Υπό παραίτηση ο Σγουρίδης - Ο πρωθυπουργός θα αποφασίσει για την τύχη του

Υπό παραίτηση ο Σγουρίδης - Ο πρωθυπουργός θα αποφασίσει για την τύχη του Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
4

Την παραίτησή του στη διάθεση του Αλέξη Τσίπρα έθεσε πριν από λίγο ο υφυπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, Παναγιώτης Σγουρίδης, για λόγους ευθιξίας , όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού. Σύμφωνα με το δ.τ που δόθηκε στη δημοσιότητα, ο πρωθυπουργός θα ασχοληθεί με το θέμα μόλις επιστρέψει από τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Νωρίτερα το πρωί, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην πρωινή εκπομπή του σταθμού «MAXIMUM 93,6» και στον Δ.Κόλιο, ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Παναγιώτης Σγουρίδης ομολόγησε πως ο Αλέξης Τσίπρας παραπλάνησε τους αγρότες όπως είχαν κάνει παλαιότερα ο Αντώνης Σαμαράς και ο Γιώργος Παπανδρέου.

Πιο συγκεκριμένα, αναφερόμενος στο φλέγον ζήτημα των αγροτών, ο κ. Σγουρίδης τόνισε: «Οι πολιτικοί δυστυχώς δεν κρίνονται από αυτά που κάνουν αλλά από αυτά που έλεγαν» και πρόσθεσε: «Αν δεν τάξεις δεν σε ψηφίζει. Όταν σου μιλάει κάποιος ορθολογιστικά δεν είναι καλός. Επειδή είμαι παλιά καραβάνα και επειδή δεν φείδομαι των λόγων μου πρέπει κάποια στιγμή να πούμε την αλήθεια. Αυτή είναι η αλήθεια».

Σ' εκείνο το σημείο ο δημοσιογράφος τον ρώτησε: «Δηλαδή, τους παραπλάνησε ο πρωθυπουργός»;

«Όπως και ο προηγούμενος. Ζάππειο 1, Ζάππειο 2, Ζάππειο 3. Όπως τα λεφτά υπάρχουν...», απάντησε ο κ. Σγουρίδης.

«Δηλαδή, τους παραπλάνησε ο Τσίπρας, όπως και ο Σαμαράς;» επέμεινε ο κ. Κόλιος.

«Όπως ο Παπανδρέου, πριν κλπ. 'Άρα κάποια στιγμή, επειδή η χώρα έφτασε στο τέλος και επειδή αυτή τη στιγμή βρίσκομαι σε ένα επιτελικό υπουργείο που μιλάει μόνο για την επιχειρηματικότητα, ας ξαναβάλουμε μπροστά την επιχειρηματικότητα», σημείωσε ο κ. Σγουρίδης.

Λίγες ώρες αργότερα ο κ. Σγουρίδης επανήλθε με διευκρινιστική δήλωση, στην οποία ξεκαθάρισε ότι δεν εννοούσε ότι ο πρωθυπουργός παραπλάνησε τον ελληνικό λαό «διότι σε καμία περίπτωση δεν είναι ούτε Παπανδρέου, ούτε Σαμαράς».

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Δεν εννοούσα ότι ο πρωθυπουργός παραπλάνησε τον ελληνικό λαό διότι σε καμία περίπτωση δεν είναι ούτε Παπανδρέου, ούτε Σαμαράς. Το ηθικό πλεονέκτημα αυτής της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού, όσο κι αν προσπαθούν κάποιοι να το πλήξουν, δεν θα τα καταφέρουν».

«Αν από μια ολόκληρη συνέντευξη 30 λεπτών με ένα πολύ ενδιαφέροντα διάλογο, κάποιοι βγάζουν συμπεράσματα και τίτλους που αφορούν στον Πρωθυπουργό της χώρας Αλέξη Τσίπρα, μάλλον αρέσκονται στο να απομονώνουν μια ατυχή λέξη και όχι την ουσία ολόκληρης της συνέντευξης», σχολιάζει ο υφυπουργός.

Τονίζει επίσης ότι η ουσία είναι ότι ο κ. Τσίπρας επιζητεί διακαώς διάλογο με τους αγρότες, ενώ υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση θέλει να κλείσει θέματα, «που καμιά προηγούμενη κυβέρνηση δεν ρύθμιζε, για να μην έχει πολιτικό κόστος».

«Εμείς θέλουμε να κλείσουμε τις εκκρεμότητες δεκαετιών που ταλάνιζαν ασφαλιστικό και αγροτικό, ώστε να ξαναβάλουμε μπροστά την επιχειρηματικότητα και να μπει οριστικά η Ελλάδα σε τροχιά ανάπτυξης», συμπληρώνει.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διαγραφή Σαλμά ζητά ο Μητσοτάκης - Τον παραπέμπει στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ

Πολιτική / Διαγραφή Σαλμά ζητά ο Μητσοτάκης - Τον παραπέμπει στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ

Μετά την ερώτηση στη βουλή για τα «κόκκινα δάνεια» και τις αιχμές του βουλευτή κατά του Κωστή Χατζηδάκη ότι «πρέπει να έχεις δουλέψει στη ζωή σου για να καταλάβεις τον πολίτη»
LIFO NEWSROOM
ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης στην Άρτα την ώρα που συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή - Η «απάντηση» της Γεροβασίλη

Πολιτική / ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης στην Άρτα την ώρα που συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή - Η «απάντηση» της Γεροβασίλη

«Θα μπορούσε να επισκεφτεί την Άρτα μια άλλη ημέρα και όχι την ώρα της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος που θέλει να ηγηθεί» σχολίασε σε ανάρτησή της
LIFO NEWSROOM
Τζάκρη: Θα κάνω μήνυση εναντίον του Ραγκούση - Η απάντησή του

Πολιτική / Τζάκρη: Θα κάνω μήνυση εναντίον του Ραγκούση - Η απάντησή του

«Αναγκάζομαι να προσφύγω στη Δικαιοσύνη διότι παραδέχθηκε ότι άσκησε bullying εναντίον μου, αποδίδοντας τη συμπεριφορά του στην προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος» λέει η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Αντιπαρερχομαι το γεγονος οτι στα περισσοτερα ΜΜΕ η αναφορα της "ειδησης"γινοταν με την χρηση του ορου"εξαπατηση"αντι του ακριβους "παραπλανηση".Η διαφορα ειναι ,ομως,σημαντικη.Ερχομαι στο ιδιο το γεγονος.Το οποιο ειναι η εξομοιωση ,στο σημειο αυτο,του κ.Τσιπρα με τους προκατοχους του.Εαν δεχθουμε ,συνεπως,οτι αυτο ισχυει,οτι δηλαδη ο κ.Σγουριδης ορθως ομιλησε,τοτε η "ισοπεδωση"του ελληνικου πολιτικου συστηματος σε επιπεδο ηγεσιας ειναι πληρης.Κατα συνεπεια καθισταται προφανες οτι η 'παραπλανηση'της εκλογικης βασης αποτελει την βασικη πρακτικη ολων των "πολιτικων ηγετων"που προηγηθηκαν,και κατα λογικη ακολουθια και ολων οσων θα ακολουθησων.Η προκυπτουσα απορια ειναι ,συνεπως,απολυτως λογικη και θεμιτη .Αυτος ο οποιος "υπηρετει"επι δεκαετιες-και απο διαφορετικα πολιτικα "μετεριζια"- το συγκεκριμενο πολιτικο συστημα,οπως ο ιδιος το περιγραφει,χωρις καν να διδει,ακομη και τωρα,την παραμικρη ενδειξη οτι προτιθεται να αποχωρησει απο αυτο,πως μπορει να χαρακτηρισθει ; Οξυδερκης ; Συνεπης ; Αξιοπιστος ; Φερεγγυος ; Ηθικος ; Εντιμος ;Η καπως αλλοιως ;
Πεστα χρυσοστομε, ο ανθρωπος είναι μια απο τα ίδια. Το χειρότερο γι αυτόν είναι το γεγονός, ότι λόγω του αριστερού του προφίλ, ο κόσμος τον ψήφισε και αποδείχθηκε ότι είναι μια φούσκα. Γιατι κ Σγουρίδη τα πήρατε πισω, γιατι?