Τι απαντά ο Κατίδης για τον ξυλοδαρμό - Οι μαρτυρίες και οι διάλογοι

Τι απαντά ο Κατίδης για τον ξυλοδαρμό - Οι μαρτυρίες και οι διάλογοι Facebook Twitter
0

Ασύλληπτος παραμένει ο Γιώργος Κατίδης, ο οποίος καταζητείται από την αστυνομία για να ακολουθηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου μετά το επεισόδιο που τον εμπλέκει ως δράστη άγριου ξυλοδαρμού ποδοσφαιριστών.

Ο Κατίδης πάντως αρνείται όλες τις κατηγορίες και μέσω social media ανέφερε νωρίτερα:"Το μόνο που έχω να πω είναι ότι δεν έχω καμία σχέση με το συμβάν και όλα αυτά που γράφονται".

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ αλλά και το φύλλο αγώνα στο ματς Άγιος Λουκάς - Πυρσός Πετριάς για το τοπικό πρωτάθλημα Πέλλας, χτύπησε άγρια 20χρονο αντίπαλό του με αφορμή ένα σκληρό μαρκάρισμα.

Το θύμα του Γ. Κατίδη, Τάσος Σαρίδης, μίλησε στον δημοσιογράφο του MEGA, Πάνο Σαράτση και περιέγραψε το περιστατικό ως εξής: "Του πήρα την μπάλα εγώ, έπεσε κάτω. Ζήτησε φάουλ δεν το έδωσε ο διαιτητής, με βρίζει εκεί μου λέει 'στην επόμενη φάση θα σε σκοτώσω μπάσταρδο'. Γυρνάω του λέω 'τί είπες' και εκείνη των ώρα τρώω τη σκαριά στο στήθος, πέφτω κάτω και συνεχίζει και με βαράει με σιδερένιες τάπες. Μετά πήδηξε τα κάγκελα και σηκώθηκε κι έφυγε".

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Ο Κατίδης έπαιξε σε αυτό το παιχνίδι ερασιτεχνικού πρωταθλήματος, για να ενισχύσει τον Άγιο Λουκά, που είναι και η ιδιαίτερη πατρίδα του, με τη σύμφωνη γνώμη και της αντιπάλου ομάδας.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, μετά την επίθεση στον Σαρίδη, επιτέθηκε και σε δύο συμπαίκτες του, που προσπάθησαν να παρέμβουν, ενώ ακολούθησε γενική σύρραξη. 

Τι μεταδίδει το sdna για το περιστατικό και οι μαρτυρίες:


«Όλα ξεκίνησαν από ένα δυνατό μαρκάρισμα του Α.Σ., στον Κατίδη. Όταν εκείνος σηκώθηκε του είπε: "Εσένα μαλ@@@ θα σε γαμ@@@. Θα σου γαμ@@@ τον Χριστό"! Τότε ο ξάδερφός μου του λέει: "Τι είπες;" και πριν προλάβει να τελειώσει τη φράση του, δέχτηκε δύο σκαριές στο στήθος κι έπεσε στο έδαφος. Μετά μάλιστα ο Κατίδης τον πάτησε ακόμα δύο φορές στο πόδι και πήγαμε εγώ με τον ξάδερφό μου, Ι.Σ., (17 χρ.) για να τον προστατεύσουμε», ήταν τα πρώτα λόγια του νεαρού.

Το σκηνικό που ακολούθησε ήταν σχεδόν πολεμικό, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του 19χρονου, ωστόσο διευκρινίζει κόντρα στις αρχικές πληροφορίες, ότι τόσο ο ίδιος, όσο κι ο έτερος ξάδερφός τους δεν χτυπήθηκαν από τον Κατίδη.

«Μαζί μας βέβαια ήρθαν και συμπαίκτες μας κι ακολούθησε γενική συμπλοκή με τους παίκτες του Αγίου Λουκά. Μαζί ωστόσο μπήκαν στο γήπεδο και οπαδοί των γηπεδούχων, δεν μπόρεσα να διακρίνω ωστόσο πόσοι. Το μόνο που έβλεπα ήταν παντού ξύλο! Εγώ δέχτηκα ένα χτύπημα στο πίσω μέρος του κεφαλιού με μπουνιά, αλλά δεν ήταν σίγουρα από τον Κατίδη γιατί είχαμε κάποια απόσταση εκείνη τη στιγμή. Κι ο ξάδερφός μου, ο Ι.Σ. (ο ανήλικος) επίσης χτύπησε στη γενική συμπλοκή που δημιουργήθηκε, οπότε δεν μπορώ να ξέρω αν ήταν από τον Κατίδη τα χτυπήματα».

Όσο για την κατάσταση των τριών νεαρών; «Ο μικρότερος ξάδερφός μου έβαλε νάρθηκα στο χέρι του, έχοντας πάθει κάποιες κακώσεις. Εγώ και ο Α.Σ. χτυπήσαμε λιγότερο. Και οι τρεις αποχωρήσαμε την ίδια μέρα από το νοσοκομείο κι απλώς περιμέναμε για να βγουν οι εξετάσεις».

Παράλληλα ενδιαφέρουσα είναι και μία ακόμα λεπτομέρεια που δίνει για τη συμμετοχή του Κατίδη στο παιχνίδι ο Γ.Σ., λέγοντας ότι θα έπαιζε για ένα και μόνο παιχνίδι με την ομάδα του χωριού του.

«Απ' όσο ξέρω είχε πάει στο χωριό του, τον Άγιο Λουκά και ήθελε απλώς να... ξεμουδιάσει για ένα παιχνίδι. Ήταν εξ αρχής κανονισμένο να αγωνιστεί. Η άλλη ομάδα άλλωστε είχε κι έλλειψη παικτών. Με οχτώ ποδοσφαιριστές θα ξεκινούσαν το ματς αν δεν ήταν κι ο Κατίδης. Τελικά έγιναν εννιά με τον ίδιο να βρίσκεται από την αρχή κι έπειτα από 20-30 λεπτά ήρθαν ακόμα δύο. Το σκορ όταν διεκόπη το παιχνίδι ήταν στο 2-2... (σ.σ. δεν σκόραρε ο Κατίδης)».

Ενώ για το αν ο ίδιος γνώριζε προσωπικά τον άλλοτε διεθνή στράικερ; «Μόνο ακουστά τον είχα, από κοντά δεν τον είχα ξαναδεί ποτέ. Τα χωριά μας βρίσκονται σε απόσταση 20-25 χλμ.».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αταμάν: Η Θύρα 13 μου ζήτησε «συγγνώμη» για το πανό για την Κύπρο

Αθλητισμός / Αταμάν: Η Θύρα 13 μου ζήτησε «συγγνώμη» για το πανό για την Κύπρο

«Αυτό το πανό ανέβηκε εν αγνοία της διοίκησης του Παναθηναϊκού», λέει ο Αταμάν σύμφωνα με το Haber Global και προσθέτει ότι «η διοίκηση του συλλόγου είναι επίσης πολύ θυμωμένη με αυτήν την κατάσταση»
LIFO NEWSROOM
Παναθηναϊκός: Εκνευρίστηκε ο Αταμάν με πανό για την Κύπρο - Οργή στα τουρκικά ΜΜΕ

Αθλητισμός / Παναθηναϊκός: Εκνευρίστηκε ο Αταμάν με πανό για την Κύπρο - Οργή στα τουρκικά ΜΜΕ

Το βίντεο με την αποβολή του προπονητή του Παναθηναϊκού από φιλικό με την Μακάμπι στην Κύπρο - Η δήλωση που ανήρτησε στα κοινωνικά δίκτυα - Τι γράφουν οι τουρκικές εφημερίδες
LIFO NEWSROOM