Oι αναποφάσιστοι κρίνουν αύριο την κάλπη στην Ισπανία

Oι αναποφάσιστοι κρίνουν αύριο την κάλπη στην Ισπανία Facebook Twitter
0

Αύριο διεξάγονται στην Ισπανία οι πιο κρίσιμες εκλογές των τελευταίων ετών, όχι μόνο για την πορεία της χώρας της Ιβηρικής αλλά ίσως και για την πορεία της Ευρώπης. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πρώτο το κυβερνόν κόμμα του Μαριάνο Ραχόι με ποσοστό όμως που δεν του εξασφαλίζει αυτοδυναμία. Δεύτεροι είναι οι σοσιαλιστές, τρίτο το ισπανικό «Ποτάμι», οι Ciudadanos και τέταρτο το Podemos. Το σκηνικό είναι πολύ ρευστό και η κάλπη είναι πιθανό να φέρει ανατροπές, αφού το ποσοστό των αναποφάσιστων πλησιάζει το 40%.

Ο πρωθυπουργός Ραχόι δήλωσε ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο μιας διακομματικής συμφωνίας προκειμένου να διασφαλιστεί η σταθερή διακυβέρνηση της χώρας σε βάθος τετραετίας, αλλά τα βασικά κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν ταχθεί κατά της συμμετοχής τους σε ένα συνασπισμό μαζί με το Λαϊκό Κόμμα.

Ως προς τα διαδικαστικά των εκλογών, οι κάλπες θα κλείσουν στις 8 το βράδυ και τα πρώτα αποτελέσματα θα αρχίζουν να εμφανίζονται στις 9.30 το βράδυ, ωστόσο το οριστικό αποτέλεσμα δεν αναμένεται πριν από τις 23.30.

Αν οι δημοσκοπήσεις δικαιωθούν και προκύψει από την κάλπη ένα ρευστό πολιτικό σκηνικό, οι πιο πιθανές συνεργασίες είναι αυτή της κεντροδεξιάς (PP) του Ραχόι με τους  Ciudadanos και της κεντροαριστεράς με την αριστερά, δηλαδή του  Podemos. Δυνατή θεωρείται επίσης και μια συνεργασία Σοσιαλιστών (PSOE) και   Ciudadanos. Λιγότερο πιθανός θεωρείται ένας συνασπισμός κεντροδεξιάς και Σοσιαλιστών.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν μια ανοδική τάση κατά τη διάρκεια της εκστρατείας για τους Podemos, σε βάρος των Σοσιαλιστών.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σεισμός στην Κωνσταντινούπολη: Σε έκτακτη σύσκεψη ο Ερντογάν - Ελάχιστοι οι ανοιχτοί χώροι συγκέντρωσης πολιτών

Διεθνή / Σεισμός στην Κωνσταντινούπολη: Σε έκτακτη σύσκεψη ο Ερντογάν - Ελάχιστοι οι ανοιχτοί χώροι συγκέντρωσης πολιτών

Οι υπάρχουσες ζώνες συγκέντρωσης είτε είναι ανεπαρκείς είτε έχουν πια αντικατασταθεί από τσιμεντένια κτήρια - Θα μπορούσε ο αναμενόμενος «μεγάλος σεισμός» να έρθει εξασθενημένος μετά τα 6,2 Ρίχτερ;
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Προειδοποίηση Τούρκου γεωλόγου για σεισμούς: «Θα ήταν σοφό να μετακομίσετε από την Κωνσταντινούπολη»

Διεθνή / Προειδοποίηση Τούρκου γεωλόγου για σεισμούς: «Θα ήταν σοφό να μετακομίσετε από την Κωνσταντινούπολη»

Ο διακεκριμένος καθηγητής γεωλογίας, Τζελάλ Σενγκιόρ υπογράμμισε πως «ο χρόνος τελειώνει» εξαιτίας της έλλειψης κατάλληλων προληπτικών μέτρων
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Νύχτα τρόμου στην Κωνσταντινούπολη: Στα πάρκα οι πολίτες - Διχασμένοι οι σεισμολόγοι για τον «μεγάλο σεισμό»

Διεθνή / Νύχτα τρόμου στην Κωνσταντινούπολη: Στα πάρκα οι πολίτες - Διχασμένοι οι σεισμολόγοι για τον «μεγάλο σεισμό»

Αναλυτικά τα σχόλια των Τούρκων επιστημόνων -Εκατοντάδες οι τραυματίες από τον σεισμό - Φωτογραφίες από κόσμο που κοιμάται σε πάρκα και τζαμιά
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Εκμεταλλεύονται τον θάνατο του πάπα: Χάκερς εξαπολύουν απάτες με ψεύτικες ειδήσεις και AI περιεχόμενο

Διεθνή / Εκμεταλλεύονται τον θάνατο του πάπα: Χάκερ εξαπολύουν απάτες με ψεύτικες ειδήσεις και AI περιεχόμενο

Εταιρεία κυβερνοασφάλειας εντοπίζει απάτες στο διαδίκτυο με αφορμή την είδηση του θανάτου του πάπα Φραγκίσκου – Προειδοποιήσεις για "κυβερνοεπιχειρηματικότητα ευκαιρίας"
LIFO NEWSROOM