Προτεραιότητα σε μωρά, παιδιά κι εφήβους ανάμεσα στους πρόσφυγες στα Διαβατά δίνει η Θεσσαλονίκη

Προτεραιότητα σε μωρά, παιδιά κι εφήβους ανάμεσα στους πρόσφυγες στα Διαβατά δίνει η Θεσσαλονίκη Facebook Twitter
ΑΠΕ/ΜΠΕ
0

Τον συντονισμό όλων όσοι επιθυμούν να συνδράμουν στη δημιουργική απασχόληση παιδιών και εφήβων και στη φροντίδα των βρεφών, με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στο Κέντρο Μετεγκατάστασης Διαβατών, ανέλαβε ο Δήμος Θεσσαλονίκης, έπειτα από σχετική πρόταση της διοίκησης του Κέντρου Μετεγκατάστασης Διαβατών.


Σύσκεψη για το θέμα συγκάλεσε η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης, του Δήμου, Καλυψώ Γούλα, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των Παιδικών Χωριών SOS, ομάδας εθελοντών παιδαγωγών της πόλης και πρωτοβουλίας ομάδας μελών ΔΕΠ του ΑΠΘ, και παρουσία της προέδρου του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών, Ελεάννας Ιωαννίδου. Ήδη έχουν επιδείξει ενδιαφέρον για τη δραστηριοποίησή τους φορείς και ομάδες της πόλης.


Για την καλύτερη οργάνωση της δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και εφήβων στα Διαβατά αναζητούνται χορηγίες σε είδος (μεγάλα αντίσκηνα, δάπεδο ασφαλείας, τραπεζάκια και καρεκλάκια, υπαίθρια παιχνίδια, κ.ά.). Στο μεταξύ, ο Δήμος Θεσσαλονίκης συγκέντρωσε και πρόσφερε καρεκλάκια, τραπεζάκια και παιχνίδια από τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, ενώ από το Δημοτικό Βρεφοκομείο «Άγιος Στυλιανός» προσφέρθηκαν στρώματα, κουβέρτες και σκεπάσματα, παιχνίδια, ρούχα και υποδήματα.


Χθες έγινε μια πρώτη συνάντηση με εθελοντές και εθελόντριες που πρόκειται να προσφέρουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους, ενώ όπως έγινε γνωστό, θα λειτουργεί εντός του κέντρου στα Διαβατά παιδότοπος που θα παρέχει στα προσφυγόπουλα δυνατότητες για παιχνίδι, δημιουργική απασχόληση, αθλοπαιδιές και εκμάθηση αγγλικών και γερμανικών. Παράλληλα, οργανώνεται στεγασμένος χώρος για την ανάπαυση και τη φροντίδα των περίπου 200 βρεφών του Κέντρου.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ