Τα πιο πετυχημένα μιμίδια της χρονιάς

Τα πιο πετυχημένα μιμίδια της χρονιάς Facebook Twitter
(Φωτ.: Pete Souza/White House)
1

Τα πιο δημοφιλή μιμίδια του 2012 που κυριάρχησαν στο διαδίκτυο και μεταδόθηκαν με τεράστιο virality, προέρχονται κυρίως από το χώρο των αμερικανικών εκλογών και της μουσικής.

 

Ως «μιμίδια» (νεολογισμός που εισήχθη από το Βρετανό εξελικτικό Βιολόγο Richard Dawkins, απόδοση του αγγλικού memes) ορίζονται οι μονάδες-φορείς πολιτισμικής κληρονομιάς (τραγούδια, τρόποι συμπεριφοράς, μόδα, επιστημονικές ιδέες, θρησκευτικές πεποιθήσεις/δοξασίες κτλ), οι οποίες μεταδίδονται από τον ένα εγκέφαλο στο άλλο. Η λέξη είναι ουσιαστικά πολιτιστικό ανάλογο του γονιδίου που είναι η μονάδα-φορέας του γενετικού υλικού.

 

1. Η McKayla δεν εντυπωσιάστηκε

Τα πιο πετυχημένα μιμίδια της χρονιάς Facebook Twitter
(Πηγή: Binders Full of Women)

Η Αμερικανίδα αθλήτρια της ενόργανης McKayla Maroney απαθανατίστηκε με αυτή τη γκριμάτσα δυσαρέσκειας όταν κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Στη συνέχεια, με τη βοήθεια του Photoshop, η εικόνα της μεταφέρθηκε σε διάφορα σημεία του πλανήτη ή με άσχετους παρτενέρ στα  backgrounds, από το Σινικό Τοίχος μέχρι τον Kanye West. Τελικά σε επίσκεψη της ομάδας στο Λευκό Οίκο, η ίδια φωτογραφήθηκε με τον Barack Obama και την ίδια γκριμάτσα που έκανε το γύρο του κόσμου. Περισσότερη δημοσιότητα και από το να κέρδιζε το χρυσό!

2. Ο Ρόμνεϊ και οι φάκελοί του

Τα πιο πετυχημένα μιμίδια της χρονιάς Facebook Twitter
(Πηγή: 9gag)

Ο Μιτ Ρόμνεϊ δεν το είχε ιδιαίτερα με τη ρητορική. Είπε πολλά, τα Tumblr εκμεταλλεύτηκαν ακόμα περισσότερα, με αποκορύφωμα την αναφορά του σε «φακέλους γεμάτους με γυναίκες-υποψηφίους για την προεδρική καμπάνια» θέλοντας να δείξει ότι λαμβάνει σοβαρά υπόψη το ζήτημα της εργασιακής ισότητας.

 

3. Όλοι τραγουδούν «Call Me Maybe»

 

 

 

Η ποπ τσιχλόφουσκα της χρονιάς Call Me Maybe της νεαρής Καναδής Carly Rae Jepsen αγαπήθηκε πολύ, μισήθηκε πολύ, έφερε πολλά αυτιά σε απελπισία από τις συνεχείς μεταδόσεις και τελικά ενέπνευσε ένα viral video που συμμετείχαν μέχρι και οι σούπερσταρ Justin Bieber και Selena Gomez.

 

4. Δουλεύεις στη NASA με κόμμωση-μοϊκάνα;

Τα πιο πετυχημένα μιμίδια της χρονιάς Facebook Twitter
(Πηγή: Know Your Meme)

Το κοινό έχει πολύ παγιωμένη εικόνα για τους εργαζόμενους στη NASA, ειδικά γι' αυτούς που ασχολούνται με διαστημικές αποστολές στον Άρη. Η φωτογραφία με το κουλ κούρεμα του Bobak Ferdowsi, λοιπόν, ξεπέρασε σε ενδιαφέρον και την ίδια την αποστολή του Curiosity για την κατάκτηση του Κόκκινου Πλανήτη.

 

5. Ωδή στην άδεια καρέκλα και άλλοι Ιστγουντ-ισμοί...

Τα πιο πετυχημένα μιμίδια της χρονιάς Facebook Twitter
(Πηγή: Know Your Meme)

Ο παλαίμαχος σκηνοθέτης και υποψήφιος στις φετινές εκλογές με τους Ρεπουμπλικάνους Κλιντ Ίστγουντ εκτέθηκε ανεπανόρθωτα όταν σε ομιλία του απευθύνθηκε σε μια άδεια καρέκλα σα να μιλούσε στον Πρόεδρο Ομπάμα. Το διαδίκτυο φυσικά δεν άφησε το περιστατικό ανεκμετάλλευτο.

 

6. Ιδού ο Άνθρωπος (- Πατάτα)!

Τα πιο πετυχημένα μιμίδια της χρονιάς Facebook Twitter
(Πηγή: Know Your Meme)

Προσπαθώντας να ανακαινίσει μια εικόνα του Ιησού, μια ηλικιωμένη Ισπανίδα τελικά τον έκανε να μοιάζει με πατατοκέφαλο. Το fail πρόσωπο κυκλοφόρησε και σύντομα βρέθηκε παντού - ακόμα και στο Μυστικό Δείπνο!

 

7. Στο ρυθμό του Gangnam Style

 

 

Εδώ δε χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Πάνω από ένα δισεκατομμύριο views, το πιο πολυπαιγμένο video στην ιστορία του Youtube, ένα χορευτικό που ενδείκνυται αν είσαι πιωμένος και ασύλληπτο virality για τον Κορεάτη Psy.

 

8. Η γκρινιάρα γάτα σε παρακολουθεί

Τα πιο πετυχημένα μιμίδια της χρονιάς Facebook Twitter
(Πηγή: Wired)

Η αξιαγάπητη γκρινιάρα γάτα με το βλοσυρό ύφος, η οποία ακούει στο όνομα Tard, έγινε γνωστή μέσω του site reddit αλλά σύντομα οι φωτογραφίες της ήταν παντού. Το buzzfeed έκανε μέχρι και πάρτι προς τιμή της!

 

9. Nate Silver, ο νέος Chuck Norris

Τα πιο πετυχημένα μιμίδια της χρονιάς Facebook Twitter
(Πηγή: Texts from Hillary)

Ο στατιστικολόγος των New York Times χρησιμοποίησε μαθηματικούς όρους για να προβλέψει την έκβαση των αμερικανικών εκλογών. Το Twitter αμέσως πήρε φωτιά, με hashtags όπως τα #NateSilverFacts και #DrunkNateSilver να διαδίδονται σε όλο τον κόσμο και τους απανταχού nerds να εμπνέονται για πανέξυπνα τουιτς.

 

10. Όλοι θέλουν να λάβουν SMS από τη Χίλαρι

Τα πιο πετυχημένα μιμίδια της χρονιάς Facebook Twitter
(Πηγή: Know Your Meme)

Ο φωτογραφικός φακός συνέλαβε τη Χίλαρι Κλίντον με το κινητό της και αμέσως εμφανίστηκε Tumblr με ξεκαρδιστικό περιεχόμενο για το τι μπορεί να έγραφε. Το Tumblr δε συνέχισε να ανανεώνεται ύστερα από μερικές μέρες, το μιμίδιο Texts from Hillary όμως είχε ήδη γίνει πασίγνωστο.

 

11. Ο Ομπάμα και οι ξιφολόγχες

Όλα ξεκίνησαν σε debate μεταξύ Ομπάμα και Ρόμνεϊ. Ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος κατηγόρησε τον Πρόεδρο για μείωση στον αριθμό των πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού και η απάντηση που έλαβε ήταν ότι υπάρχει αντίστοιχη μείωση και σε άλογα και ξιφολόγχες αφού η φύση των ενόπλων δυνάμεων έχει αλλάξει. Δε χρειάστηκε να ειπωθεί κάτι παραπάνω, το Διαδίκτυο είχε ήδη εκμεταλλευτεί ανάλογα το προεδρικό τσιτάτο.

[via]

1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπεν Άφλεκ - Τζένιφερ Λόπεζ: Η έντονη ερωτική τους χημεία κατά τη διάρκεια της κοινής τους εμφάνισης

It's Viral / Μπεν Άφλεκ - Τζένιφερ Λόπεζ: Η έντονη ερωτική τους χημεία κατά τη διάρκεια της κοινής τους εμφάνισης

Κατά τη διάρκεια της πρώτης κοινής τους εμφάνισης μετά την ανακοίνωση του διαζυγίου τους, το πρώην ζευγάρι φέρεται να μην «μπορούσαν να κρατήσουν τα χέρια τους μακριά ο ένας από τον άλλον».
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια