Aίσθηση προκάλεσε στη Νορβηγία η ιδέα για τη διαφημιστική εκστρατεία από τη νορβηγική εταιρεία Καρδιάς και Πνευμόνων (LHL), για τους κινδύνους της οικιακής σκόνης για τα παιδιά.

Η Εταιρία για να προκαλέσει την προσοχή και να περάσει το μήνυμά της δείχνει παιδικά αρκουδάκια με τη μορφή δικτατόρων όπως ο Χίτλερ, ο Καντάφι αλλά και ο Κιμ Γιονγκ-Ιλ της Βόρειας Κορέας.

"Με επίκεντρο τα παιδιά, θέλουμε να σταματήσουμε τις αλλεργίες και το άσθμα πριν αναπτύξουν τα παιδιά την ασθένεια," δήλωσε στην εφημερίδα “The Local», ο Bendik Romstad, κειμενογράφος διαφημίσεων της υπεύθυνης διαφημιστικής. "Η εκστρατεία αυτή έχει σχεδιαστεί για να επικεντρώσει στο πόσο επικίνδυνα μπορούν να γίνουν τα λούτρινα, εάν δεν πλένονται τακτικά", πρόσθεσε. Όπως εξήγησε η ριζοσπαστική ιδέα στη διαφήμιση είναι ότι τα ζωάκια αυτά θα μπορούσαν να γίνουν το ίδιο επικίνδυνα με τους χειρότερους δυνάστες του κόσμου.
Δεν είδαν όλοι με καλό μάτι πάντως αυτή την ιδέα. Η Εκτελεστική Επιτροπή των Εβραϊκών οργανώσεων της χώρας εξέφρασε στην εφημερίδα «Dagbladet» την ανησυχία ότι με την εμφάνιση του Χίτλερ ως αρκουδάκι, θα μπορούσε να “ξεπλυθεί” η εικόνα του δικτάτορα. Μάλιστα η «Daily Mail» ανέφερε ότι η εκστρατεία απαγορεύτηκε μετά από τη δημόσια κατακραυγή, κάτι που διέψευσε με μέιλ στο Spiegel η διαφημιστική, σημειώνοντας ότι η εκστρατεία συνεχίζεται με τον τρόπο που είχε προγραμματιστεί.