Ο τζόγος του έρωτα

Ο τζόγος του έρωτα Facebook Twitter
0

Με το που βρήκε η Μεγάλη Ο εραστή, η κόρη της σταμάτησε ξαφνικά να πηδιέται με όποιον της πρόσφερε δωρεάν ποτό ή δωρεάν ταξίδι. (Επί τη ευκαιρία, να φοβάστε τους άντρες που σας κάνουν τα εισιτήρια. Σίγουρα από κάπου αλλού θα σας έρθει ο λογαριασμός.) Είναι, πάντως, παράξενο πώς συνδέεται η ερωτική ζωή μάνας και κόρης.

Θυμάμαι τη Μαρία, μια άλλη αναγνώστρια. Αρρωστάκι με το σεξ. Έκανε δύο χρόνια ψυχανάλυση. Και κατάλαβε ότι ήταν υπερσεξουαλική λόγω της μητέρας της. Η μητέρα της παντρεύτηκε στα δεκαεπτά έναν πολύ μεγαλύτερό της. Έμεινε σε ένα μικρό σπίτι, σε μια μικρή επαρχία, είχε δυο μικρά παιδιά κι εγκλωβίστηκε σε μια μικρή και άθλια ερωτική ζωή. Η Μαρία τη θυμάται πάντα να κάνει την άρρωστη για να μην κάνει σεξ, τόσο βαριόταν τον άντρα της. Κι η Μαρία ορκιζόταν «εγώ δεν θα καταλήξω έτσι». Η αλήθεια είναι ότι τις περισσότερες φορές έτσι συμβαίνει. Δεν ήταν η μητέρα μας ευτυχισμένη στην προσωπική της ζωή; Ήταν συντηρητική απέναντι στο σεξ; Ήταν εξώλης και προώλης; Την απατούσε και την πλήγωνε ο άντρας της; Οι γυναίκες και οι γκέι πάντα κλαίμε τα δάκρυα της μητέρας μας.

Οι στρέιτ επηρεάζονται διαφορετικά. Οι παντοφλάκηδες, για παράδειγμα, οι οποίοι αγαπούν πάντα κάποια που τους καταπιέζει. Ή εκείνοι που μένουν μόνο με γυναίκες που γκρινιάζουν πολύ. Γιατί έτσι τους έκανε και η μητέρα τους, και η παντόφλα και η γκρίνια εκλαμβάνονται πλέον ως αγάπη. Το griniarol και το pantoflin είναι δυνατά φάρμακα που χορηγήθηκαν σε πολλά μωρά της χώρας με σύριγγα στον πλακούντα. Υπάρχουν βέβαια και χειρότερα φάρμακα, όπως το akavlin. (Σε όσους χορηγήθηκε δεν έχουν την αίσθηση της γοητείας, στο φλερτ μαζί τους δεν συντονίζονται ποτέ πομπός και πομποδέκτης, αλλά, τέλος πάντων, έχουν ξενοιάσει με όλα αυτά και δεν με παιδεύουν, εφόσον βρίσκουν αυτήν τη στήλη την πιο περιττή που υπάρχει στα ελληνικά media.)

Εγώ ξέρω ότι έχω πολλούς παντοφλάκηδες αναγνώστες. Ο μεγαλύτερος ever είναι ο Σωτήρης. Μου έγραφε για μήνες. Ήθελε να αφήσει την πρήξω γκόμενά του με την οποία δεν έκανε καλό σεξ, για κάποια που του άρεσε πραγματικά. Και βρήκε τη Θεά. Το σεξ απίστευτο, προσωπικότητα τέλεια, σεβασμός στη δική του προσωπικότητα σούπερ τέλεια. Κι όμως, δεν μπορούσε να αφήσει την παλιά του γκόμενα γιατί, παρότι βρήκε το θάρρος να της πει ότι ερωτεύτηκε άλλη, ερχόταν εκείνη και του κλαιγόταν και του έβγαζε ενοχές. Αμέσως μετά, μόλις τον έβλεπε αδύναμο, έβγαζε την παντόφλα και τον μαστίγωνε που την απάτησε. «Με πονάει που κλαίει» μου έλεγε. «Μα καλά, βρε Σωτήρη» τον ρώτησα μια μέρα, «δηλαδή η Θεά πιστεύεις ότι δεν κλαίει που κράτησες και την παλιά σου;». Το σκέφτηκε λίγο και μου είπε «κλαίει πιστεύω. Αλλά μόνη της, όταν δεν την βλέπω». Εγώ αυτό το θεώρησα αξιοπρέπεια, αλλά ο Σωτήρης έμεινε τελικά με την άλλη, την παντόφλα. «Ξέρεις τι είναι να σε χρειάζεται ένας άνθρωπος;» με ρωτούσε. Όχι. Ξέρω μόνο ότι όταν δεν κάνουμε καλό σεξ με κάποιον είναι γιατί κάπου βαθιά ή δεν τον θέλουμε πια εμείς για σύντροφό μας ή δεν μας θέλει εκείνος.

Η αλήθεια όμως είναι ότι πολλές γυναίκες εκεί έξω έχουν το σύνδρομο της πριγκίπισσας. Είναι αιωνίως σε κίνδυνο και πρέπει ντε και καλά να έρθει ένας πρίγκιπας να τις σώσει. Αργά ή γρήγορα έρχεται, γιατί πολλοί άντρες έχουν έντονη την συναισθηματική ανάγκη της προσφοράς. Χρειάζονται να προστατεύουν κάποια. Που ξέρουν ότι τους λατρεύει και τους λέει ότι είναι ο άντρας της ζωής της κι ορκίζεται να μείνει δίπλα τους για πάντα, ό,τι κι αν συμβεί στο κρεβάτι τους.

Προσωπικά, πιστεύω ότι η Θεά αγαπούσε τον Σωτήρη περισσότερο. Εκείνη του έλεγε με τον τρόπο της «μπορεί να σε λατρεύω τώρα, αλλά για μετά δεν ξέρω, δεν ξέρω για το αύριο, όχι γιατί δεν σε αγαπώ πολύ, αλλά γιατί είναι αβάσταχτη η ελαφρότητα του είναι μου».

Αν σκεφτείτε αυτή την αβάσταχτη ελαφρότητα του είναι που έλεγε ο Κούντερα, θα καταλάβετε πόσο απλά είναι όλα στις σχέσεις. Ότι έτσι είναι τα πράγματα, αυτό θα γίνεται, θα ερωτευόμαστε, θα ξε-ερωτευόμαστε, θα μας σπάνε την καρδιά, θα σπάμε καρδιές, και όλοι οι heartbroken πάντα ερωτεύονται ξανά, κι αυτό μέχρι να πεθάνουμε... Το πόσο θα κρατήσει η σπίθα σε κάθε σχέση τώρα έχει να κάνει με τον τζόγο που παίζεται κάτω από αυτήν. Άλλοι πάνε να κάνουν αυτήν τη σχέση ποντάροντας μερικά φασόλια, κι άλλοι ποντάρουν ό,τι έχουν και δεν έχουν. Όταν το σεξ είναι πολύ καλό, συνήθως συμβαίνει γιατί κάτω απ' την τσόχα, υπόγεια, ρισκάρονται πάρα πολλά...

(συνεχίζεται)

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ