Starfax - Οι προβλέψεις της εβδομάδας

Starfax - Οι προβλέψεις της εβδομάδας Facebook Twitter
0

Starfax - Οι προβλέψεις της εβδομάδας Facebook Twitter

 

το καθημερινό STARFAX

 

Κριός

Για να διευκολύνετε τις εξελίξεις αυτής της εβδομάδας, Κριοί, θα πρέπει να κάνετε σε πολλές περιπτώσεις τα στραβά μάτια. Ξέρω ότι δεν είναι το αγαπημένο σας, να αφήνετε το άδικο να αποκτά σάρκα και οστά στο όνομα του απώτερου καλού, αλλά αυτήν τη στιγμή δεν φαίνεται να έχετε πολλές επιλογές. Ευτυχώς, ο Δίας σας κρατάει σε απόσταση ασφαλείας από τα άτομα που τείνουν να σας ανεβάζουν το αίμα στο κεφάλι, οπότε θα καταφέρετε να διανύσετε τη μεταβατική αυτή περίοδο σχετικά ανώδυνα. Μια ερωτική πρόταση (που μάλλον θα σας γίνει από Ταύρο ή Ζυγό) θα ανατρέψει τα μέχρι τώρα στάνταρ σας και θα σας φανερώσει έναν ολοκαίνουργιο κόσμο (ωριμότερης) συμπεριφοράς, που θα βάλει τα γυαλιά σε κάθε παλαιότερη εμπειρία σας. Ποτέ δεν είναι αργά για πρόοδο, Κριοί. Αγκαλιάστε τη νέα εποχή που ανοίγεται, με προθυμία και ενδιαφέρον.

Ταύρος

Αυτές τις μέρες το κλίμα στη δουλειά γίνεται θερμότερο και σας προκαλεί να ξεδιπλώσετε με ζήλο τις ικανότητές σας, για να φανείτε αντάξιοι των περιστάσεων. Δεν αρκεί να ξέρετε εσείς και οι οικείοι σας ότι είστε σε θέση να πετύχετε πολλά, Ταύροι. Είναι απαραίτητο να δείξετε και στους άλλους ότι ήρθατε για να μείνετε, ακόμα κι αν αυτή η διαδικασία μοιάζει πολύ υπερφίαλη για τα γούστα σας. Στον ερωτικό τομέα, οι πλανήτες σας διατηρούν τη σταθερότητα που έχετε τόσο πολύ ανάγκη, αλλά είναι στο χέρι σας να εμποδίσετε τη μετατροπή της σταθερότητας σε άχαρη ρουτίνα. Το έργο, άλλωστε, το έχετε δει πολλές φορές στο παρελθόν. Ό,τι μένει σταθερό για μεγάλο διάστημα κάπου στην πορεία γίνεται δεδομένο και βαρετό. Προσέξτε ιδιαίτερα τις μετακινήσεις σας τώρα, ειδικά εκείνες που γίνονται με λεωφορείο και αυτοκίνητο.

Δίδυμος

Τι κι αν όλοι δείχνουν να πιστεύουν ότι το πιο πρόσφατο ειδύλλιό σας φτάνει στη δύση του; Μόνο εσείς ξέρετε τον τόπο και τον χρόνο που αυτή η ιστορία θα λάβει τέλος και καλό θα ήταν να μην αφήνετε τις δυσοίωνες προβλέψεις του ενός και του άλλου να σας επηρεάσουν. Η Αφροδίτη ενισχύει την αυτογνωσία σας και σας γίνονται τώρα περισσότερο από ποτέ εμφανή τόσο το εύρος των δυνάμεών σας όσο και το μέγεθος των αντοχών του ανθρώπου που έχετε απέναντί σας. Μην κοινοποιείτε τόσο αβίαστα κάτι που αφορά αποκλειστικά εσάς και τον ερωτικό σας σύντροφο. Ο χρόνος είναι με το μέρος σας αυτές τις μέρες, πράγμα που σημαίνει ότι θα σας δοθεί η ευκαιρία να ολοκληρώσετε επαγγελματικές και άλλες υποχρεώσεις που είχατε αφήσει μετέωρες και να αφοσιωθείτε σε ασχολίες που έχετε ανάγκη, χωρίς άγχος και πίεση.

Καρκίνος

Καρκίνοι, έχετε το κακό συνήθειο να προτρέχετε, χωρίς να υπάρχει η παραμικρή ανάγκη. Αφήστε τα πράγματα να κυλήσουν και περιμένετε το κατάλληλο σημάδι για να αναλάβετε δράση. Αυτές τις μέρες τα αντανακλαστικά σας δοκιμάζονται με έντονο τρόπο, καθώς πολλές ευκαιρίες (κυρίως ερωτικής υφής) θα παρουσιαστούν είτε σε πολύ συγκεκριμένες στιγμές, είτε με έμμεσο τρόπο, και μόνο βασιζόμενοι στο ένστικτό σας θα καταφέρετε να τις εκμεταλλευτείτε σωστά. Οι Λέοντες και οι Υδροχόοι είναι πολύτιμοι σύμμαχοί σας αυτή την εβδομάδα και η σοφότερη επιλογή θα είναι να εμπιστευτείτε κάθε τους συμβουλή, ακόμα κι αν στο πρώτο άκουσμα μοιάζει ακραία και έξω απ’ τα νερά σας. Μια χρόνια διαμάχη με έναν φίλο έρχεται ξανά στο επίκεντρο, αλλά αυτήν τη φορά σας δίνει από μόνη της τα όπλα για να την επιλύσετε. Δείξτε το ενδιαφέρον που πρέπει και θα δείτε ότι μόνο κερδισμένοι θα βγείτε.

Λέων

Ο κόσμος μπορεί να επιβιώσει και χωρίς εσάς για λίγες μέρες, Λέοντες. Πρέπει επειγόντως να αποστασιοποιηθείτε από την τρέχουσα πραγματικότητα, να δώσετε (έστω και προσωρινά) μια κλοτσιά στη ρουτίνα και να ψαχτείτε μόνοι σας, μακριά από οτιδήποτε σας αποσπά την προσοχή. Η Σελήνη σας κάνει ιδιαίτερα ενδοσκοπικούς αυτό το διάστημα, δίνοντάς σας έτσι τη δυνατότητα να ψάξετε για απαντήσεις μέσα σας και όχι σε άλλους ανθρώπους και ξένες καταστάσεις. Μπορεί να σας φαίνεται περίεργο, αλλά για πολλά απ’ όσα σας απασχολούν έχετε ήδη τη λύση. Ένας φίλος σας ζητάει να γίνετε κομμάτι μιας νέας προσπάθειάς του και το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να του συμπαρασταθείτε με κάθε τρόπο. Προσοχή, όμως, Λέοντες, δεν υπάρχει λόγος να δώσετε τις μάχες κάποιου άλλου, είτε επειδή σας το ζητάει, είτε επειδή αισθάνεστε πως μπορείτε να βγείτε νικητές.

Παρθένος

Μια ερωτική κατάσταση που μόνοι σας επιλέξατε από χαρούμενη και ελπιδοφόρα έχει αρχίσει να γίνεται φορτική και δυσάρεστη. Είναι μάταιο να αρνείστε το προφανές, Παρθένοι, όσες δικαιολογίες κι αν καταφέρνετε να βρείτε για να καλύψετε αυτό που συμβαίνει. Επειδή όμως ο χρόνος περνάει γρήγορα κι εσείς δεν γίνεστε νεότεροι, πρέπει να εκμεταλλευτείτε το ανανεωτικό ρεύμα του Ερμή και να ανατρέψετε τώρα τη σχέση που σας πνίγει, προτού οι ρίζες της γίνουν υπερβολικά βαθιές για να βγουν. Οι Λέοντες και οι Δίδυμοι σας παρέχουν πολύτιμη βοήθεια για να κυνηγήσετε τους στόχους σας, αλλά απαραίτητη προϋπόθεση για να συνεργαστείτε επιτυχώς μαζί τους είναι να τους συγχωρήσετε για τα σφάλματα που έκαναν στο παρελθόν και τις αστοχίες που ενδεχομένως πάγωσαν τη σχέση σας μαζί τους. Η έμπνευση παίζει κυρίαρχο ρόλο στα επαγγελματικά σας τώρα, καθώς διακρίνει τους χρήσιμους από τους άχρηστους με όχι και τόσο κομψό τρόπο.

Ζυγός

Αυτές τις μέρες τα επαγγελματικά σας θέματα βρίσκονται στο επίκεντρο και οι δουλειές που κάποιοι άλλοι άφησαν μισοτελειωμένες σας δίνουν την ευκαιρία να αποδείξετε την αξία σας σε όσους την αμφισβητούν. Δεν είναι ό,τι πιο ευχάριστο να βγάζετε το φίδι από την τρύπα, αλλά αν εκμεταλλευτείτε τη συγκυρία σωστά, Ζυγοί, θα καταφέρετε αφενός να απαλλαχθείτε από τη δυσάρεστη παρουσία άχρηστων προσώπων και αφετέρου να προωθήσετε το συμφέρον σας με άμεσο και δίκαιο τρόπο. Προσοχή στα τεχνικά εμπόδια που θέτει ο Άρης. Τις περισσότερες φορές, βέβαια, δεν θα είναι αρκετά σοβαρά για να καταφέρουν να σας κρατήσουν πίσω. Σπουδαίο ρόλο για την ψυχολογία σας θα διαδραματίσουν θέματα σπιτιού και τάξης τώρα. Βρείτε τον χρόνο που χρειάζεστε για να αλλάξετε διακόσμηση ή διαρρύθμιση στον προσωπικό σας χώρο και θα διαπιστώσετε ότι η παρέμβασή σας στα πράγματα θα αποβεί ευεργετική.

Σκορπιός

Η σεξουαλική έλξη είναι κάτι στο οποίο θα δυσκολευτείτε ιδιαίτερα να αντισταθείτε αυτή την εβδομάδα, Σκορπιοί. Οι αναστολές σας θα είναι πολλές (ιδίως ως προς ένα συγκεκριμένο πρόσωπο), αλλά το σώμα σας δεν θα πάψει να διψάει για έρωτα, στην πιο βλαβερή του μορφή. Το κλίμα ερωτισμού που δημιουργούν οι πλανήτες σας, ευτυχώς, δεν σας στερεί το μυαλό και τη λογική σας και σ’ αυτά είναι που θα πρέπει τελικά να βασιστείτε, αν θέλετε να αποφύγετε τα ολέθρια λάθη. Οι Αιγόκεροι σας κοντράρουν έντονα αυτές τις μέρες αλλά το πιθανότερο είναι να θέλουν απλώς να σας τραβήξουν την προσοχή και να μην ξέρουν πώς να το κάνουν φυσιολογικά. Δείξτε ανωτερότητα απέναντι σε όσους φέρονται παιδιάστικα. Θα κληθείτε για ακόμα μια φορά να διαδραματίσετε ρόλο ειρηνοποιού δύναμης και καλά θα κάνετε να αποδεχτείτε την πρόσκληση αδιαμαρτύρητα.

Τοξότης

Μην οικτίρετε τους άλλους για τις προσωπικές σας αστοχίες, Τοξότες. Αυτές τις μέρες ένα τυχαίο περιστατικό θα σας βοηθήσει να συνειδητοποιήσετε την προσωπική σας ευθύνη στην εξέλιξη των πραγμάτων και να ανακτήσετε τον πλήρη έλεγχο της ζωής σας με τρόπο άμεσο. Η αλήθεια είναι πως τον τελευταίο καιρό αφήσατε πολλά στην τύχη και στις διαθέσεις των γύρω σας (γνωστών και αγνώστων), και αυτή η κατάσταση οδήγησε μοιραία σε έναν αθέμιτο εκτροχιασμό. Ο Δίας συμβάλλει στην αναδιοργάνωση της καθημερινότητάς σας σε πρακτικό και συναισθηματικό επίπεδο, και ευτυχώς οι δυσάρεστες εκπλήξεις των προηγούμενων ημερών μειώνονται σημαντικά. Η πλανητική συγκυρία σας φέρνει πιο κοντά σε έναν απομακρυσμένο συγγενή και αλλάζει άρδην την εικόνα που είχατε σχηματίσει για τα ζητήματα που σας χώριζαν. Αποφύγετε τη διευθέτηση εκκρεμοτήτων που δεν σας αφορούν άμεσα, όσο επιτακτική κι αν είναι η ανάγκη να εξυπηρετήσετε κάποιον.

Αιγόκερως

Οι παρασκηνιακές εξελίξεις έχουν ιδιαίτερη σημασία αυτή την εβδομάδα, Αιγόκεροι, και καλά θα κάνετε να τις λάβετε σοβαρά υπόψη, αν θέλετε τα πράγματα στα ερωτικά σας να έχουν θετική τροπή. Πολλά είναι, βέβαια, εκείνα που λέγονται απλώς για να λεχθούν, πράγμα που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να παίρνετε τα πάντα τοις μετρητοίς. Αφήστε και τίποτα να πέσει κάτω, αναγνωρίζοντας έτσι το δικαίωμα μερικών στην ηλιθιότητα. Ο Ερμής σας φέρνει κατά κάποιο τρόπο αντιμέτωπους με το παρελθόν σας, αλλά εκείνο που έχει σημασία είναι ότι θα σας δοθεί η ευκαιρία να πάρετε πίσω μια λανθασμένη ενέργεια και να προσπαθήσετε εκ νέου να προσεγγίσετε ένα άτομο που απομακρύνατε χωρίς να το θέλετε. Δώστε προσοχή στη λεπτομέρεια - οι επιπολαιότητες δεν θα συγχωρεθούν αυτήν τη φορά. Ομαλά τα πράγματα στα επαγγελματικά σας, μείνετε εκεί που είστε και αφήστε τα μεγαλεπήβολα σχέδια.

Υδροχόος

Ένα τεράστιο ηθικό δίλημμα σας απασχολεί αυτή την εβδομάδα, Υδροχόοι, και δυστυχώς ή ευτυχώς δεν υπάρχουν πλάγιες οδοί για να ξεφύγετε. Αντιμετωπίστε το θέμα κατά πρόσωπο και μη βασιστείτε σε κανέναν άλλο, από τη στιγμή που είστε σε θέση να βρείτε λύση μόνοι σας. Ο έρωτας είναι καλό να υπάρχει και να καλλιεργείται, αλλά όταν στέκεται εμπόδιο σε βασικούς στόχους της ζωής σας ή συγκρούεται με τις αρχές και την αξιοπρέπειά σας δεν αξίζει να σας απασχολεί τόσο. Το αν θα αφήσετε τη συναισθηματική σας εξάρτηση να σας καταστρέψει είναι δικό σας θέμα, αλλά, όπως και να ‘χει, ο Δίας σας βοηθάει να δείτε την κατάσταση σφαιρικά, ώστε να ξέρετε τι είναι αυτό που θυσιάζετε. Οι ευκαιρίες των επαγγελματικών δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητες, ενώ η απόφασή σας να συμπορευτείτε με ένα συγκεκριμένο πρόσωπο από τη δουλειά βελτιώνει τις πιθανότητές σας για άμεση ανέλιξη.

Ιχθύς

Οι εξελίξεις των ερωτικών σας τρέχουν αδιάκοπα, οπότε είναι πιθανό να πέσετε θύμα της ταχύτητας με την οποία τα πράγματα μεταβάλλονται. Μην κρατάτε κακία στον εαυτό σας, τα λάθη εκ παραδρομής είναι φυσιολογικά και ως έναν βαθμό δεν προλαμβάνονται. Είναι, ωστόσο, σημαντικό να μάθετε να ελέγχετε τα συναισθήματά σας ή τουλάχιστον να σταματήσετε να σχηματίζετε άποψη βάσει εντυπώσεων που αποκομίσατε βιαστικά και επιπόλαια. Οι αποφάσεις εν θερμώ δεν πρόκειται να οδηγήσουν πουθενά, όσο λυτρωτικές κι αν μοιάζουν στην αρχή. Ο Κρόνος τονώνει την αυτοπεποίθησή σας, γεγονός που σημαίνει ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να προβάλετε τον εαυτό και τις ιδέες σας σε εκείνους που πρέπει (κυρίως στον επαγγελματικό τομέα). Ο ανταγωνισμός σε όλα τα επίπεδα θα είναι έντονος (και σε μερικές περιπτώσεις αθέμιτος), αλλά θα μπορέσετε να τα βγάλετε πέρα άνετα.

το καθημερινό STARFAX

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ