StarFax

StarFax Facebook Twitter
0

Κριός

Η επίδραση του Ερμή στο ζώδιό σας είναι θετική, ευνοώντας τόσο τις επαγγελματικές σας δραστηριότητες όσο και τα ερωτικά σας ζητήματα. Θα παρατηρήσετε ότι η χαμένη οικειότητα με τον σύντροφο θ’ ανακτηθεί επιτυχώς και ότι οι ρομαντικές στιγμές που σας είχαν λείψει τόσο θα επαναληφθούν, επαυξημένες. Αυτή η εβδομάδα είναι το κατάλληλο χρονικό σημείο για να πάρετε επιτέλους καινοτόμες πρωτοβουλίες, εντυπωσιάζοντας τους άλλους κι επιβεβαιώνοντας το ταλέντο και την ικανότητά σας στον ίδιο σας τον εαυτό. Η μετριοπάθεια που επιδείξατε τις προηγούμενες μέρες ήταν μεν μια ασφαλής τακτική αλλά άνοιξε πολλά επιτήδεια στόματα, τα οποία τώρα πρέπει να κλείσετε. Ιδεολογικές αντιπαραθέσεις και συχνοί καυγάδες δεν θα λείψουν από την καθημερινότητά σας - η έντονη πολιτικοποίησή σας, άλλωστε, πάντα είχε κόστος στις κοινωνικές σας επαφές. Μείνετε αληθινοί και αφοσιωμένοι στα πιστεύω σας και δεν θα διαψευστείτε.

Ταύρος

Οι συχνές συναισθηματικές εναλλαγές είναι κάτι που πρέπει να θεωρείτε δεδομένο αυτή την εβδομάδα. Δεν πρέπει, όμως, να τις αφήσετε να επηρεάσουν τις αποφάσεις σας, γιατί η αξιοπιστία και το κύρος σας είναι στοιχεία μείζονος σημασίας για τις μέρες που έρχονται. Είναι σημαντικό ν’ αποφύγετε διακριτικά τα άτομα που επιβουλεύονται την αρμονία της καθημερινότητάς σας - δεν χρωστάτε, εξάλλου, σε κάποιον, για να υπομένετε τις ιδιοτροπίες και τις κακοπροαίρετες ενέργειές του. Δώστε ιδιαίτερη σημασία στα σημάδια της μοίρας που θα εμφανίζονται μπροστά σας σε ανύποπτο χρόνο. Ένα παράξενο ζώο, κάποιο αντικείμενο σε περίεργη θέση, μια συνάντηση εκτός τόπου και χρόνου, όλα μπορεί να σημαίνουν κάτι ξεχωριστό και σημαντικό. Έχετε ανοιχτούς τους δέκτες σας και μην υποτιμάτε τίποτα. Βοηθήστε τα πρόσωπα που θα σας το ζητήσουν, ειδικά αν αυτά είναι νεαρά και συνδέεστε μαζί τους με συγγενικούς δεσμούς.

Δίδυμος

Ένα σημαντικό πρόσωπο απ’ το παρελθόν θα επανεμφανιστεί, αλλά οι προθέσεις του είναι αδιευκρίνιστες προς το παρόν. Μπορεί απλώς να θέλει να πει ένα «γεια», μπορεί πάλι να διεκδικήσει ενεργό ρόλο στη ζωή σας. Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι ανάγκη ν’ αγχωθείτε και να επιστρατεύσετε τα μεγάλα μέσα. Αντιμετωπίστε το γεγονός με ηρεμία κι ευγενικό ενδιαφέρον, χωρίς να προδοθείτε, δείχνοντας νευρικότητα και αγωνία. Η Αφροδίτη ευνοεί τις έντονες ερωτικές περιπτύξεις, αλλά τίποτα δεν πρόκειται να γίνει, αν συνεχίσετε να περιμένετε στωικά τον πρίγκιπα στον καναπέ σας. Πρέπει, επιτέλους, να καταλάβετε ότι ακόμα και υπό την προϋπόθεση του θετικότερου οιωνού, η δική σας συμβολή είναι η καθοριστικότερη για την έκβαση της υπόθεσης. Κουνηθείτε από τη θέση σας, γνωρίστε κόσμο, κάντε λάθη και γίνετε ο βασικός πρωταγωνιστής της ζωής σας. Κάντε κράτει στα οικονομικά - τα αδιάκοπα ψώνια δεν οδηγούν πουθενά.

Καρκίνος

Η ρευστότητα των πραγμάτων σας βάζει σε βαθιές σκέψεις. Τα πράγματα αλλάζουν για μια ακόμη φορά και αυτή η μεταβολή επηρεάζει περισσότερο τον τομέα των παιδιών και των ερώτων σας. Αν έχετε παιδιά στην εφηβεία, η εβδομάδα αυτή θ’ αποτελέσει μια ταραχώδη και μεταβατική περίοδο. Πρέπει να δείξετε υπομονή και να μην ξεχνάτε τον ρόλο του καθοδηγητή και του προστάτη με τον οποίο είστε επιφορτισμένοι. Είστε οι ώριμοι της υπόθεσης και άρα αυτοί που πρέπει να κάνουν υποχωρήσεις. Στα ερωτικά σας δεν πρέπει να αφήσετε το αβέβαιο τοπίο να σας αποπροσανατολίσει. Οι στόχοι σας είναι συγκεκριμένοι κι έχουν διαμορφωθεί μετά από παθήματα κι εμπειρίες πολλών ετών. Να είστε σίγουροι πως αν μείνετε προσηλωμένοι στις αποφάσεις σας, θα δικαιωθείτε σύντομα (ήδη οι απαραίτητες κινήσεις προς τη σωστή κατεύθυνση έχουν γίνει). Οι σχέσεις σας με τους Σκορπιούς θα είναι ιδιαίτερα καλές, αφού σ’ αυτούς θα βρείτε ορισμένα χαρακτηριστικά που καιρό τώρα ψάχνατε και σας συμπληρώνουν.

 

Λέων

Θα μπορούσατε να περάσετε πολύ καλύτερα με τον σύντροφό σας, αν απλώς ξεχνούσατε τις πτυχές του παρελθόντος που σας στενοχωρούν. Φυσικά δεν είναι εύκολο να διαγράψετε σελίδες από τα παλιά που σας στιγμάτισαν και σε μεγάλο βαθμό σας καθόρισαν, αλλά πρέπει να προσπαθήσετε σκληρά. Ο Ερμής είναι εδώ για να σας βάλει σε αναδρομικές περιπέτειες, αλλά, αποκλείοντας από το μέλλον σας όλους εκείνους που απέτυχαν στο παρελθόν σας, μπορείτε να περιορίσετε τη δράση του και να εστιάσετε σε ό,τι έχει σημασία, στο τώρα. Θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεχτικοί στις σχέσεις σας με τους Ταύρους, κυρίως σε όσον αφορά την κυριαρχία σε τομείς όπως είναι ο επαγγελματικός και ο ερωτικός. Δεν είναι κακό να παραχωρείτε εξουσίες (όταν, μάλιστα, κάτι τέτοιο σας βολεύει), αλλά δεν σας συμφέρει καθόλου ν’ αφήνετε τους άλλους να παίρνουν τον έλεγχο της ζωής σας βίαια κι εκβιαστικά.

Παρθένος

Η καριέρα συγκρούεται με την οικογένεια και ο ένας ρόλος καβαλάει συνέχεια τον άλλο. Βρίσκεστε σε σύγχυση και δεν ξέρετε ποια πλευρά πρέπει να υπερασπιστείτε περισσότερο. Η αλήθεια, όπως πάντα, βρίσκεται κάπου στη μέση. Πρέπει να εξετάσετε προσεκτικά ποιος τομέας εμφανίζει τις μεγαλύτερες αδυναμίες αυτή την περίοδο κι εκεί να δείξετε μεγαλύτερη επιμέλεια, χωρίς όμως να παραμελήσετε τον άλλο. Οι ισορροπίες είναι λεπτές κι εσείς είστε οι μόνοι που μπορείτε να βρείτε τον σωστό τρόπο για τη διατήρησή τους. Ο Κρόνος ευνοεί τη συνεργασία και τον εποικοδομητικό διάλογο, οπότε δεν αποκλείεται να βρείτε πολύτιμους συμμάχους στην προσπάθειά σας να συμβιβάσετε συγκρουόμενες καταστάσεις. Όσο κι αν το θέλετε, δεν υπάρχει σεξουαλική έλξη ανάμεσα σ’ εσάς και στους Υδροχόους. Η μόνη επαφή που μπορείτε να καλλιεργήσετε είναι αυστηρά πνευματική - αποφύγετε, λοιπόν, τη δημιουργία σχέσεων χωρίς μέλλον.

Ζυγός

Αυτή η βδομάδα φέρνει την ανταμοιβή που καιρό περιμένατε για κόπους που καταβάλατε στο παρελθόν, γεγονός που σας γεμίζει κουράγιο κι ελπίδα για ένα ακόμη καλύτερο μέλλον. Εκμεταλλευτείτε τον θετικό αντίκτυπο του συνδυασμού Ερμή και Αφροδίτης στα ερωτικά σας, κάνοντας πράγματα που πριν δεν τολμούσατε. Η εβδομάδα προσφέρεται για πειραματισμούς και ακραίες ενέργειες (μια έκπληξη π.χ. που πριν θα θεωρούσατε παράτολμη), μια και οι πλανητικές κινήσεις ευνοεί το ρίσκο. Συμφιλιωθείτε με την έννοια της καθυστέρησης, γιατί τόσο εσείς όσο και οι συνεργάτες σας δεν θα είστε πλήρως αποδοτικοί στα αυστηρά χρονικά πλαίσια που θέσατε. Αποφύγετε τις διενέξεις σ’ αυτό το θέμα - δεν φταίει απαραίτητα κάποιος, είναι η συγκυρία τέτοια. Ενδέχεται να γίνετε αποδέκτες εκρήξεων ζήλιας από Σκορπιούς, πράγμα που, άλλωστε, θα ‘πρεπε να έχετε συνηθίσει μέχρι τώρα. Αντιμετωπίστε τες με ηρεμία και προσπαθήστε να κατευνάσετε την ένταση.

Σκορπιός

Διέρχεστε μια περίοδο συνταρακτικών αποκαλύψεων που θα αναδιαμορφώσουν ριζικά το πεδίο των σχέσεών σας. Τα πράγματα δεν ήταν όπως έδειχναν και η Αφροδίτη σάς δίνει τώρα νέες συναισθηματικές κατευθύνσεις, που ενδεχομένως να σας ξενίσουν αρχικά. Μην παίρνετε τίποτα ως δεδομένο, αμφισβητήστε τα πάντα και σύντομα μια νέα πραγματικότητα θα παγιωθεί με πιο στέρεες βάσεις από ποτέ. Αποβάλλετε το άγχος που σας έχει καταλάβει για τα επαγγελματικά σας. Τα πράγματα βαίνουν καλώς, ακόμη κι αν δεν μπορείτε να το δείτε. Συνεχίστε να δουλεύετε με εργατικότητα και συνέπεια, αλλά έχετε πάντοτε τα μάτια σας ανοιχτά για νέες ευκαιρίες ανέλιξης. Οι σχέσεις σας με τους Διδύμους περνούν μια πολύ ερωτική φάση, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό. Αν οι επαφές σας συνεχίσουν να είναι αμιγώς σαρκικές, θα πρέπει να σας βάλουν σε σοβαρές σκέψεις. Αντίθετα, σε καλύτερη μοίρα βρίσκονται οι σχέσεις με τους Αιγόκερους.

 

Τοξότης

Η θέση του Ήλιου δίνει το έναυσμα για τον σχεδιασμό των πλάνων σας από την αρχή, με καθαρό μυαλό και διαύγεια. Εμπιστευτείτε για μια φορά το ένστικτό σας και η ακρίβειά του θα σας εκπλήξει. Εστιάστε στους προσωπικούς σας στόχους και μη δίνετε πια τόση σημασία στις βλέψεις τρίτων, που ζητούν τη βοήθειά σας συνεχώς. Καλή και η αλληλεγγύη, αλλά αν δεν κοιτάξετε το συμφέρον σας εσείς, δεν θα το κοιτάξει κανείς άλλος. Θα διαπιστώσετε ότι κάποιος Αιγόκερως ήρθε στη ζωή σας για να μείνει, αφού αντισταθμίζει τις αδυναμίες σας μέσω των δυνατών του σημείων. Εκτιμήστε τους γύρω σας γι’ αυτό που είναι και μην επιχειρείτε να τους αλλάξετε σύμφωνα με τις δικές σας αισθητικές ή άλλες προτιμήσεις. Στο παρελθόν έχετε υπάρξει κι εσείς θύματα αυτής της άδικης συμπεριφοράς. Προσοχή στον αριθμό 37.

Αιγόκερως

Οι υποχρεώσεις σας είναι πολλές αυτή την εβδομάδα, αλλά κάθε σας ασχολία στέφεται με απόλυτη επιτυχία. Η χαρτούρα στη δουλειά και στο σπίτι είναι υπέρογκη, αλλά αξιοποιώντας τη βοήθεια των σωστών ανθρώπων θα τα βγάλετε εύκολα πέρα. Η θέση του Ερμή σας κάνει ελκυστικούς και σε ορισμένους ανθρώπους απλώς ακαταμάχητους. Διαχειριστείτε την πραγματικότητα αυτή με σύνεση και προσέξτε μην πληγώσετε από καπρίτσιο τους γύρω σας. Είναι όμορφο να ξέρετε πως αρέσετε, αλλά το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται είναι να μεγαλοπιαστείτε (σαν κάτι Διδύμους που γνωρίσατε πρόσφατα). Η εβδομάδα ευνοεί τη σωματική και ψυχική επαφή με τους Ζυγούς. Κάτι καλά κρυμμένο μέσα σας θα ξεκλειδωθεί από τις δεινές διπλωματικές τακτικές κάποιου Ζυγού και η αλήθεια είναι πως όλο αυτό δεν θα σας χαλάσει καθόλου. Εμπιστευτείτε τον, θα είναι ό,τι πιο ειλικρινές σας έχει συμβεί το τελευταίο διάστημα.

Υδροχόος

Ήρθε η ώρα να εξαντλήσετε όλη σας την πονηριά για να κατοχυρώσετε τη νέα ευκαιρία που ξεπροβάλλει αργά αργά μπροστά σας. Το παρελθόν είναι παρελθόν και το εγγύς μέλλον σας επιφυλάσσει αυτό ακριβώς που για χρόνια αποζητάτε στα ερωτικά σας. Το αν και κατά πόσο θα μπορέσετε να φανείτε αντάξιοι της περίστασης εξαρτάται από τους χειρισμούς σας, οι οποίοι πρέπει να είναι λεπτοί και απαλλαγμένοι από τις συνήθειες που είχατε στο παρελθόν. Ο υπερβολικός αυθορμητισμός και η αμυντική επιθετικότητα, λοιπόν, ας τοποθετηθούν στην άκρη. Η χημεία σας με τους Λέοντες είναι ιδανική αυτήν τη βδομάδα, γι’ αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο που όλες οι δημιουργικές και αστείες σας συζητήσεις γίνονται με άτομα αυτού του ζωδίου. Προστατεύστε την ευτυχία σας από τους ζηλόφθονες Διδύμους που σας περιβάλλουν. Αν χρειαστεί, αποκρύψτε ό,τι μπορεί να τους βάλει σε πειρασμό να σας ενοχλήσουν.

 

Ιχθύες

Οι φιλίες που αναδεικνύονται στο το εργασιακό περιβάλλον συνήθως δεν μακροημερεύουν και αυτό είναι κάτι που διδαχτήκατε με αρκετά επώδυνο τρόπο στο παρελθόν. Αυτήν τη βδομάδα, όμως, τα πράγματα αλλάζουν. Θα ανακαλύψετε πως έχετε συναδέλφους στους οποίους μπορείτε να στηριχτείτε και πέρα από το τυπικό επαγγελματικό πλαίσιο, γεγονός που θα σας φανεί εξαιρετικά χρήσιμο τις μέρες που έρχονται. Το ζώδιο του Ταύρου θα ασκήσει καταλυτική επιρροή στην καθημερινότητά σας, τόσο σε φιλικό όσο και σε ερωτικό επίπεδο. Αναμένετε, λοιπόν, μια μεγάλη ευεργεσία από κάποιον Ταύρο κι ετοιμαστείτε να ανταποδώσετε σύντομα. Δώστε έμφαση στην καλλιτεχνική σας έκφραση αυτή την εβδομάδα και περιφρουρήστε το πεδίο όπου αυτή λαμβάνει χώρα, για να την προστατεύσετε από κακόβουλες επιρροές. Είναι σημαντικό ν’ αφήσετε τον εαυτό σας ελεύθερο και ν’ απαλλαχθείτε, έστω και για λίγο, από τον συντηρητισμό που σας επιβάλλει το περιβάλλον σας.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ