Αλίς Μαρί Χατζηπαναγή - Σχεδιάστρια ρούχων

Αλίς Μαρί Χατζηπαναγή - Σχεδιάστρια ρούχων Facebook Twitter
0

Πες μου λίγα λόγια για σένα.

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη γαλλόφωνη πλευρά του Μόντρεαλ στον Καναδά από Έλληνες γονείς. Στην Αθήνα ήρθα το 2003 κι έκτοτε έμεινα εδώ.

Κάνοντας τι;

Ήμουν για χρόνια ηχολήπτρια σε μουσικές και θεατρικές παραστάσεις.

Και πώς κατέληξες να σχεδιάζεις ρούχα;

Κάποια στιγμή σκέφτηκα ότι τα χρόνια περνάνε και πρέπει να κάνω επιτέλους κάτι που να με γεμίζει ολοκληρωτικά. Άλλωστε, από μικρή έραβα μικροπράγματα και τα πούλαγα (!) στις φίλες μου.

Ποιο είδος γυναίκας σε εμπνέει;

Γυναίκες όπως η Τζέιν Μπίρκιν, η Mαριάν Φέιθφουλ, η Μπριζίτ Μπαρντό, η Μπιάνκα Τζάγκερ και η Κατρίν Ντενέβ. Γενικά, οι διάσημες γυναίκες ηθοποιοί του '60 και του '70, που είχαν μια δυνατή σεξουαλικότητα, μια δυναμική θηλυκότητα και για τις οποίες έχουν γραφτεί σπουδαία τραγούδια. Στο μυαλό μου πάντα υπάρχει αυτός ο συνδυασμός της μόδας με τη μουσική.

Πού σε βρίσκουμε στην Αθήνα; Αν κάποιος θέλει να δοκιμάσει τα

ρούχα σου, πού να έρθει;

Προς το παρόν, πουθενά. Τα ρούχα μου διατίθενται μόνο σε καταστήματα στο Παρίσι, τη Νέα Υόρκη, την Καλιφόρνια και τη Μελβούρνη. Τον Μάρτιο, όμως, θα συμμετάσχω στο Athens Xclusive Designers Week και με αυτό τον τρόπο θα κάνω ένα άνοιγμα και στην ελληνική αγορά. Επιπλέον, ετοιμάζω και ένα online κατάστημα.

Τι θα δείξεις στην AXDW;

Την κολεξιόν που έχω ήδη ετοιμάσει για την περίοδο «Φθινόπωρο-Χειμώνας 2011-2012». Συνδυάζει την αισθητική της μόδας των '70s με το παρισινό μποέμικο στυλ. Το ύφος είναι αντεργκράουντ, θηλυκό, αισθησιακό και πολυτελές. Οι ραφές και τα υφάσματα είναι εξαιρετικής ποιότητας. Μετάξι, σιφόν, δέρμα νάπα, μαλακό σουέντ και κασμίρι.

Μετάφρασέ το σε ρούχα.

Μάξι φορέματα, γυαλιστερές μπλούζες, εφαρμοστά δερμάτινα, boho-chic σακάκια και παλτό, κοστούμια, σούπερ μίνι και μια σειρά από πανέμορφες χειροποίητες τσάντες.

Τι έκανες χθες το βράδυ;

Ξενύχτησα ράβοντας κουμπιά.

Τι γνώμη έχεις για το στυλ της σημερινής Αθηναίας;

Της λείπει η τόλμη. Αν και πολλές φορές, στην προσπάθειά της να γίνει τολμηρή, άθελά της γίνεται πρόστυχη.

Η Empire είναι το brand name που δημιούργησε η Αλίς το 2009. Σημειώστε κάπου το όνομα γιατί σε λίγο θα μιλάνε όλοι γι' αυτό.

ETC: Στον δεύτερο όροφο της οδού Παλλάδος 21, στην περιοχή του Ψυρρή, θα βρίσκεται για ένα Σαββατοκύριακο κάθε μήνα αυτό το παιδί που ξεχωρίζει από μακριά, ο Holy Mustache, ξεκινώντας από το επόμενο, στις 19 και 20 του μήνα. Σηκώστε τα μανίκια ψηλά και ξεκινήστε το ψάξιμο. Εγώ πάντα βρίσκω ένα μοναδικό κομμάτι Μέχρι τις 12/03 στο Ippo Bar στην οδό Θησέως 11, στην περιοχή του Συντάγματος, θα βρείτε κοσμήματα και αξεσουάρ που έχουν δημιουργηθεί ειδικά για το Project Love, το οποίο θα εκτίθεται στον ίδιο χώρο. Αν αποφασίσετε να αγοράσετε κάτι, να γνωρίζετε ότι τα έσοδα θα δοθούν στο Ζάννειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας.

Αγορά
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Πράγματα που δεν ήξερες ότι χρειάζεσαι»: Γιατί το TikTok μας οδηγεί σε τόσες πολλές αγορές;

Αγορά / Πώς το TikTok σε κάνει να ψωνίζεις πράγματα που δεν χρειάζεσαι

Γιατί οι δημιουργοί περιεχομένου του TikTok είναι τόσο καλοί ώστε να μας «πουλάνε» πράγματα; Σε τι διαφέρουν από τους αστραφτερούς influencers του Instagram; Ποιους εμπιστευόμαστε πιο εύκολα και πώς η εικονική μας σχέση μαζί τους επηρεάζει τις αγορές μας;
ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ