Γερμανοί επιστήμονες αύξησαν την κινητικότητα σπερματοζωαρίων μέσω ρομποτικής

Γερμανοί επιστήμονες αύξησαν την κινητικότητα σπερματοζωαρίων μέσω ρομποτικής Facebook Twitter
0

Μια από τις κύριες αιτίες της ανδρικής υπογονιμότητας θεωρείται η χαμηλή κινητικότητα των σπερματοζωαρίων, τα οποία εξαιτίας της μερικής η ολικής τους ακινησίας αδυνατούν να γονιμοποιήσουν το γυναικείο ωάριο. Όμως, μια νέα μέθοδος που ανακάλυψαν Γερμανοί επιστήμονες, φαίνεται να δίνει ελπίδες στην μείωση της υπογονιμότητας, αφού μέσω ενός μικροσκοπικού ελικοειδούς μηχανισμού δίνεται η απαραίτητη "ώθηση" στα σπερματοζωάρια, ώστε να κινηθούν προς το στόχο τους και να αυξήσουν τις πιθανότητες σύλληψης.

Όπως ανέφεραν στην έκθεσή τους στο ιατρικό περιοδικό Nano Letters, οι Γερμανοί επιστήμονες κατάφεραν να κινητοποιήσουν τα σπερματοζωάρια σε εργαστηριακές συνθήκες μέσω του μικροσκοπικού ελικοειδούς μηχανισμού, ονόματι Spermbot, τοποθετώντας τα εντός μαγνητικού πεδίου.

Το επόμενο στάδιό της μεθόδου των Γερμανών επιστημόνων είναι η κλινική δοκιμή της εντός του ανθρώπινου σώματος ώστε να διαπιστωθεί εάν τελικά αυξάνει τα ποσοστά μιας επιτυχούς γονιμοποίησης σε σχέση με τις παρούσες -πανάκριβες- μεθόδους τεχνητής γονιμοποίησης, αναφέρει το TheNextWeb.

Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο:

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δείτε τις πέντε καλύτερες φωτογραφίες του National Geographic για το 2024

Τech & Science / Δείτε τις 4 καλύτερες φωτογραφίες του National Geographic για το 2024

Οι φωτογραφίες «αποτυπώνουν μια προκλητική ματιά στα θαύματα του κόσμου γύρω μας, τα οποία μας δίνουν ένα αναζωογονητικό διάλειμμα από το ταραχώδες φθινόπωρο που περάσαμε όλοι», γράφει το περιοδικό
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Ομάδα φοιτητών εκτόξευσε «ερασιτεχνικό» πύραυλο πιο ψηλά από ποτέ

Τech & Science / Φοιτητές Ελληνοαμερικανού κοσμήτορα μηχανικής εκτόξευσαν «ερασιτεχνικό» πύραυλο πιο ψηλά από ποτέ

Η επιτυχία έχει και ελληνικό χρώμα, καθώς ο διακεκριμένος Ελληνοαμερικανός επιστήμονας, Γιάννης Γιόρτσος είναι Κοσμήτορας της σχολής μηχανικής του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας, στην οποία σπουδάζουν οι φοιτητές που έσπασαν το ρεκόρ
LIFO NEWSROOM