Η Σλοβενία ετοιμάζει το πρώτο συντριβάνι μπύρας στην Ευρώπη

Η Σλοβενία ετοιμάζει το πρώτο συντριβάνι μπύρας στην Ευρώπη Facebook Twitter
0
Η Σλοβενία ετοιμάζει το πρώτο συντριβάνι μπύρας στην Ευρώπη Facebook Twitter

Το πρώτο συντριβάνι μπύρας στην Ευρώπη φιλοδοξεί να κατασκευάσει η πόλη Ζάλεκ στη Σλοβενία, που από το 2013 -οπότε και λάνσαρε για πρώτη φορά την ιδέα- μέχρι σήμερα έχει εξοικονομήσει για το συγκεκριμένο σκοπό 170.000 ευρώ.

Το συντριβάνι θα προσφέρει στους επισκέπτες μια ποικιλία από μπίρες και οι ενδιαφερόμενοι θα δίνουν 6 ευρώ για να τις δοκιμάσουν, παίρνοντας μαζί τους και μια αναμνηστική κούπα.

Ωστόσο, το μεγαλεπήβολο σχέδιο για να υλοποιηθεί χρειάζεται πολλά περισσότερα χρήματα, καθώς σύμφωνα με τη μελέτη θα κοστίσει περίπου 350.000 ευρώ. Αν και ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό πότε ακριβώς θα είναι έτοιμο, καθώς αναζητούνται και ιδιώτες επενδυτές, το project έχει προκαλέσει αρκετές αντιδράσεις- με κάποιους να καλωσορίζουν την ιδέα κι άλλους να την κατακρίνουν, υποστηρίζοντας πως το ποσό θα μπορούσε να δαπανηθεί για να φτιαχτεί κάτι πιο χρήσιμο για την πόλη.

Η Σλοβενία ετοιμάζει το πρώτο συντριβάνι μπύρας στην Ευρώπη Facebook Twitter

"Είναι αλήθεια, το συντριβάνι δεν θα είναι φθηνό, αλλά είναι ένα υποσχόμενο project, ένα προϊόν τουρισμού" σχολίασε στο πρακτορείο ειδήσεων Dnevnik ο δήμαρχος του Ζάλεκ Janko Kos, που είναι και υποστηρικτής της ιδέας, ενισχύοντας το επιχείρημα που θέλει το συγκριμένο συντριβάνι να λειτουργεί ως πόλος έλξης για τουρίστες από ολόκληρο τον κόσμο. Ο ίδιος διευκρίνισε πως το υπόλοιπο ποσό που χρειάζεται το ψάχνουν σε ιδιώτες επενδυτές.

Από την άλλη, δεν είναι λίγοι εκείνοι που αποδοκιμάζουν την ιδέα, ανάμεσά τους και πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι, που θεωρούν πως θα μπορούσε με τα ίδια λεφτά να κατασκευαστεί κάτι πολύ πιο χρήσιμο για την κοινότητα. Ωστόσο, όπως μεταδίδει το BBC, σε δημοτικό συμβούλιο της περασμένης εβδομάδας, αποτέλεσαν μειοψηφία καθώς τα 2/3 του συμβουλίου υπερψήφισαν το σχέδιο.

Σε κάθε περίπτωση, η συγκεκριμένη κατασκευή στο Ζάλεκ μάλλον δεν είναι και τόσο τυχαία, αφού η πόλη είναι γνωστή και ως "κοιλάδα του πράσινου χρυσού" για τεράστιες εκτάσεις λυκίσκου που διαθέτει, πρώτη ύλη για την παρασκευή της μπίρας.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βούτσιτς για τα επεισόδια στο κοινοβούλιο: «Έφεραν καπνογόνα κρυμμένα στα εσώρουχά τους»

Διεθνή / Βούτσιτς για τα επεισόδια στο κοινοβούλιο: «Έφεραν καπνογόνα κρυμμένα στα εσώρουχά τους»

Ο Βούτσιτς αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην περίπτωση της Σόνια Ίλιτς, μιας εγκύου οκτώ μηνών, η οποία τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια των επεισοδίων χαρακτηρίζοντας το αγέννητο παιδί ως «σύμβολο της νίκης ενάντια στην έγχρωμη επανάσταση»
LIFO NEWSROOM
Τριντό: «Είμαστε Καναδοί, θα παλέψουμε και θα νικήσουμε» - Ανακοίνωσε αντίμετρα στους δασμούς του Τραμπ

Διεθνή / Τριντό: «Είμαστε Καναδοί, θα παλέψουμε και θα νικήσουμε» - Ανακοίνωσε αντίμετρα στους δασμούς του Τραμπ

«Ο Καναδάς δεν θα γίνει ποτέ η 51η πολιτεία των Ηνωμένων Πολιτειών», δήλωσε κατηγορηματικά, εκφράζοντας αβεβαιότητα για το αν υπάρχουν διαπραγματευτικά περιθώρια με την Ουάσινγκτον
LIFO NEWSROOM
Τζέι Ντι Βανς: 20.000 στρατιώτες από μία τυχαία χώρα δεν θα διασφαλίσουν την ειρήνη στην Ουκρανία

Διεθνή / Τζέι Ντι Βανς: 20.000 στρατιώτες από μία τυχαία χώρα δεν θα διασφαλίσουν την ειρήνη στην Ουκρανία

«Αν θέλεις να διασφαλίσεις ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν θα εισβάλει ξανά στην Ουκρανία, η καλύτερη εγγύηση ασφαλείας είναι να προσφέρεις στους Αμερικανούς οικονομικό όφελος στο μέλλον της Ουκρανίας» υποστήριξε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM