Starfax - Οι προβλέψεις της εβδομάδας

Starfax - Οι προβλέψεις της εβδομάδας Facebook Twitter
0

 

+ το καθημερινό STARFAX

 

Κριός

Ο χρόνος κυλάει πιεστικά, Κριοί, είτε το καταλαβαίνετε είτε όχι. Το ξέρω ότι σας αρέσει να διασκεδάζετε χωρίς να σκέφτεστε το αύριο –η παιχνιδιάρικη ατμόσφαιρα που προκαλεί η Αφροδίτη προς τα εκεί σας ωθεί, άλλωστε–, αλλά τα πράγματα δεν θα φαίνονται τόσο ξέγνοιαστα για πολύ ακόμα. Πρέπει να πάρετε μια απόφαση, κυρίως στον τομέα των ερωτικών, και πρέπει να την πάρετε τώρα.

Ευτυχώς, οι περιστάσεις σας βοηθούν να κατασταλάξετε, αφού το ένα από τα δύο πρόσωπα που απασχολούν τη σκέψη σας θα αποδείξει ότι δεν είναι και το καταλληλότερο για εσάς τη δεδομένη περίοδο. Στα επαγγελματικά, θα διαπιστώσετε ότι οι απόψεις και οι βλέψεις σας συγκλίνουν με εκείνες ενός προσώπου που παλαιότερα ενσάρκωνε μονίμως τον αντίπαλό σας. Εκμεταλλευτείτε την απρόσμενη αυτή αλλαγή προς όφελός σας.

 

Ταύρος

Η Αφροδίτη σας φέρνει έντονη ερωτική διέγερση, η οποία ενδέχεται να προκαλέσει κάποια προβλήματα στις διαπροσωπικές σας σχέσεις. Προσοχή, Ταύροι, δεν μπορείτε να παραμελείτε τους υπόλοιπους τομείς της ζωής σας. Μια γνωριμία θα σας φέρει την έμπνευση που ψάχνατε καιρό τώρα, δίνοντάς σας την ευκαιρία να την εξαργυρώσετε τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε πνευματικό επίπεδο.

Μην ξεχνάτε πως με τους κατάλληλους χειρισμούς μπορείτε και να συμπληρώσετε τα εργασιακά κενά αλλά και να ικανοποιήσετε τις καλλιτεχνικές σας ανησυχίες με αποτελεσματικό τρόπο. Ιδιαίτερη προσοχή στα ατυχήματα αυτή την εβδομάδα – είστε επιρρεπείς σε καταστάσεις που μπορούν να επιφέρουν συναισθηματική και σωματική ζημιά. Οι Ιχθύες σας παρέχουν την προστασία που χρειάζεστε, αλλά δεν μπορούν να είναι πάντα δίπλα σας.

 

Δiδυμος

Βρίσκεστε σε ένα μεταβατικό στάδιο, Δίδυμοι, και είναι σημαντικό να διακρίνετε τους συμμάχους από τους εχθρούς σας, ακόμα κι αν αυτή η διαδικασία είναι αρκετά κοπιαστική. Μια διένεξη στο πλαίσιο του σπιτιού και της οικογένειας θα σας προκαλέσει έντονο εκνευρισμό και θα σας φέρει ενώπιον ενός αδιεξόδου.

Κάποιος σας ζητάει να περιορίσετε την ελευθερία σας και το δίλημμα που σας θέτει είναι ιδιαίτερα εκβιαστικό. Ο Δίας σας δίνει το κίνητρο να ξεφύγετε από αυτό το λούκι, αλλά μόνο εσείς γνωρίζετε πού θα βρείτε την απαραίτητη δύναμη για να το κάνετε. Η συμπεριφορά και τα προβλήματα των άλλων δεν πρέπει να σας απασχολήσουν αυτές τις μέρες.

 

Καρκiνος

Αυτή την εβδομάδα λαμβάνετε το σήμα που περιμένατε εδώ και καιρό από ένα συγκεκριμένο πρόσωπο. Με λίγα λόγια, σας δίνεται το ελεύθερο να πάρετε την πρωτοβουλία που χρειάζεται για να επιφέρετε τις πολυπόθητες αλλαγές στα ερωτικά και στα προσωπικά σας ζητήματα εν γένει. Προσοχή, όσο μεγαλόκαρδος κι αν φαίνεται κάποιος, κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί πως θα αποφευχθεί στην πορεία ο συναισθηματικός πόλεμος μεταξύ σας. Οι ανθρώπινες σχέσεις είναι απρόβλεπτες, Καρκίνοι.

Παρ’ όλα αυτά, η Σελήνη σας χαρίζει οξυμένη διαίσθηση, δίνοντάς σας έτσι τη δυνατότητα να διαβάζετε πίσω από τις λέξεις και να ερμηνεύετε κάποιες καταστάσεις με ξεχωριστή διαύγεια. Αξιοποιήστε το προνόμιο αυτό σοφά, χωρίς να αναλωθείτε σε θέματα χωρίς ουσία. Μην καθυστερείτε τις εξελίξεις των επαγγελματικών για κανέναν λόγο – η συγκυρία είναι με το μέρος σας.

Λέων

Μια πρωτόγνωρη εμπειρία θα σας ενώσει με ένα πρόσωπο απ’ τα παλιά, αλλάζοντας εντελώς τη γνώμη σας γι’ αυτό. Θα διαπιστώσετε, Λέοντες, ότι ποτέ δεν πρέπει να λέτε ποτέ, εδικά όταν πρόκειται για συναισθήματα και ανθρώπινες σχέσεις. Μη διστάσετε να παραδεχτείτε τα σφάλματά σας (ακόμη κι αν αυτά αποδειχτούν περισσότερα απ’ ό,τι νομίζατε) – η ειλικρίνειά σας θα εκτιμηθεί απ’ όλους και θα αποτελέσει σημαντικό βήμα ωρίμανσης. Η εξέλιξη που με ανυπομονησία περιμένατε στα επαγγελματικά θα αργήσει να έρθει.

Το κλίμα που καλλιεργεί ο Άρης γενικά δεν ευνοεί τα καλοσχεδιασμένα πλάνα, επομένως καλό θα είναι να αφεθείτε στα χέρια της τύχης (με μέτρο βέβαια) για να μην απογοητευτείτε οικτρά. Επιστρατεύστε τη γοητεία και την τσαχπινιά σας αυτές τις μέρες – η αποτελεσματικότητά τους θα σας εκπλήξει.

 

Παρθένος

Αυτή την εβδομάδα καλείστε να βρείτε τις κατάλληλες ισορροπίες μεταξύ οικογένειας και επαγγελματικών και η διαδικασία αυτή δεν θα είναι καθόλου εύκολη. Δεν είναι ανάγκη να προτιμήσετε κάποια πλευρά σε βάρος της άλλης. Το συνετό θα είναι να επιστρατεύσετε τη διπλωματικότητά σας έτσι, ώστε να δώσετε στον καθένα αυτό που περιμένει από εσάς στη σωστή δοσολογία.

Ό,τι κι αν γίνει, πάντως, όλο και κάποιος θα μείνει παραπονεμένος, επομένως είναι μάταιο να περιμένετε την τέλεια λύση. Σε ό,τι αφορά τα ερωτικά σας, είστε οι ευνοούμενοι της Αφροδίτης, αφού ανεξαρτήτως συνθηκών και ειδικών περιστάσεων, είστε «καταδικασμένοι» να κάνετε καλή εντύπωση. Αυτό όμως σας γεμίζει ευθύνη και σας στερεί το δικαίωμα να επιλέξετε τον εύκολο δρόμο της παραίτησης στην πορεία. Αφού μπήκατε στον χορό, λοιπόν, θα χορέψετε!

 

Ζυγός

Ψυχραιμία τώρα, Ζυγοί! Η πρόσφατη ερωτική ματαίωση σας έχει απογοητεύσει τρομερά, αλλά δεν είναι και το τέλος του κόσμου. Ο Δίας σας βοηθάει να προσεγγίσετε τα άτομα εκείνα που μπορούν να σας βγάλουν από το οριακό ψυχολογικό σημείο, αλλά η δική σας πρωτοβουλία και θέληση θα είναι που θα κάνει τη διαφορά.

Αυτές τις μέρες θα χρειαστεί να αναμειχθείτε σε ένα ξένο πρόβλημα και θα κληθείτε, μάλιστα, να παράσχετε κάποια ικανοποιητική λύση σε αυτό. Μην εγκαταλείψετε τις προσπάθειές σας με την πρώτη απόπειρα, πρόκειται για ένα πρόσωπο στο οποίο χρωστάτε πολλά και το ξέρετε. Η ενέργειά σας αυξάνεται κατακόρυφα.

 

Σκορπιός

Αρκετά με τη χαλαρότητα και τους ήπιους τόνους, Σκορπιοί. Ήρθε η στιγμή να καταστρώσετε ένα σχέδιο για το μέλλον. Ο Κρόνος ευνοεί την οργάνωση και την ταξινόμηση κάθε είδους και σας παρέχει τα μέσα που χρειάζεστε για να βάλετε συναισθήματα και καταστάσεις σε μια τάξη. Σε ό,τι αφορά τα ερωτικά, ένα περιστατικό θα σας δείξει την κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθήσετε, εξαλείφοντας την καχυποψία και τις αμφιβολίες που ενδεχομένως θα προέκυπταν.

Στα επαγγελματικά σας θα χρειαστεί να πάρετε μια γενναία απόφαση, η οποία, μεταξύ άλλων, θα καθορίσει την πορεία των σχέσεών σας με άτομα του στενού σας κύκλου. Μη λυγίσετε μπροστά στο εύκολο κέρδος – δεν θα σας βγάλει πουθενά. Ένα πρόσωπο από τα παλιά προσπαθεί να τραβήξει την προσοχή σας και φαίνεται ότι τα καταφέρνει, αφού τα συναισθήματα δεν έχουν σβήσει εντελώς.

 

Τοξότης

Η επικοινωνία αυτή την εβδομάδα δεν είναι το δυνατό σας σημείο, Τοξότες. Οι προθέσεις σας παρεξηγούνται, τα λόγια σας παρερμηνεύονται και γενικά η συνεννόηση θα είναι δύσκολη. Ευκαιρία να ασχοληθείτε περισσότερο με τον εαυτό σας και τις σκέψεις σας, έναν τομέα που έχετε παραμελήσει πολύ τον τελευταίο καιρό. Γιατί δεν αρκεί απλώς να θέλετε να ανταλλάξετε γνώμες και συναισθήματα, Τοξότες, αλλά είναι απαραίτητο και να μπορείτε να το κάνετε.

Στα ερωτικά, η Αφροδίτη σας δίνει την ευκαιρία να «σπρώξετε» μια κατάσταση προς το σημείο που σας βολεύει, είτε αυτό σημαίνει μονιμότητα είτε ρευστότητα σχέσεων και συναισθημάτων. Εκμεταλλευτείτε την περίσταση, καθιστώντας τις προθέσεις σας σαφείς στο πρόσωπο που σας ενδιαφέρει. Πρέπει, επιτέλους, να αποδείξετε ότι δεν πάτε όπου σας πάει ο άνεμος, αλλά έχετε δική σας προσωπικότητα.

 

Αιγόκερως

Η ξεκούραση και η διασκέδαση θα σας βοηθήσουν να δείτε τα πράγματα πιο καθαρά και αντικειμενικά, Αιγόκεροι. Έχετε καταπιέσει πολύ τον εαυτό σας (σε αρκετούς τομείς) και η κούραση έχει αρχίσει να επηρεάζει όλες τις πτυχές της ζωής σας. Πρέπει, επιτέλους, να αντιμετωπίσετε με χιούμορ και χαλαρότητα τους ανθρώπους που σας περιβάλλουν και προς αυτή την κατεύθυνση σας βοηθάει ο Ερμής από τη θέση του. Φροντίστε, βέβαια, να μην το παρακάνετε.

Οι δοσοληψίες σας με τους Υδροχόους και τους Καρκίνους θα σας προκαλέσουν μάλλον σύγχυση, γιατί, απ’ ό,τι φαίνεται, τα ζώδια αυτά δεν έχουν αποφασίσει ακόμα τι ακριβώς θέλουν από εσάς. Δώστε τους τον χρόνο που χρειάζονται, αλλά, από την άλλη, μη νιώθετε υποχρεωμένοι να ανέχεστε τα καπρίτσια τους. Ελευθερία κινήσεων στα ερωτικά – τίποτα δεν μπορεί να σας δεσμεύσει τώρα.

 

Υδροχόος

Υδροχόοι, λυπάμαι που ταράζω τον ύπνο σας, αλλά κάπου εδώ πρέπει να ξυπνήσετε και να ανοίξετε τα μάτια. Αρκετά γεγονότα έγιναν ερήμην σας, ήρθε η ώρα να κινητοποιηθείτε και να συμμετάσχετε ουσιαστικά στις εξελίξεις που σας αφορούν. Ο έρωτας είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο την εβδομάδα που έρχεται, το οποίο θα πρέπει να αντιμετωπίσετε με αποφασιστικότητα και όχι με την κλασική επιφυλακτική σας στάση.

Το ρίσκο είναι μέσα στο παιχνίδι και η πιθανότητα αποτυχίας είναι που κάνει το παιχνίδι τόσο ενδιαφέρον. Προσοχή στις παρεμβάσεις των Ιχθύων και των Κριών αυτές τις μέρες. Ακόμα κι αν οι προθέσεις τους είναι οι καλύτερες, το αποτέλεσμα μάλλον δεν θα σας ευνοήσει. Κρατήστε τους σε απόσταση.

 

Ιχθύς

Περιβάλλεστε από πολύ κόσμο αυτές τις μέρες, πράγμα που θα σας στερήσει τη δυνατότητα να μείνετε για λίγο μόνοι και να σκεφτείτε. Οι εξελίξεις τρέχουν και πολλά πράγματα ξεφεύγουν από τον έλεγχό σας, παίρνοντας αβέβαιη και επικίνδυνη τροπή. Σε ό,τι αφορά τα ερωτικά σας, θα πρέπει να αφήσετε την Αφροδίτη να επουλώσει παλιές πληγές και να ανοίξει νέους δρόμους, χωρίς να πιέσετε καταστάσεις και πρόσωπα.

Ούτως ή άλλως, οι παρεμβάσεις σας λίγο θα επηρεάσουν τη ροή των γεγονότων, επομένως θα είναι καλύτερα να φυλάξετε δυνάμεις για μια διαφορετική περίσταση. Μη γυρίσετε στα παλιά, όσο επίμονες κι αν είναι οι φωνές του παρελθόντος, ό,τι έγινε, έγινε και δεν υπάρχει λόγος να το σκαλίζετε περαιτέρω. Η ενέργειά σας αυτές τις μέρες σας ωθεί σε ολοκαίνουργιες διαδρομές - η υπερβολή, όμως, δεν είναι συνετός σύμμαχος.

+ το καθημερινό STARFAX

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ