Ο Νταβούτογλου ζητά ένταξη στην Ε.Ε. αντί προσφυγικού

Ο Νταβούτογλου ζητά ένταξη στην Ε.Ε. αντί προσφυγικού Facebook Twitter
4

Την έναρξη παράλληλης συζήτησης για τη διαδικασία ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε. ζητά ως αντάλλαγμα για την παραχώρηση διευκολύνσεων στο προσφυγικό ο Αχμέτ Νταβούτογλου.

«Η σημερινή διάσκεψη δεν θα ασχοληθεί μόνο με το προσφυγικό αλλά και με την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ» δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής και συμπλήρωσε:

 «Θα πρέπει να δούμε όλη την εικόνα και όχι μόνο τη μετανάστευση και χαίρομαι που σήμερα υπάρχει συνειδητοποίηση αυτών των προκλήσεων».

Σύμφωνα με τον Τούρκο Πρωθυπουργό, η σημερινή διάσκεψη δείχνει το πόσο σημαντική είναι η Τουρκία για την Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ευρωπαϊκή Ένωση για την Τουρκία.

Σύμφωνα με το Reuters, την ώρα που η Ε.Ε. «καλοπιάνει» την Άγκυρα προκειμένου να συγκρατήσει τις προσφυγικές ροές, ο Μάρτιν Σούλτς έκανε μια δήλωση μετά τη χθεσινή συνάντηση με τον Νταβούτογλου, τονίζοντας τη σημασία που έχει η ελευθερία του Τύπου, μετά και την τελευταία ενέργεια του Ερντογάν να φιμώσει την αντιπολιτευόμενη εφημερίδα Zaman.

To βράδυ η καγκελάριος Μέρκελ και ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας η οποία προεδρεύει στην Ε.Ε. αυτό το εξάμηνο συναντήθηκαν με τον Νταβούτογλου, σε μια προσπάθεια να πείσουν την Τουρκία να συμφωνήσει για τη συγκράτηση των προσφυγικών ροών. Μάλιστα, όπως αναφέρει η τουρκική Χουριέτ, για να ευχαριστήσει τον Τούρκο Πρωθυπουργό η προεδρία της Ε.Ε. παρήγγειλε και τουρκική πίτσα για το γεύμα εργασίας.

Ο Νταβούτογλου ζητά ένταξη στην Ε.Ε. αντί προσφυγικού Facebook Twitter
4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ