Η μητέρα του βομβιστή στο Παρίσι λέει πως ο γιος της ίσως ήταν αγχωμένος και πυροδότησε από λάθος τα εκρηκτικά

Η μητέρα του βομβιστή στο Παρίσι λέει πως ο γιος της ίσως ήταν αγχωμένος και πυροδότησε από λάθος τα εκρηκτικά Facebook Twitter
5

Η μητέρα ενός από τους βομβιστές στο Παρίσι λέει πως ο γιος της «δεν ήθελε να σκοτώσει κανέναν» και υποστηρίζει πως ίσως ο λόγος που τελικά ο γιος της ανατινάχτηκε ήταν επειδή στρεσαρίστηκε.

Ο Ibrahim Abdeslam, 31 ετών ξεκίνησε μόνος την επίθεση έξω από το καφέ Comptoir Voltaire, κοντά στη μουσική σκηνή του Bataclan την Παρασκευή το βράδυ.

Ο αδερφός του Mohamed Abdeslam, πρώην δημοτικός υπάλληλος, συνελήφθη στο Molenbeek στις Βρυξέλλες, μια μέρα μετά τις επιθέσεις στη γαλλική πρωτεύουσα, όπου σκοτώθηκαν τουλάχιστον 129 άνθρωποι και εκατοντάδες τραυματίστηκαν.

Η αστυνομία δεν κατάφερε να συλλάβει τον τρίτο αδερφό Salah, παρόλο που τον ανέκριναν όταν προσπάθησε να διασχίσει τα σύνορα με το Βέλγιο, αμέσως μετά τις επιθέσεις. Πλέον καταζητείται σε ολόκληρο τον κόσμο.

Σήμερα η μητέρα τους υπερασπίστηκε τον Ibrahim, λέγοντας πως το γιλέκο με τα εκρηκτικά που φορούσε μάλλον πυροδοτήθηκε κατά λάθος σημειώνοντας πως ο ίδιος ενδεχομένως προέβη στην ενέργεια επειδή ήταν «αγχωμένος».


Η Daily Mail μεταδίδει πως έξω από το σπίτι της οικογένειας Abdeslam, η μητέρα αναφέρει πως αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ο Ιμπραήμ ανατινάχθηκε κοντά στο Stade de France, αν και είχε ξοδέψει χρόνο στη Συρία.


Μιλώντας σε έναν δημοσιογράφο δήλωσε πως είναι βέβαιη ότι δεν είχε προγραμματίσει να σκοτώσει κανέναν. «Αυτό δεν ήταν το σχέδιό του, αυτό είναι σίγουρο», είπε. «Το γεγονός ότι η ζώνη αυτοκτονίας του εξερράγη χωρίς να σκοτώσει κάποιον άλλο λέει πολλά».

Η οικογένεια πρόσθεσε: «Εμείς τον είδαμε και δύο ημέρες πριν από τις επιθέσεις. Δεν υπήρχαν ενδείξεις ότι σχεδιάζει να κάνει τίποτα βίαιο» και σημειώνει πως δεν υπήρχαν σημάδια ότι ο Salah θα εμπλέκονταν σε κάτι τέτοιο αν και για τον Ibrahim υπήρχαν ενδείξεις που να δείχνουν πως έχει ριζοσπαστικοποιηθεί.

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελεσίγραφο Τζέι Ντι Βανς για την Ουκρανία - «Υπάρχουν πολλές λεπτές διαφορές» απαντά η Ρωσία

Διεθνή / Τελεσίγραφο Τζέι Ντι Βανς για την Ουκρανία - «Υπάρχουν πολλές λεπτές διαφορές» απαντά η Ρωσία

Η πρόταση για κατάπαυση πυρός και εδαφικές παραχωρήσεις - Το Κρεμλίνο δεν θεωρεί τελεσίγραφο την αμερικανική στάση και ζητά διαπραγματεύσεις μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Ο Αμπάς ζητά από την Χαμάς να απελευθερώσει τους ομήρους και να παραδώσει τα όπλα

Διεθνή / Γάζα: Ο Αμπάς ζητά από την Χαμάς να απελευθερώσει τους ομήρους και να παραδώσει τα όπλα

Σε ομιλία του που μεταδόθηκε τηλεοπτικά ο Αμπάς ζήτησε επίσης από τη Χαμάς να παραχωρήσει την ευθύνη για τη Λωρίδα της Γάζας, να παραδώσει τα όπλα της στην Παλαιστινιακή Αρχή και να μετατραπεί σε πολιτικό κόμμα
LIFO NEWSROOM
Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ: «Η ζάχαρη είναι δηλητήριο» – Νέα επίθεση στη βιομηχανία τροφίμων

Διεθνή / Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ: «Η ζάχαρη είναι δηλητήριο» – Νέα επίθεση στη βιομηχανία τροφίμων

Ο Υπουργός Υγείας Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ κλιμακώνει τη μάχη του κατά της επεξεργασμένης διατροφής, χαρακτηρίζοντας τη ζάχαρη «δηλητήριο» και ανακοινώνοντας συμφωνία για την αφαίρεση συνθετικών χρωστικών έως το 2026
LIFO NEWSROOM
Ουκρανία: Κινέζοι εργάζονται σε ρωσικό εργοστάσιο drones – Ίσως με κλεμμένη τεχνολογία

Διεθνή / Ουκρανία: Κινέζοι εργάζονται σε ρωσικό εργοστάσιο drones – Πιθανόν με κλεμμένη τεχνολογία

Η Ουκρανία καλεί τον Κινέζο πρέσβη μετά από κατηγορίες ότι Κινέζοι πολίτες εργάζονται στη ρωσική βιομηχανία drones με πιθανώς κλεμμένη τεχνολογία - Ο Ζελένσκι απαιτεί εξηγήσεις από το Πεκίνο
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Οι υγειονομικές αρχές δεν θα είναι σε θέση να αποκαλύψουν τα αίτια του αυτισμού τον Σεπτέμβριο

Διεθνή / Οι ΗΠΑ δεν θα αποκαλύψουν τελικά τον Σεπτέμβριο τα αίτια της «επιδημίας αυτισμού»

Η απάντηση στη δήλωση του υπουργού Υγείας Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ, που θέλει τα αποτελέσματα της έρευνας για τα αιτία της «επιδημίας του αυτισμού» τον συγκεκριμένο μήνα
LIFO NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
Αν δεν ηθελε να σκοτωσει δε θα φοραγε γιλεκο με εκρηκτικα. Αλλα πριν κατηγορησω, θα καταλαβω οτι και αυτη προσπαθει να διαχειριστει τον πονο της που οχι μονο εχασε το παιδι της, αλλα πηρε και τοσες ζωες.
Επίσης ο γιος της από λάθος φόρεσε το γιλέκο με τα εκρηκτικά και βγήκε βόλτα στο Παρίσι, το μπέρδεψε με το άλλο του γιλέκο το εμπριμέ. Καλέ δε σκόπευε να σκοτώσει κανέναν...
Δλδ αν υποθεσουμε οτι είχε σκοπο να σκοτώσει, θα πήγαινε πρώτα στην οικογένεια και θα το ανακοίνωνε? τυπου: "αύριο θα ανατιναχτώ, τα λέμε στην αλλη ζωή?"..δύσμοιρη μάνα να κάνεις 3 γιους και να βγουν ολοι τρομοκράτες!