Τρελή Πτήση 2

Τρελή Πτήση 2 Facebook Twitter
0

«Κι αυτό στις αποσκευές»είπα στη συνοδό εδάφους κι έδωσα με βαριά καρδιά το γκρι βαλιτσάκι με τον λιώμαγάτο μου μέσα. Κοίταξε λίγο ανάμεσα απ' τα καγκελάκια , «ναι, ξέρω» ψιθύρισε, «πάρτετον κύριο γάτο σας στην καμπίνα, θα του δώσω θέση». Εκεί που το αεροπλάνο ήτανπολύ μικρό και δεν χωρούσαν δυο γατιά στην καμπίνα, τώρα χωρούσαν σε κανονικέςθέσεις; Κάτι είχε παιχτεί εδώ. Η αεροσυνοδός μου έκλεισε το μάτι και μου έκανενόημα να κάνω γρήγορα. Σκευωρία μεταξύ των φαν αεροσυνοδών του Ζαμπονοτυροπιτούλη;Ήταν σε συνενόηση με τους φαν του στο pamediakopes; Ποτέ δεν έμαθα. Πάντως ο Ζαμπονοτυροπιτούλης, απόκει που ήταν να πετάξει μπουζουριασμένος στις αποσκευές, είχε πια ολόδική τουθέση στο αεροπλάνο! Business class μάλιστα, με σαμπάνιες, χαβιάρια και τέτοια. Η υπόλοιπη οικογένειαταξιδέψαμε φυσικά οικονομική θέση, με ένα ξερό σάντουιτς κι έναν καφέ, σανφτωχοί συγγενείς.

Ήταν το δεύτερο πιο γελοίο ταξίδι της ζωής μου- με πρώτο εκείνο που είχα κάνει με τον παππού μου που «χτυπούσε» στονανιχνευτή μετάλλων. Τον περνούσαν και τον ξαναπερνούσαν τον παππού μου από τονανιχνευτή, σίγουροι ότι κουβαλούσε όπλο, τον είχαν βεβρακώσει και του είχανβγάλει και τα παπούτσια, κι εκεί, να «ξαναχτυπά». Πρέπει να ήταν ο βηματοδότης τουπου «χτυπούσε», πήγαν να τον ξεκάνουν τον άνθρωπο. Τώρα πίστεψαν ότι κρύβαμε ταόπλα στα βαλιτσάκια των γατιών. Μου είπαν ότι έπρεπε να βγάλω τα ζώα από τακαλαθάκια τους για να τσεκάρουν τους πάτους. Ε, τότε είδε όλοι η αίθουσα έναν γάτοντυμένο γιαγιά (κόλπο Μαντόνας), αλλά το χειρότερο ήταν ότι καθώς άνοιξα τοκαλαθάκι της Κοκαλίνας, εκτοξεύτηκαν προς πάσα κατεύθυνση καμιά τριανταριά ποντικάκιαπου κουδούνιζαν και οι υπάλληλοι έτρεχαν από εδώ κι από εκεί να τα μαζέψουν. «ΒρεΚοκαλινάαααακι», είπα εγώ έτσι προσποιητά όπως μιλούν δημοσίως οι μανάδες σταπαιδιά τους, «εδώ τα είχες κρύψει τα ποντικάαακια σουουου;».

(Η ιστορία ξεκινά όταν ηΚοκαλίνα ήταν μικρή. Της είχα πάρει ένα ποντικάκι που κουδούνιζε από pet shop. Όταν το πετούσα, εκείνηέτρεχε και μου το έφερνε στο στόμα της. Το ξαναπετούσα πιο μακριά, το ίδιο. Η κτηνίατροςμου είπε ότι το ένστικτο της επαναφοράς δεν το έχουν οι γάτες όπως τα σκυλιά. Ηγάτα μου, είπε, ήταν πολύ έξυπνη -πέθανα από περηφάνεια- και μπορούσε να εκπαιδευτεί.Από εκείνη τη μέρα την Κοκαλίνα την αντιμετώπιζα σαν γατί-θαύμα. Την εκπαίδευα νακάθεται, να δίνει το χέρι της, να επιτίθεται στους γείτονες... Τίποτα. Η ευφυίατης τελείωνε στα ποντικάκια. Αλλά μιλάμε για μεγάλο κόλλημα. Με το που έλεγα «πούείναι το ποντικάκι σου;» έκανε το σπίτι φύλλο και φτερό μέχρι να το βρει και ναμου το φέρει στα πόδια. Και να σου όλη μέρα να πετάω το ποντίκι, να φέρνει τοποντίκι, να ξαναπετάω το ποντίκι, πάνω, κάτω, δεξιά, αριστερά, πάνε ποτήρια, πάνεφωτιστικά, πανικός. Μέχρι που το ποντίκι, μια μέρα, ξαφνικά, εξαφανίζοταν. Τηςαγόραζα καινούριο, μέχρι που χανόταν κι αυτό. Δε μπορούσα να λύσω το μυστήριομε τα ποντικάκια μέχρι εκείνη τη μέρα στο αεροδρόμιο. Τα έκρυβε όλα στον πάτοαπ' το βαλιτσάκι της!)

«Κακό Κοκαλινάκι,κακό-κακό-κακό»της έλεγα στην πτήση. «Δεσποινίς, σταματήστε να τη χαϊδεύετε γιατί αφήνειτρίχες και πιθανόν να υπάρχουν αλλεργικοί στο αεροπλάνο» μου έλεγε ηαεροσυνοδός. «Κλείστε το βαλιτσάκι και βάλτε την ήσυχα στα πόδια σας».  Στα πόδια μου; Ενώ ο Ζαμπονοτυροπιτούλης είχεδική του  θέση; Να πάθει ψυχολογικό ηΚοκαλίνα; «Κλαίει αν δεν με βλέπει» επέμενα. «Βλέπετε πόσο ήσυχη είναι έτσι.Καμιά σχέση με το μωρό στο μπροστινό κάθισμα που μας έχει ξεκουφάνει...» Κιάντε  να επαναλαμβάνω «πού είναι η πριγκιπισούλα;Πού είναι το Κοκαλινάκι, το πιο ωραίο γατάκι στον κόσμο;» γιατί μόνο ότανακούει τέτοια μένει ήσυχη. Tespa, όλα καλά, δηλαδή κανένα γατί δεν έχεσε στηνπτήση - έχεσε η Κοκαλίνα αργότερα, στο ταξί. Βγάλαμε τον ταξιτζή τρελό, ότιόχι, εμείς δεν μυρίζαμε τίποτα -εκείνος είχε ανοίξει τα παράθυρα κι έπαιρνεβαθιές ανάσες- και τέλος του ζητήσαμε και την κάρτα του για να φέρει τοκαλοκαίρι στο σπίτι μου το γάτο τον Μαρίτσα. (Ο γάτος ο Μαρίτσας είναι ο γάτοςτης Ηλέκτρας. Αστείρωτος εκείνος, θα έρχονταν απ' τη Νέα Υόρκη το καλοκαίρι ναβρει νύφη απ' την πατρίδα...)

 «Είναι ολοφάνερο ότι είσαι έτοιμη για παιδί»σχολίασε ο Ροντρίγκο στο σπίτι καθώς ξεσκάτιζα την Κοκαλίνα. Παιδί; «Μα νομίζειςότι εσύ είσαι έτοιμος για παιδί; Ξέρεις να μαγειρεύεις υγιεινά; Να σιδερώνεις φούστεςμε βολάν; Να κάνεις παρκέ; Να διπλώνεις πετσέτες και να τις τοποθετείς μεχρωματική σειρά; Μάθε τα αυτά και μένω εγώ έγκυος» του είπα. «Κι εσύ τι θακάνεις;» ρώτησε. «Θα ξύνω την κοιλιά μου. Έχω ακούσει ότι οι έγκυες έχουν τρομερήφαγούρα...»

(συνεχίζεται)

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ