Τσίπρας προς Λαγκάρντ: Πρέπει να σοβαρευτούμε, έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους

Τσίπρας προς Λαγκάρντ: Πρέπει να σοβαρευτούμε, έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους Facebook Twitter
Nick Paleologos / SOOC
0

Στην Ελλάδα εφαρμόστηκαν λάθος πολιτικές και είναι παράδοξο εκείνοι που αναγνωρίζουν τα λάθη τους, την ίδια στιγμή να επιμένουν στην εφαρμογή του λάθους, ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας, ασκώντας κριτική στο ΔΝΤ, στις λανθασμένες εκτιμήσεις του οποίου παρέπεμψε.


«Κάποια στιγμή πρέπει να σοβαρευτούμε γιατί δεν έχουμε να κάνουμε μόνο με αριθμούς αλλά με ανθρώπους, αλλά και με την ίδια την προοπτική της Ευρώπης», τόνισε και σχολίασε περί εμμονών που ίσως έχουν κάποιοι τεχνοκράτες να επιβεβαιωθούν για λόγους καριέρας. Αλλά για την Ευρώπη, υπογράμμισε, που αντιμετωπίζει τρεις κρίσεις, αυτό που προέχει είναι η σταθερότητα, η ανάκαμψη, η κοινή προοπτική των λαών της.


«Πρέπει να σοβαρευτούμε και να καταλάβουμε ότι το πρόβλημα δεν είναι ότι δεν εφαρμόζουμε τους κανόνες, αλλά ότι αυτοί οι κανόνες δεν είναι αποτελεσματικοί», τόνισε και προσέθεσε ότι συνεπώς πρέπει να προσπαθήσεις να τους διορθώσεις.

 

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα σήμερα η επικεφαλής του ΔΝΤ σε ερώτηση δημοσιογράφου του Bloomberg αναφέρθηκε στο λάθος του Ταμείου με τους πολλαπλασιαστές αλλά και στην ικανότητα της Ελλάδας να υιοθετήσει μέτρα. Συγκεκριμένα, απαντώντας η κ. Λαγκάρντ είπε: «Αναγνωρίσαμε ένα λάθος που είχε να κάνει με τους δημοσιονομικούς πολλαπλασιαστές, σημείο στο οποίο όλοι (εμείς, οι Ευρωπαίοι και η ΕΚΤ) υποτιμήσαμε την υφεσιακή επίπτωση ορισμένων εκ των μέτρων που προτείναμε. Υπερεκτιμήσαμε την ικανότητα της Ελλάδας να αποδεχτεί και να υιοθετήσει τα μέτρα που χρειάζονταν γιατί πήγαμε από τη μια κυβέρνηση στην άλλη και στην άλλη και πάντα λέγονταν "δεν είναι πραγματικά το πρόγραμμά μας, δεν ήταν πραγματικά οι μεταρρυθμίσεις μας, δεν είναι στην πραγματικότητα τα μέτρα μας". Επιβλήθηκαν από την τρόικα βάζοντας όλα τα μέλη στο ίδιο τσουβάλι». Έτσι, πιστεύω ότι αυτό υπερεκτιμήθηκε».

 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τζάκρη: Θα κάνω μήνυση εναντίον του Ραγκούση - Η απάντησή του

Πολιτική / Τζάκρη: Θα κάνω μήνυση εναντίον του Ραγκούση - Η απάντησή του

«Αναγκάζομαι να προσφύγω στη Δικαιοσύνη διότι παραδέχθηκε ότι άσκησε bullying εναντίον μου, αποδίδοντας τη συμπεριφορά του στην προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος» λέει η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM