Supergirls don’t die, supergirls just fly

Supergirls don’t die, supergirls just fly Facebook Twitter
0

Δεν θυμάμαι πώς ξεκίνησε το φλερτ, μάλλον άγαρμπα. Αντάλλαξαν τηλέφωνα και μίλησαν την επόμενη μέρα με μηνύματα. Σ' εκείνη τη συνομιλία ο Φώτης δεν χρησιμοποίησε κανένα απ' τα μηνύματα που χρησιμοποιούν οι γυναίκες που βγαίνουν στη βίζιτα, εκείνα που υπάρχουν έτοιμα στα drafts του κινητού τους. «Πόσο;», «Όχι», «Όχι», «Πότε;»

Όλα ξεκίνησαν με ένα one night stand. Τα πάντα ξεκινούν με ένα one night stand. Μετά απομένει πώς θα το διαχειριστείς. «Αν είναι ok για σένα, θα ήθελα να μείνω εδώ το βράδυ» της είπε. Και το επόμενο. Δεν ξέρω ακριβώς ποια ήταν η εσωτερική συμφωνία της σχέσης τους - κάθε σχέση έχει μια εσωτερική συμφωνία, ένα υπόγειο deal που δεν λέγεται ποτέ φωναχτά. Φαντάζομαι εκείνος θα της έδινε να ζήσει τον τελευταίο έρωτα της ζωής της. Κι εκείνη θα του έδινε ασφάλεια. Θα του κάλυπτε τις ανασφάλειες. Θα τον βοηθούσε να ισορροπήσει. Να μεγαλώσει. Εκείνος ήθελε περισσότερο αυτήν τη σχέση. Την απαιτούσε. Σαν ένα κακομαθημένο αγοράκι που δεν του αγοράζουν το αυτοκινητάκι που του γυάλισε κάποια στιγμή. Εκείνη ήθελε να το πάρουν πιο χαλαρά, πάσχιζε να του εξηγήσει ότι έχει τα παιδιά της, ότι τα έζησε αυτά στο παρελθόν, δεν μπορεί να είναι πάνω απ' το κινητό και να αγχώνεται κάποιος αν δεν του απαντήσει έγκαιρα. Δεν πέρασε ποτέ από το μυαλό του πόσο δύσκολο είναι για τη Μεγάλη Ο, την γυναίκα που έχει κάνει τον κύκλο της, να δώσει κάτι τέτοιο. Γιατί εκείνη θα είναι που μια μέρα θα αντικατασταθεί. Με ένα πιο όμορφο πρόσωπο, ένα πιο νέο σώμα, μια πιο ανάλαφρη ψυχή. Όταν δεν θα έχει πια γοητεία. Δεν θα έχει σεξ απίλ. Δεν θα έχει πια ούτε καν τα παιδιά της. Θα έχει μόνο εκείνον.

Θα μου πεις, οι έξυπνες γυναίκες συνειδητοποιούν από νέες ακόμη ότι είναι το αναλώσιμο είδος. Εκείνες που τις αντικαθιστούν. Με μια μικρότερη. Με μια πιο όμορφη. Με δυο πιο σφιχτούς γλουτούς. Ή απλά με τη δύναμη του καινούργιου. Γι' αυτό κατανοώ όσες σαρκάζουν τον έρωτα και παντρεύονται όσο είναι νέες κάποιον ευκατάστατο. Για να εξασφαλίσουν, τουλάχιστον, οικονομικά τα παιδιά τους. Έτσι κι αλλιώς, ο γάμος είναι η απόλυτη υποταγή της γυναίκας στη μοίρα της. Επιπλέον είναι γραμμένο στο DNA από την εποχή των σπηλαίων, πέντε χρόνια με μια ερωμένη που έμεινε έγκυος για να μη φάει το παιδί της κανένα θηρίο, κι όταν εκείνο αρχίσει να περπατά, μια άλλη ερωμένη, πιο νέα. Έτσι γίνεται και σήμερα, αν δούμε στα πόσα χρόνια γάμου βγαίνουν τα περισσότερα διαζύγια ή πότε ξεκινούν σοβαρά οι απιστίες. To να διαλέγεις, όμως, κάποιον τόσο μικρότερό σου για σύντροφό σου σημαίνει ότι το ξέρεις σίγουρα, εκ των προτέρων, μια ώρα αρχύτερα αυτήν τη φορά.... «Θα με αφήσεις όταν το μόνο που θα έχω πλέον θα είναι εσένα» του ψιθύριζε τα βράδια όταν εκείνος κοιμόνταν.

Η αλήθεια βέβαια είναι ότι μια Μεγάλη Ο παραμένει πάντα συνεπής απέναντι στα συναισθήματά της. Γιατί τα έχει καλά με τον εαυτό της. Μόνο οι ολοκληρωμένοι άνθρωποι μπορούν να παραμερίζουν τον εγωισμό τους και τη λογική τους για να παραμείνουν συνεπείς προς τα συναισθήματά τους. Τα οποία μπορεί να είναι άλλα το πρωί κι άλλα το βράδυ, δεν έχει σημασία, σημασία έχει να τα αποδέχεσαι, να μάθεις να ακούς κάθε λεπτό αυτό το πιο ευαίσθητο σύστημα μέσα σου, αυτό το κομματάκι του εαυτού σου απ' το οποίο αγαπάς και μισείς.

Υπάρχουν πολλά είδη μίσους, αλλά μόνο τρία είδη ερωτικής αγάπης, σύμφωνα με τον Osho. Κατά το πρώτο είδος, φτιάχνεις ένα χρυσό κλουβί και βάζεις μέσα τον εραστή σου. Κατά το δεύτερο, φτιάχνετε ένα χρυσό κλουβί και μπαίνετε κι οι δύο μέσα. Το τρίτο είδος αγάπης δεν έχει κλουβί, αλλά προσπαθείτε στην αγάπη σας να χωρέσετε μέσα όλο τον κόσμο. Αυτό δεν περιλαμβάνει είδος open relationship. Η αγάπη βγαίνει από το αρχαιοελληνικό ρήμα «άπαν» που σημαίνει «πάω παντού». Το ιδανικό είδος αγάπης είναι ένα ταξίδι.

Η Μεγάλη Ο γνώριζε, σε αντίθεση με το μικρό εραστή της που είχε παντελή άγνοια κινδύνου. Όμως, λόγω των καταστάσεων δεν θα μπορούσε ποτέ να τον πάει στο μεγάλο ταξίδι της αγάπης, αυτό που θα ήθελε να δείξει σε έναν άντρα με τα μισά της χρόνια. «Να ξέρεις ότι τα λόγια που θα ακούσουμε από τους γύρω για μας θα πονέσουν. Κανείς τους δεν θα μπορέσει να καταλάβει. Τι θα περνάμε για να ταιριάξουμε. Θα λένε μόνο ψέματα για μας. Εντάξει, θα είμαστε μαζί κανονικά, αφού επιμένεις όλα ή τίποτα, γιατί δεν θέλω να σε χάσω. Αρκεί να με πάρεις μακριά απ' τα μάτια τους». Κι ενώ τόσους μήνες ο εραστής της πάσχιζε να την κλείσει στο χρυσό κλουβί, τώρα, οικειοθελώς, άνοιξε την πόρτα και μπήκε μέσα μαζί του. Με το γοητευτικό μειδίαμα εκείνου που αντικαθίσταται...

(συνεχίζεται)

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ