Ζιμπάμπουε: Ξεκινά η δίκη του αρχηγού του σαφάρι στο οποίο δολοφονήθηκε ο Σέσιλ

Ζιμπάμπουε: Ξεκινά η δίκη του αρχηγού του σαφάρι στο οποίο δολοφονήθηκε ο Σέσιλ Facebook Twitter
O κατηγορούμενος Theo Bronkhorst αριστερά με τον δικηγόρο του
0

Ξεκινά στη Ζιμπάμπουε η δίκη του Theo Bronkhorst, που ήταν ο αρχηγός της ομάδας σαφάρι στην οποία συμμετείχε και ο Αμερικανός οδοντίατρος που σκότωσε το εμβληματικό λιοντάρι της χώρας, Σέσιλ.

Ο 52χρονος Bronkhorst, χρεώνεται με την «αποτυχία να αποτρέψει  το παράνομο κυνήγι" στις αρχές Ιουλίου, όταν ο Walter Palmer,  κατέβαλε  55.000 δολάρια για να σκοτώσει το λιοντάρι.


Ο κατηγορούμενος αρνείται οποιαδήποτε αδικοπραγία, λέγοντας ότι είναι αθώος από όλες τις κατηγορίες και ότι είχε λάβει όλες τις άδειες που απαιτούνται για να σκοτώσει ηλικιωμένα λιοντάρια που βρισκόταν έξω από τα όρια εθνικών πάρκων.

Κατά τη συνεδρίαση της Δευτέρας, στην πόλη  Hwange, ο δικηγόρος του Bronkhurst, Givemore Muvhiringi, δήλωσε, σύμφωνα με την Guardian, ότι θα προσπαθήσει να μην οδηγηθεί σε δίκη ο πελάτης του αφού τα στοιχεία δεν είναι αρκετά.


Ο εισαγγελέας, Namatirai Ngwasha, δήλωσε: «Από την πλευρά της πολιτείας, δεν υπάρχουν αλλαγές στην υπόθεση. Είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε τη δίκη σήμερα. "

Η Ζιμπάμπουε έχει ζητήσει και την έκδοση του οδοντογιατρού που σκότωσε το λιοντάρι, χωρίς πάντως οι ΗΠΑ να έχουν ανταποκριθεί ως τώρα στο αίτημα.


Ο Bronkhorst, ο οποίος κατέβαλε 1.000 δολάρια εγγύηση για την  περίπτωση του Cecil, είχε συλληφθεί ξανά αυτό το μήνα αφού προσπάθησε να περάσει λαθραία έξω από τη χώρα 29 αντιλόπες Sable - μια σπάνια και ακριβή φυλή.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αλβανία: Ζήτησαν από τους παρόχους του διαδικτύου να αποκλείσουν την πρόσβαση στο TikTok

Διεθνή / Αλβανία: Ζήτησαν από τους παρόχους του διαδικτύου να αποκλείσουν την πρόσβαση στο TikTok

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα είχε ανακοινώσει τον Δεκέμβριο ότι πρόκειται να απαγορεύσει το TikTok, μία ημέρα μετά τον θάνατο ενός 14χρονου μαθητή στη διάρκεια καυγά κοντά σε σχολείο στα Τίρανα
LIFO NEWSROOM
Η στιγμή που Τραμπ και Μασκ είναι μαζί σε Tesla

Διεθνή / Η στιγμή που Τραμπ και Μασκ είναι μαζί σε Tesla: «Όσοι τα βανδαλίζουν θα περάσουν από την κόλαση»

«Είναι όμορφο, ελπίζω να βοηθήσω στις πωλήσεις» είπε ο Τραμπ, μπαίνοντας στο μπροστινό κάθισμα ενός κόκκινου Model S - Αντίδρασεις με την κίνηση του Αμερικανού προέδρου
LIFO NEWSROOM
Λαβρόφ για Ουκρανία: Η Μόσχα δεν θα πάρει αποφάσεις που θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές

Διεθνή / Λαβρόφ για Ουκρανία: Η Μόσχα δεν θα πάρει αποφάσεις που θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές

Ο Λαβρόφ επανέλαβε τη στάση της Μόσχας ότι σε καμία περίπτωση δεν θα δεχτεί την παρουσία ΝΑΤΟϊκών στρατευμάτων στην Ουκρανία, αν υπάρξει μόνιμη ειρηνευτική συμφωνία
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Η σύλληψη Παλαιστίνιου ακτιβιστή εγείρει ερωτήματα για την προστασία φοιτητών και κατόχων πράσινης κάρτας

Διεθνή / ΗΠΑ: Η σύλληψη Παλαιστίνιου ακτιβιστή εγείρει ερωτήματα για την προστασία φοιτητών και κατόχων πράσινης κάρτας

Σύμφωνα με νομικούς εμπειρογνώμονες, η κυβέρνηση φαίνεται να επιχειρεί την απέλαση του Χαλίλ με το σκεπτικό ότι συμμετείχε σε τρομοκρατική δραστηριότητα ή συνιστά απειλή
LIFO NEWSROOM