Oμπάμα: «Εμείς γεννηθήκαμε από μετανάστες, αυτό είμαστε»

Oμπάμα: «Εμείς γεννηθήκαμε από μετανάστες, αυτό είμαστε» Facebook Twitter
0

Το θέμα των μεταναστών, όπως είναι φυσικό, έχει βρεθεί στο επίκεντρο της προεκλογικής εκστρατείας για τις προεδρικές εκλογές του 2016, με τον υποψήφιο για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών Ντόναλντ Τράμπ, να «σέρνει το χορό» με μία σειρά εμπρηστικών, ξενοφοβικών και μισαλλόδοξων δηλώσεων.


Σε αυτόν, αλλά και όσους ενστερνίζονται τις απόψεις του θέλησε να απαντήσει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα εκφωνώντας μία παθιασμένη ομιλία υπέρ της μετανάστευσης, της «παλαιότερης παράδοσης» της χώρας, όπως τόνισε χαρακτηριστικά από το βήμα μιας τελετής πολιτογράφησης στα Εθνικά Αρχεία στην Ουάσιγκτον.

«Σχεδόν όλες οι χώρες του κόσμου υποδέχονται μετανάστες, ωστόσο υπάρχει κάτι το ιδιαίτερο με την Αμερική: εμείς δεν υποδεχόμαστε απλά νέους μετανάστες, εμείς γεννηθήκαμε από μετανάστες, αυτό είμαστε» τόνισε ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους.

«Πρέπει να δεσμευτούμε ότι θα καταδικάζουμε πάντα το μίσος και τη μισαλλοδοξία» προσέθεσε ο ίδιος κι ενώ απομένουν λίγες ώρες πριν από την πέμπτη κατά σειρά τηλεοπτική αναμέτρηση στο Λας Βέγκας των υποψηφίων του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος ενόψει των προκριματικών εκλογών, όπου το ζήτημα της μετανάστευσης αναμένεται να πρωταγωνιστήσει μεταξύ άλλων στην ατζέντα.

Η πρόταση του δισεκατομμυριούχου Ντόναλντ Τραμπ να απαγορευθεί η είσοδος των μουσουλμάνων στις ΗΠΑ προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Λευκού Οίκου που τάχθηκε υπέρ του «αποκλεισμού» του υποψηφίου από την κούρσα για τον προεδρικό θώκο, χαρακτηρίζοντας τον ως ακατάλληλο.

«Δεν θα σταματήσουμε ποτέ να το επαναλαμβάνουμε με σθένος: οι μετανάστες και οι πρόσφυγες αναζωογονούν και ανανεώνουν την Αμερική» υπογράμμισε ο πρώτος Αφροαμερικανός πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ, αμέσως μετά τη λήξη της τελετής κατά τη διάρκεια της οποίας χορηγήθηκε η αμερικανική υπηκοότητα σε 31 ανθρώπους που προέρχονταν από 25 χώρες όπως η Ονδούρα, το Ιράκ, η Βουλγαρία, η Αιθιοπία, ο Καναδάς, το Νεπάλ, η Γερμανία, η Βραζιλία και το Καμερούν.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ