Οι ΗΠΑ κατέθεσαν μήνυση εναντίον της Volkswagen

Οι ΗΠΑ κατέθεσαν μήνυση εναντίον της Volkswagen Facebook Twitter
0

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης κατέθεσε μήνυση κατά της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagen κατηγορώντας την πως εγκατέστησε τα παράνομα λογισμικά σε 600.000 συστήματα κινητήρα ντίζελ, επηρεάζοντας έτσι τις εκπομπές ρύπων, και βλάπτοντας κατά συνέπεια το περιβάλλον.

Η μήνυση, κατατέθηκε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Ντιτρόιτ του Μίσιγκαν, όπως αναφέρουν οι New York Times, και γίνεται μετά την παραδοχή της Volkswagen για τοποθέτηση του λογισμικού σε 11 εκατομμύρια οχήματα ντίζελ σε όλο τον κόσμο, ξεκινώντας ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στην ιστορία της αυτοκινητοβιομηχανίας.

 

Από τότε, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Martin Winterkorn, υπέβαλε την παραίτησή του, εννέα εργαζόμενοι έχουν απολυθεί, και η εταιρεία έχει αρχίσει μαζικές ανακλήσεις οχημάτων ενώ οι ρυθμιστικές αρχές σε ολόκληρο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Ινδίας, της Νότιας Κορέας και της Γερμανίας, διεξάγουν έρευνες.

"Με τη σημερινή μήνυση, κάνουμε ένα σημαντικό βήμα για την προστασία της δημόσιας υγείας, επιδιώκοντας να φέρουμε τη Volkswagen ενώπιον των ευθυνών της για την ατμοσφαιρική ρύπανσης." ανέφερε η Cynthia Giles, της Αμερικανική Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος (EPA). "Μέχρι στιγμής, οι συζητήσεις για την ανάκληση δεν παρήγαγαν αποδεκτή εξέλιξη. Οι συζητήσεις αυτές θα συνεχιστούν παράλληλα με το ομοσπονδιακό δικαστήριο." πρόσθεσε.

 

Η υπηρεσία δήλωσε ότι η μήνυση ήταν μόνο το πρώτο βήμα κατά της Volkswagen.

 

 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ