά ο Μητσοτάκης - Τον παραπέμπει στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ

Μετά την ερώτηση στη βουλή για τα «κόκκινα δάνεια» και τις αιχμές του βουλευτή κατά του Κωστή Χατζηδάκη ότι «πρέπει να έχεις δουλέψει στη ζωή σου για να καταλάβεις τον πολίτη»
LIFO NEWSROOM
ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης στην Άρτα την ώρα που συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή - Η «απάντηση» της Γεροβασίλη

Πολιτική / ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης στην Άρτα την ώρα που συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή - Η «απάντηση» της Γεροβασίλη

«Θα μπορούσε να επισκεφτεί την Άρτα μια άλλη ημέρα και όχι την ώρα της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος που θέλει να ηγηθεί» σχολίασε σε ανάρτησή της
LIFO NEWSROOM
Τζάκρη: Θα κάνω μήνυση εναντίον του Ραγκούση - Η απάντησή του

Πολιτική / Τζάκρη: Θα κάνω μήνυση εναντίον του Ραγκούση - Η απάντησή του

«Αναγκάζομαι να προσφύγω στη Δικαιοσύνη διότι παραδέχθηκε ότι άσκησε bullying εναντίον μου, αποδίδοντας τη συμπεριφορά του στην προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος» λέει η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM