11.000 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί θα προσληφθούν ως τις 10 Οκτωβρίου

11.000 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί θα προσληφθούν ως τις 10 Οκτωβρίου Facebook Twitter
Nikos Paleologos / SOOC
0

Προθεσμία μέχρι τις 10 Οκτωβρίου έχει θέσει το υπουργειο Παιδειας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για την πρόσληψη των πρώτων 11.000 αναπληρωτών σε σχολεία γενικής και ειδικής αγωγής.

Παράλληλα μέχρι τέλος Νοεμβρίου το αργότερο, θα έχει λυθεί και το ζήτημα του 23% ΦΠΑ στην εκπαίδευση, συμφωνα με δηλώσεις που έκανε νωρίτερα ο υπουργός, Νίκος Φίλης σε δημοσιογράφους.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό πρακτορείο, ο κ. Φίλης επεσήμανε ότι αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στη δεύτερη φάση προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών, κάτι που μεταφράζεται σε 4.000 πιστώσεις για προσλήψεις μέσω του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, τη στιγμή που κατά την πρώτη φάση, προσλήφθηκαν 3.700 αναπληρωτές, κυρίως από πιστώσεις του ΕΣΠΑ. "Νομίζω ότι θα κερδίσουμε αυτή τη μάχη, να προχωρήσουμε στην πιο εύρυθμη λειτουργία των σχολείων μέσα στον Οκτώβρη", δήλωσε ο υπουργός.

Στο φλέγον ζήτημα του ΦΠΑ 23% στην εκπαίδευση, ο κ. Φίλης δεσμεύτηκε ότι μέχρι τις 31 Νοεμβρίου θα υπάρξει οριστική απάντηση για το ζήτημα, το οποίο, όπως επεσήμανε, δεν αφορά μόνο το υπουργείο, αλλά είναι "θέμα μιας συνολικής κυβερνητικής απόφασης". "Δεν θέλουμε να καταφύγουμε στην εύκολη λύση να μετακυλίσουμε σε άλλους τομείς το βάρος της φορολογίας", είπε ο υπουργός, αναφέροντας παράλληλα ότι η ηγεσία του υπουργείου γνωρίζει ότι το ζήτημα του ΦΠΑ στην εκπαίδευση αφορά κυρίως τη λαϊκή οικογένεια.

Για το θέμα που προέκυψε με την απεικόνιση στο βιβλίο της Γ´ λυκείου γενικής παιδείας ενός χάρτη, στον οποίο αναφέρεται η ΠΓΔΜ ως Μακεδονία, ο κ Φίλης τόνισε "Δεν θέλω να κάνω δηλώσεις που αφορούν την εκπαιδευτική διαδικασία", και πρόσθεσε: "υπάρχουν από το νόμο εκπαιδευτικά όργανα, τα οποία θα αντιμετωπίζουν τέτοια ζητήματα. Είναι, πάντως σαφές ότι η ΠΓΔΜ ιστορικά δεν συγκροτούσε το χώρο της Μακεδονίας και γεωγραφικά σίγουρα επίσης δεν συγκροτεί τον χώρο της Μακεδονίας από μόνη της".

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μυστήριο με τον θάνατο 29χρονου λιμενικού στη Λέσβο – Κάνουν λόγο για δολοφονία οι γονείς του

Ελλάδα / Μυστήριο με τον θάνατο 29χρονου λιμενικού στη Λέσβο – Κάνουν λόγο για δολοφονία οι γονείς του

Η οικογένεια ισχυρίζεται ότι ο γιος τους έφερε τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο, ενώ κάνουν λόγο και για προηγούμενες απειλές κατά της ζωής του και της συζύγου του
LIFO NEWSROOM