Reuters:Αυτό είναι το προσχέδιο της κοινής δήλωσης Ε.Ε. - Τουρκίας - Έτοιμη να ικανοποιήσει τα νέα αιτήματα της Άγκυρας η Ευρώπη

Reuters:Αυτό είναι το προσχέδιο της κοινής δήλωσης Ε.Ε. - Τουρκίας - Έτοιμη να ικανοποιήσει τα νέα αιτήματα της Άγκυρας η Ευρώπη Facebook Twitter
7

Σημαντικές παραχωρήσεις στην Τουρκία φαίνεται να είναι έτοιμη να κάνει η Ευρωπαϊκή Ένωση για να λυθεί το προσφυγικό, σύμφωνα με προσχέδιο συμπερασμάτων από τη Σύνοδο Κορυφής που δημοσιεύει το πρακτορείο Reuters.

Στο προσχέδιο της δήλωσης που δίνει στη δημοσιότητα το πρακτορείο αναφέρονται με bullet points oι δράσεις και οι υποχρεώσεις στις οποίες θα μπορούσαν να προχωρήσουν και οι δύο πλευρές για να μπει ένα τέλος στην προσφυγική κρίση.

Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνεται η πρόταση της Τουρκίας για ένα 1:1. Δηλαδή, να παραλαμβάνει η Τουρκία όλους τους παράτυπους μετανάστες από τα ελληνικά νησιά, ενώ η Ε.Ε θα αποδεχθεί να υποδέχεται απευθείας από την Τουρκία έναν Σύρο πρόσφυγα για κάθε Σύρο που επαναπροωθείται στην Τουρκία.

Όπως αναφέρεται στο προσχέδιο, η Τουρκία θα δεχτεί να επαναπροωθούνται στο έδαφός της όλες οι παράτυπες αφίξεις, ακόμα και οι Σύροι, χωρίς να γίνεται κάποια σαφής διάκριση μεταξύ προσφύγων και μεταναστών.

Ως αντάλλαγμα, η Ε.Ε. δέχεται να μετεγκαθίσταται στο έδαφός της ένας Σύρος πρόσφυγας που ήδη φιλοξενείται στην Τουρκία, για κάθε έναν Σύρο που φτάνει από εδώ και στο εξής στα ελληνικά νησιά και υποχρεώνεται να επιστρέψει στη γείτονα χώρα.

Η Ε.Ε. με τη σειρά της, δέχεται να «ετοιμάσει» την απόφαση για άνοιγμα κεφαλαίων στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία, χωρίς όμως να διευκρινίζεται για ποια κεφάλαια πρόκειται, τη στιγμή που η Άγκυρα είχε ζητήσει να ξεμπλοκάρουν πέντε κεφάλαια για τα οποία έχει ενστάσεις συγκεκριμένα η Κύπρος.

Παράλληλα, η Ευρώπη δέχεται διπλασιασμό της οικονομικής βοήθειας που προσφέρει στην Τουρκία για το προσφυγικό, από τα 3 δισεκατομμύρια ευρώ στα 6 δισεκ. ευρώ, αν και ο Τούρκος πρωθυπουργός Νταβούτογλου είχε αρχικά ζητήσει, σύμφωνα με το Reuters ακόμη και 20 δισεκ. ευρώ.

Τέλος, η Ε.Ε. δέχεται επιτάχυνση της απελευθέρωσης των θεωρήσεων για τουρκικά διαβατήρια, διαδικασία που θα ολοκληρωθεί έξι μήνες νωρίτερα από ό,τι είχε αρχικά συμφωνηθεί, δηλαδή έως τα τέλη Ιουνίου 2016.

Reuters:Αυτό είναι το προσχέδιο της κοινής δήλωσης Ε.Ε. - Τουρκίας - Έτοιμη να ικανοποιήσει τα νέα αιτήματα της Άγκυρας η Ευρώπη Facebook Twitter
7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διαγραφή Σαλμά ζητά ο Μητσοτάκης - Τον παραπέμπει στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ

Πολιτική / Διαγραφή Σαλμά ζητά ο Μητσοτάκης - Τον παραπέμπει στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ

Μετά την ερώτηση στη βουλή για τα «κόκκινα δάνεια» και τις αιχμές του βουλευτή κατά του Κωστή Χατζηδάκη ότι «πρέπει να έχεις δουλέψει στη ζωή σου για να καταλάβεις τον πολίτη»
LIFO NEWSROOM
ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης στην Άρτα την ώρα που συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή - Η «απάντηση» της Γεροβασίλη

Πολιτική / ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης στην Άρτα την ώρα που συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή - Η «απάντηση» της Γεροβασίλη

«Θα μπορούσε να επισκεφτεί την Άρτα μια άλλη ημέρα και όχι την ώρα της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος που θέλει να ηγηθεί» σχολίασε σε ανάρτησή της
LIFO NEWSROOM
Τζάκρη: Θα κάνω μήνυση εναντίον του Ραγκούση - Η απάντησή του

Πολιτική / Τζάκρη: Θα κάνω μήνυση εναντίον του Ραγκούση - Η απάντησή του

«Αναγκάζομαι να προσφύγω στη Δικαιοσύνη διότι παραδέχθηκε ότι άσκησε bullying εναντίον μου, αποδίδοντας τη συμπεριφορά του στην προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος» λέει η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Μια μέρα μετά από την φίμωση της μεγαλύτερης σε κυκλοφορία εφημερίδας της Τουρκίας και μετά από εικόνες ξυλοδαρμού γυναικών σε πλατεία της Πόλης η Ευρώπη σέρνεται παρακαλώντας στα πόδια της Τουρκίας και η Τουρκία παίρνει τα πάντα. Λύπη πραγματικά για την κατάντια μας.
ρε φιλε καλο το παραμυθι αλλα παλιωσε εδω και δυο μηνες τη φυλαξη την εχει αναλαβει η frontex και περιπου 20 μερες ειναι και το νατο στο Αιγαιο και καθε μερα ερχονται οσοι ερχοντουσαν και πριν .Μια βαρκα γεματη ανθρωπους ή την βουλιαζεις ή την διασωζεις αλλη λυση δεν υπαρχει απο την στιγμη που η τουρκια δεν δεχεται να γυρισει η βαρκα πισω,και πολυ καλα καναμε που δεν την βουλιαζαμε την βαρκα και πολυ καλα κανει επισης και η φροντεχ και το νατο και δεν τους βουλιαζουν.
Φιλε μου Andy Grey θα σου πω τι αλλαξε το 2015 σε σχεση με το 2014 1.Ισοπεδωθηκε η Συρια αφου προστεθηκαν αλλες δυο χωρες (Ρωσια Γαλλια)σε αυτες που ηδη βομβαρδιζαν. 2.Το ΝΑΤΟ και η ΕΕ βυθιζαν τα πλοια απο την Λιβυη που μετεφεραν προσφυγες στην Ευρωπη μεσω Ιταλιας οποτε η μονη διοδος που απεμεινε ηταν μεσω Τουρκιας και Ελλαδας.3. Το ISIS με την ανοχη ΗΠΑ-ΕΕ επεκταθηκε σε τρεις χωρες (Συρια Ιρακ Λιβυη) κανοντας την κατασταση ακομα χειροτερη
Γραψε και για τους Εξωγηινους. Αμα ειναι να γράφεςι ψεμματα γραψτα ολα!1. Στη Συρία ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ο ISIS ειναι επιτέλους σε υποχώρηση μετα τη βοήθεια των Ρώσων στον Ασαντ.2. Ποτέ το ΝΑΤΟ ή η ΕΕ δεν βύθισε καμία βάρκα που μετέφερε πρόσφυγες. Οπότε τα ψέμματα αυτά κράτα τα για τις συναντήσεις των ηλίθιων που τα σκαρφίζεστε.3. Το ISIS θεωρεί ως βασικό του αντίπαλο τις ΗΠΑ και την ΕΕ, υπάρχει στο Ιρακ πριν καν υπάρξει στη Συρία όπως άλλωστε και στη Λιβύη.