Homemade Marietta

Homemade Marietta Facebook Twitter
0

Συνέντευξη στον Δάνη Κοσμίδη

Κάθε τραγούδι και μια ιστορία αγάπης. Κάθε μελωδία της μαγική και αισιόδοξη. Κρατώντα το μαγικό ραβδί, η Μαριέττα Φαφούτη με ένα χαμόγελο μέχρι τα αυτιά μας λύνει απορίες που μπορεί να είχαμε.

 


Πιστεύεις στην τύχη; Θεωρείς τον εαυτό σου τυχερό;
Πολύ. Έχω υπάρξει πάρα πολύ τυχερή στη ζωή μου. Ωστόσο πιστεύω ότι η τύχη από μόνη της δεν είναι αρκετή για να καταφέρεις να κάνεις ό,τι έχεις στο νου σου. Χρειάζεται πολλή δουλειά, πίστη και θετική σκέψη για να τα καταφέρεις.

Που οφείλεται το μικρόβιο της μουσικής σε σένα;
Στην τύχη ;p Δεν με ενδιέφερε ουδέποτε να ασχοληθώ με τη μουσική. Είχα μία ευκολία να παίζω πιάνο χωρίς να ξέρω νότες, αλλά δεν ήθελα ούτε να κάνω μαθήματα, ούτε να ασχοληθώ παραπάνω. Έτυχε λοιπόν κάποια στιγμή και η φίλη μιας φίλης της μαμάς Ελένης και άνοιξε το Ωδείο Ειρεσία. Ήταν η δασκάλα μου, η Τζένη Θεοφανοπούλου και μαζί με τον άλλο δάσκαλό μου τον Άγγελο Βελεγράκη με έκαναν να αγαπήσω ουσιαστικά τη μουσική.

Αν δεν ήσουν μουσικός τι θα ήσουν;
Θα ήθελα να είμαι μαγείρισσα, κομμώτρια ή να σχεδιάζω και να ράβω ρούχα.

Ποια ιστορία ενός τραγουδιού σου θα μπορούσε να γίνει ταινία;
Κατ' αρχήν όλα τα τραγούδια που έχω φτιάξει και έχουν να κάνουν με ιστορίες αγάπης (το Kookoobadi καλή ώρα) σίγουρα θα μπορούσαν να αποτελούν αποσπάσματα μιας συναισθηματικής κομεντί. Τώρα αν μιλάμε για κάτι πιο σουρεάλ, ή φαντασίας θα διάλεγα το Galaxy D.

 

Ο έρωτας σε επηρεάζει στη μουσική που γράφεις;
Μουσική φτιάχνω συνεχώς ούτως ή άλλως. Είτε είμαι ερωτευμένη είτε όχι. Είτε βρίσκομαι σε ένα μικρό δωμάτιο χωρίς φως, είτε βρίσκομαι σε ένα καταπληκτικό σπίτι μπροστά από τη θάλασσα. Ωστόσο όταν είμαι ερωτευμένη τείνω προς πιο αγαπησιάρικους στίχους. Πάντως το "Homemade Joy" είναι γεμάτο από τον αγαπημένο μου ας πούμε.

Είσαι ερωτευμένη συνέχεια; (Δεν αναφέρομαι μόνο σε πρόσωπο αποκλειστικά)
Ο έρωτας σαν έννοια έχει πολλά εγωιστικά στοιχεία και λιγότερα αλτρουιστικά. Οπότε αυτό που λένε ας πούμε "είμαι ερωτευμένη με τη ζωή, με τη δουλειά μου κτλ κτλ" δε με εκφράζει. Αλλά ερωτευμένη με τον καλό μου είμαι πάρα πολύ.

Πίστευεις οτι σε αυτό που κάνεις υπάρχει ημερομηνία λήξης;
Φαντάζομαι πως ναι. Αλλά δεν είναι κάτι που με αγχώνει ή προβληματίζει.

Aν είχες μπροστά σου τον Ennio Morricone τι ερώτηση θα του έκανες;'
Ποιο είναι το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή του.

Ποιο είναι το αγαπημένο σου τραγούδι μπάνιου;
Στο μπάνιο τραγουδάω σχεδόν πάντα ακαταλαβίστικα, τραγούδια που μου κατεβαίνουν εκείνη την ώρα. Γι' αυτό αν δεις το κινητό μου θα δεις σημειώσεις: "μπάνιο1", "μπάνιο8" κτλ κτλ

Που μπορεί να δει κάποιος την Μαριέττα Φαφούτη;
Για μελλοντικές εμφανίσεις μπορεί ο καθένας να ενημερώνεται είτε από το www.mariettafafouti.com είτε από το facebook μου.

* Το Homemade Joy έχει κυκλοφορήσει από την Inner Ear

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ