Πρώην δημοσιογράφος του BBC βρέθηκε κρεμασμένη στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης

Πρώην δημοσιογράφος του BBC βρέθηκε κρεμασμένη στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης Facebook Twitter
0

Νεκρή εντοπίστηκε στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης, μια Βρετανή δημοσιογράφος, διδακτορική φοιτήτρια και εργαζόμενη σε ΜΚΟ στο Ιράκ, η οποία ταξίδευε από το Λονδίνο στην Αρμπίλ –πρωτεύουσα του ιρακινού Κουρδιστάν.

Η 50χρονη Ζακλίν Σάτον που είχε φθάσει στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης με την πτήση της Turkish Airlines βρέθηκε νεκρή το βράδυ του Σαββάτου μέσα στις τουαλέτες του αεροδρομίου, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

 

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές βρέθηκε κρεμασμένη από τα κορδόνια των παπουτσιών της.


Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό πρακτορείο, οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για αυτοκτονία, αλλά οι συνάδελφοί της απορρίπτουν την πιθανότητα η γυναίκα, η οποία είχε εργαστεί για τα Ηνωμένα Έθνη και το BBC, να αυτοκτόνησε.


Σύμφωνα με τη βρετανική Guardian, την οποία επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο, η 50χρονη βρέθηκε νεκρή "κάτω από ύποπτες συνθήκες".


Η ίδια εφημερίδα αναφέρει ότι η Σάτον ήταν εν ενεργεία διευθύντρια του ιρακινού παραρτήματος της ΜΚΟ Institute for War and Peace Reporting (IWPR), μίας οργάνωσης που βοηθάει τους δημοσιογράφους στις εμπόλεμες ζώνες.


"Δυσκολεύομαι πολύ να πιστέψω ότι η συνάδελφός μου...και έμπειρη στα ταξίδια Τζάκι Σάτον αυτοκτόνησε", ανέφερε στον λογαριασμό του στο Twitter ο Σουντίπτο Μουκέρτζι του Αναπτυξιακού Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών όταν πληροφορήθηκε την είδηση.


"Σοκαριστική και θλιβερή η είδηση του θανάτου της Τζάκι Σάτον στην Κωνσταντινούπολη. Απαιτείται διεθνής, όχι μόνο τοπική έρευνα", δήλωσε σύμφωνα με την Guardian η συνάδελφός της δημοσιογράφος κι εργαζόμενη στο αναπτυξιακό πρόγραμμα, Ρεμπέκα Κουκ.


Η Σάτον μιλούσε πέντε γλώσσες και έκανε το διδακτορικό της στο Κέντρο Αραβικών και Ισλαμικών Σπουδών του Εθνικού Αυστραλιανού Πανεπιστημίου.


Φέρεται ότι έχασε την πτήση για την Αρμπίλ κι όταν επικοινώνησε με τις υπηρεσίες εδάφους της αεροπορικής εταιρείας πληροφορήθηκε ότι θα έπρεπε να αγοράσει νέο εισιτήριο καθώς η εταιρεία δεν ήταν υπεύθυνη για το περιστατικό.


Εκείνη τους ενημέρωσε ότι δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να αγοράσει νέο εισιτήριο και στη συνέχεια επισκέφθηκε την τουαλέτα στον τερματικό σταθμό διεθνών αφίξεων του αεροδρομίου.


Το πτώμα της βρέθηκε από τρεις Ρώσους επιβάτες, οι οποίοι ενημέρωσαν το ιατρικό προσωπικό του αεροδρομίου.
Η αστυνομία έσπευσε επί τόπου αλλά η γυναίκα ήταν ήδη νεκρή. Ήδη διενεργείται έρευνα. Το πτώμα της μεταφέρθηκε στο νεκροτομείο της Τουρκίας.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βούτσιτς για τα επεισόδια στο κοινοβούλιο: «Έφεραν καπνογόνα κρυμμένα στα εσώρουχά τους»

Διεθνή / Βούτσιτς για τα επεισόδια στο κοινοβούλιο: «Έφεραν καπνογόνα κρυμμένα στα εσώρουχά τους»

Ο Βούτσιτς αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην περίπτωση της Σόνια Ίλιτς, μιας εγκύου οκτώ μηνών, η οποία τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια των επεισοδίων χαρακτηρίζοντας το αγέννητο παιδί ως «σύμβολο της νίκης ενάντια στην έγχρωμη επανάσταση»
LIFO NEWSROOM
Τριντό: «Είμαστε Καναδοί, θα παλέψουμε και θα νικήσουμε» - Ανακοίνωσε αντίμετρα στους δασμούς του Τραμπ

Διεθνή / Τριντό: «Είμαστε Καναδοί, θα παλέψουμε και θα νικήσουμε» - Ανακοίνωσε αντίμετρα στους δασμούς του Τραμπ

«Ο Καναδάς δεν θα γίνει ποτέ η 51η πολιτεία των Ηνωμένων Πολιτειών», δήλωσε κατηγορηματικά, εκφράζοντας αβεβαιότητα για το αν υπάρχουν διαπραγματευτικά περιθώρια με την Ουάσινγκτον
LIFO NEWSROOM
Τζέι Ντι Βανς: 20.000 στρατιώτες από μία τυχαία χώρα δεν θα διασφαλίσουν την ειρήνη στην Ουκρανία

Διεθνή / Τζέι Ντι Βανς: 20.000 στρατιώτες από μία τυχαία χώρα δεν θα διασφαλίσουν την ειρήνη στην Ουκρανία

«Αν θέλεις να διασφαλίσεις ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν θα εισβάλει ξανά στην Ουκρανία, η καλύτερη εγγύηση ασφαλείας είναι να προσφέρεις στους Αμερικανούς οικονομικό όφελος στο μέλλον της Ουκρανίας» υποστήριξε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM