Μεϊμαράκης:Προτίθεμαι να παραιτηθώ από Πρόεδρος αλλά με μια προϋπόθεση

Μεϊμαράκης:Προτίθεμαι να παραιτηθώ από Πρόεδρος αλλά με μια προϋπόθεση Facebook Twitter
Nick Paleologos / SOOC
0

Διατεθειμένος να παραδώσει την καρέκλα του μεταβατικού προέδρου, δήλωσε πριν από λίγο ο Βαγγέλης Μειμαράκης, θέτοντας ως προϋπόθεση όμως να παραιτηθούν  ο Απόστολος Τζιτζικώστας από περιφερειάρχης και οι Αδωνις Γεωργιάδης και Κυριάκος Μητσοτάκης από την Κ.Ο.

“Μεϊμαράκης και γαντζωμένος στην καρέκλα δεν υπάρχει” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μεϊμαράκης, “Εγώ θα ζητήσω από κ. Πλακιωτάκη να οριστεί μεταβατικός πρόεδρος από σήμερα, είμαι διατεθειμένος να παραιτηθώ” είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας προσερχόμενος στα γραφεία του κόμματος στη Συγγρού.

Ο κ. Μειμαράκης πρότεινε για τη θέση του μεταβατικού Προέδρου τη Μαριέτα Γιαννάκου, τον Γιάννη Βαρβιτσιώτη, τον Δημήτρη Σιούφα και την Άννα Ψαρούδα Μπενάκη. 

“Γνωρίζετε ότι ανέλαβα τα καθήκοντα προέδρου σε μια δύσκολη περίοδο και ειδικά ενόψει εκλογών γνωρίζοντας ότι μπορεί το αποτέλεσμα να μην είναι ευχάριστο.
Αμέσως μετά άνοιξα το δρόμο για τις εσωκομματικές εκλογές με πολύ σεβασμό. Δεν έκανα πολλές εμφανίσεις, προσπέρασα ακόμη και χυδαίες προκλήσεις.
Κάποιοι δεν κατάλαβαν ότι η εκκωφαντική σιωπή μου ήταν μήνυμα θλίψης και συγνώμης.
Και ενώ είμαστε όλο9ι στο ίδιο καράβι και θα έπρεπε να βρούμε τον δρόμο για να προχωρήσουμε μπροστά οι εκλεκτοί συνάδελφοι βρήκαν το σημείο της τεχνικής βλάβης ως σημείο αντιπαράθεσης ενώ και οι ίδιοι γνώριζαν εξ ολοκλήρου τα πάντα.
Φοβάμαι ότι δεν θα καταλάβουν και αυτά που λέω τώρα. Οφείλω αμυνόμενος να εξηγήσω στους νεοδημοκράτες ορισμένα ζητήματα. 'Ήταν απολύτως τεχνικό το θέμα, δεν έπρεπε να πολιτικοποιηθεί" είπε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Άφησε παράλληλα αιχμές κατά του Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας ότι ο ίδιος προσωπικά του είχε εγγυηθεί για την εταιρεία που ανέλαβε να φέρει εις πέρας τις εκλογές, ενώ μίλησε και για δουλείες που είχε κάνει επί προεδρίας Σαμαρά η εταιρεία με το Μαξίμου.

“Θέλω να ενημερώσω ότι όλοι γνώριζαν τη συγκεκριμένη εταιρία. Βρίσκω πολύ υποκριτικό να δείχνουν ότι δεν γνώριζαν και να ζητούν την παραίτησή μου ενώ δεν έχω καμία ανάμειξη με το τεχνικό ζήτημα. Μάλιστα όλοι συμφώνησαν ότι δεν είναι θέμα προέδρου αλλά θέμα προέδρου της ΚΕΦΕ και του Γενικού Γραμματέα του κόμματος. Βρίσκω πολύ υποκριτικό υπουργοί της κυβέρνησης που έδωσαν στην εταιρεία δουλειές, όπως ο κ. Βορίδης, που απ' ότι ξέρω την ήξερε την εταιρεία και είχε και δικηγορικές σχέσεις μαζί της. Και ο κύριος Σαμαράς είχε εγγυηθεί σε συνεργάτη δικό μου για την εταιρεία. Γιατί την ώρα που γίνεται κάτι τεχνικό και το καράβι πάει να βυθιστεί γιατί κάποιοι γίνονται πολύ μικροί και κάνουν προσωπικές επιθέσεις. Όλοι είχαν συνεργαστεί με την εταιρεία. Τόσο θράσος να λένε ότι φταίω εγώ; Φταίω ίσως που τους εμπιστεύτηκα” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κ. Μεϊμαράκη, «το θέμα ήταν απολύτως τεχνικό, δεν έπρεπε να πολιτικοποιηθεί». 

Σχετικά με όσα είπε ο κ. Μειμαράκης για τις σχέσεις της εταιρείας που ανέλαβε τις εκλογές με τον Σαμαρά επί Μαξίμου, χθες ο Διομήδης Σπινέλλης ανέβασε το εξής tweet με παραπομπές στην Διαύγεια.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διαγραφή Σαλμά ζητά ο Μητσοτάκης - Τον παραπέμπει στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ

Πολιτική / Διαγραφή Σαλμά ζητά ο Μητσοτάκης - Τον παραπέμπει στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ

Μετά την ερώτηση στη βουλή για τα «κόκκινα δάνεια» και τις αιχμές του βουλευτή κατά του Κωστή Χατζηδάκη ότι «πρέπει να έχεις δουλέψει στη ζωή σου για να καταλάβεις τον πολίτη»
LIFO NEWSROOM
ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης στην Άρτα την ώρα που συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή - Η «απάντηση» της Γεροβασίλη

Πολιτική / ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης στην Άρτα την ώρα που συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή - Η «απάντηση» της Γεροβασίλη

«Θα μπορούσε να επισκεφτεί την Άρτα μια άλλη ημέρα και όχι την ώρα της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος που θέλει να ηγηθεί» σχολίασε σε ανάρτησή της
LIFO NEWSROOM
Τζάκρη: Θα κάνω μήνυση εναντίον του Ραγκούση - Η απάντησή του

Πολιτική / Τζάκρη: Θα κάνω μήνυση εναντίον του Ραγκούση - Η απάντησή του

«Αναγκάζομαι να προσφύγω στη Δικαιοσύνη διότι παραδέχθηκε ότι άσκησε bullying εναντίον μου, αποδίδοντας τη συμπεριφορά του στην προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος» λέει η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM