Μειώθηκαν οι προσφυγικές ροές στα Δωδεκάνησα, αμείωτες στη Λέσβο

Μειώθηκαν οι προσφυγικές ροές στα Δωδεκάνησα, αμείωτες στη Λέσβο Facebook Twitter
Φωτό: Θ. Δουμάνης
0

Σημαντικά έχουν περιοριστεί οι προσφυγικές ροές στα Δωδεκάνησα στη διάρκεια των τελευταίων ημερών, αν και υπάρχουν πληροφορίες ότι αρκετός κόσμος βρίσκεται στα απέναντι τουρκικά παράλια περιμένοντας να φτάσει στα ελληνικά νησιά.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, στα Δωδεκάνησα βρίσκονται σήμερα 585 πρόσφυγες και μετανάστες, εκ των οποίων οι 486 φιλοξενούνται στη Λέρο, οι 78 στη Κω και οι 27 στη Κάλυμνο. Στη Ρόδο, στο Καστελλόριζο και στα άλλα νησιά του νομού δεν φιλοξενούνται σήμερα πρόσφυγες και μετανάστες.

Στη Λέσβο περίπου 1400 είναι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που έφθασαν στο νησί από το πρωί της Παρασκευή (26/2) μέχρι τις 7 το απόγευμα της ίδιας ημέρας. Στο σύνολό τους μεταφέρθηκαν στο hot spot της Μόριας όπου και καταγράφηκαν.  Στο μεταξύ σύμφωνα με το lesvosnet.gr,  με το πλοίο της γραμμής για Πειραιά, το «Blue Star 1» στις 8 το βράδυ και σε εφαρμογή της απόφασης για την καθυστέρηση της μεταφοράς προσφύγων και μεταναστών στο εσωτερικό της Ελλάδας, αναχώρησαν μόλις 150 πρόσφυγες από τη Μυτιλήνη.

Συνολικά ο αριθμός των μεταναστών και προσφύγων που παραμένουν στη Λέσβο και μένουν στους χώρους του hot spot της Μόριας και του καταυλισμού στον Καρά Τεπέ ανέρχεται αυτή τη στιγμή στα 3000 άτομα. Στη Χίο ο αντίστοιχος αριθμός όσων διαμένουν στο hot spot της ΒΙΑΛ και στον καταυλισμό της Σούδας ανέρχεται στα 500 άτομα.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Ελλάδα / Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Η υπεράσπιση προσπάθησε να αποδώσει την ευθύνη στον επικίνδυνο δρόμο και ζήτησε την υποβάθμιση της κατηγορίας σε πλημμέλημα, αλλά το δικαστήριο δεν το δέχθηκε
LIFO NEWSROOM