Οι Ινδοί αγοράζουν με φρενίτιδα κατσίκες από το Internet για να τις θυσιάσουν στη μεγάλη γιορτή

Οι Ινδοί αγοράζουν με φρενίτιδα κατσίκες από το Internet για να τις θυσιάσουν στη μεγάλη γιορτή Facebook Twitter
0

Εκτενές αφιέρωμα για την αγορά ζώων από τους Ινδούς στο Internet, φιλοξενεί σήμερα το CNN, με αφορμή τη Γιορτής της Θυσίας.

Η αγορά μιας καινούργιας τηλεόρασης από το ίντερνετ έχει πλεονεκτήματα, καθώς μπορεί κανείς με την ησυχία του να συγκρίνει μοντέλα και τιμές χωρίς να πιέζεται να πάρει μια απόφαση στα γρήγορα, αναφέρει το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN.


Τι γίνεται όμως εάν αγοράζει κανείς... μια κατσίκα; Αυτό είναι το ερώτημα που φαίνεται να απασχολεί πολλούς Ινδούς αυτή την εβδομάδα, επισημαίνει το CNN. Στο πλαίσιο των εορτασμών της Άιντ-αλ-Άντχα –Γιορτής της Θυσίας– οι μουσουλμάνοι σε όλο τον κόσμο συνηθίζουν να θυσιάζουν ένα ζώο το οποίο στη συνέχεια μοιράζονται με συγγενείς και φίλους.


Στην Ινδία, όμως, μεταδίδει το ΑΠΕ, η γιορτή έχει πλέον και μια μοντέρνα τεχνολογική προσέγγιση. Μπορεί κανείς να γλιτώσει τη φρενίτιδα μιας ζωοπανήγυρης και να αγοράσει μια κατσίκα ηλεκτρονικά από την άνεση του σπιτιού του.


Το OLX, μια διαδικτυακή αγορά, έχει εκατοντάδες κατσίκες προς πώληση σε όλη την Ινδία, που κοστίζουν από μερικά δολάρια έως και 10.000 δολάρια. Περιγραφές όπως «υγιής» και «χαριτωμένη» αλλά και φωτογραφίες γεμίζουν δεκάδες σελίδες.


Ωστόσο, το εγχείρημα αυτό ενέχει και δυσκολίες. Ο Βιτζάι Κουμάρ, φοιτητής στην πόλη Φαϊζαμπάντ στην κεντρική Ινδία, ήθελε επ' ευκαιρία της θρησκευτικής γιορτής να πουλήσει την κατσίκα του. Τα σχέδιά του, όμως, δεν ευοδώθηκαν καθώς ο μοναδικός ενδιαφερόμενος, που ήταν από τη Μουμπάι, δηλαδή περισσότερα από 1.500 χιλιόμετρα μακριά, ζήτησε να του παραδοθεί το ζώο στο σπίτι του.


Το CNN επικοινώνησε με δεκάδες χρήστες που διέθεταν τις κατσίκες τους προς πώληση σε πλατφόρμες όπως η OLX και η Quickr αλλά δεν εντόπισε κάποια επιτυχημένη συναλλαγή.


«Δεν μπορείς να κρίνεις ένα ζώο μόνο από μια φωτογραφία σε μια ιστοσελίδα» είπε ο Τεχσίν Αχμέντ, ένας μουσουλμάνος που έψαχνε να αγοράσει κατσίκες αυτή την εβδομάδα. «Η υγεία ενός ζώου είναι σημαντική και ενώ η διαδικτυακή αγορά φαίνεται ενδιαφέρουσα, δεν κάνει για μένα» είπε.


Η Ινδία καταγράφει εκρηκτική ανάπτυξη των διαδικτυακών αγορών. Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της Morgan Stanley, η ινδική αγορά διαδικτυακών πωλήσεων θα αγγίξει έως το 2020 τα 137 δισεκ. δολάρια από 11 δισεκ. δολάρια το 2013.

Οι Ινδοί αγοράζουν με φρενίτιδα κατσίκες από το Internet για να τις θυσιάσουν στη μεγάλη γιορτή Facebook Twitter
Οι Ινδοί αγοράζουν με φρενίτιδα κατσίκες από το Internet για να τις θυσιάσουν στη μεγάλη γιορτή Facebook Twitter
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Κομισιόν ενέκρινε τον ελληνικό προϋπολογισμό – «Καμπανάκι» για Γερμανία και 6 ακόμα χώρες

Διεθνή / Η Κομισιόν ενέκρινε τον ελληνικό προϋπολογισμό – «Καμπανάκι» για Γερμανία και 6 ακόμα χώρες

Η Ελλάδα βρίσκεται ανάμεσα στις οκτώ χώρες της ευρωζώνης (μαζί με την Κύπρο, την Κροατία, τη Γαλλία, την Ιταλία, τη Λετονία, τη Σλοβενία και τη Σλοβακία) που πληρούν τις δημοσιονομικές συστάσεις της ΕΕ
LIFO NEWSROOM
Ο Έλτον Τζον λέει ότι έχει χάσει την όραση του - «Δε βλέπει τίποτα, δεν μπορώ να ολοκληρώσω τον δίσκο μου»

Διεθνή / Ο Έλτον Τζον αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα όρασης: «Δεν βλέπω τίποτα από το δεξί μάτι»

Ο μεγάλος Βρετανός μουσικός αποκάλυψε ότι μήνες τώρα έχει χάσει την όρασή του, λόγω μίας μόλυνσης στο μάτι και έτσι δυσκολεύεται να διαβάσει στίχους ή να δει το οτιδήποτε
LIFO NEWSROOM
Μοχάμεντ αλ Φαγέντ: Μετά τις 420 γυναίκες, τον κατηγορούν και 12 άνδρες για σεξουαλική κακοποίηση

Διεθνή / Μοχάμεντ αλ Φαγέντ: Μετά τις 420 γυναίκες, τον κατηγορούν και 12 άνδρες για σεξουαλική κακοποίηση

Το σκάνδαλο ήρθε στο φως μέσα από ντοκιμαντέρ του BBC τον Σεπτέμβριο, το οποίο αποκάλυψε πως ο Αλ Φαγέντ κακοποιούσε σεξουαλικά γυναίκες υπαλλήλους, τις υποχρέωνε σε ιατρικές εξετάσεις και τις απειλούσε για να τις αποτρέψει από το να τον καταγγείλουν
LIFO NEWSROOM
Γερμανία: Η οικονομία χρειάζεται 280.000 μετανάστες εργάτες ετησίως μέχρι το 2040 για να μη συρρικνωθεί

Διεθνή / Γερμανία: Η οικονομία χρειάζεται 280.000 νέους μετανάστες κάθε χρόνο μέχρι το 2040

Μία νέα μελέτη υποστηρίζει ότι η Γερμανία χρειάζεται να εισάγει εκατοντάδες χιλιάδες εξειδικευμένους εργάτες από το εξωτερικό κάθε χρόνο, καθώς το εργατικό της δυναμικό αναμένεται να έχει τεράστιες απώλειες
LIFO NEWSROOM