Συρία: Nέα ρωσικά μαχητικά βομβαρδίζουν τους τζιχαντιστές

Συρία: Nέα ρωσικά μαχητικά βομβαρδίζουν τους τζιχαντιστές Facebook Twitter
0

Ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη χρησιμοποιεί πλέον το συριακό καθεστώς κατά των τζιχαντιστών, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Η Μόσχα έστειλε αυτά τα αεροσκάφη λίγο καιρό πριν προκειμένου να βομβαρδίσουν θέσεις του Ι.Κ. στη βόρεια επαρχία του Χαλεπίου, ωστόσο σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, οι πιλότοι δεν είναι Ρώσοι αλλά Σύροι.

Συρία: Nέα ρωσικά μαχητικά βομβαρδίζουν τους τζιχαντιστές Facebook Twitter

Την ίδια ώρα η Ρωσία ενισχύει σημαντικά την παρουσία της στη Συρία αναπτύσσοντας ισχυρές αεροπορικές δυνάμεις στην αεροπορική βάση της στην πόλη της Λατάκιας, κοντά στα μεσογειακά παράλια της μεσανατολικής χώρας.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Bloomberg ο Πούτιν, που έχει ζητήσει από τις ΗΠΑ να δράσουν μαζί κατά των τζιχαντιστών, δήλωσε πριν από λίγο ότι θα κινηθεί μόνος του σε περίπτωση που η Ουάσιγκτον επιμένει να κρατά επιφυλακτική στάση.

Παρότι η Μόσχα έχει στηρίξει τον Άσαντ καθώς στη Συρία εδρεύει η μοναδική της βάση στη Μεσόγειο, ο Πούτιν διεμήνυσε ότι είναι ανοικτός σε μια πολιτική διαδικασία που θα κινείται μακριά από τον κ. Άσαντ.

Την ίδια ώρα όμως και υπό την πίεση του προσφυγικού η Άνκελα Μέρκελ δηλώνει ότι θα μπορούσε να καθίσεις το τραπέζι και με τον επικεφαλής του συριακού καθεστώτος, κάτι που αποκλείει από τη μεριά του ο Φρανσουά Ολάντ.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

Διεθνή / Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

«Με τον αριθμό των επισκεπτών να αυξάνεται στα ύψη σε κορυφαίους προορισμούς όπως η Βαρκελώνη και η Βενετία, οι ντόπιοι το λένε δυνατά και καθαρά: Αρκετά», γράφει η αμερικανική εφημερίδα - Τι επισημαίνει για την περίπτωση της Ελλάδας
LIFO NEWSROOM