Τσίπρας: Aν πετύχουμε αυτό που επιδιώκουμε, το 2017 θα βγούμε στις αγορές

Τσίπρας: Aν πετύχουμε αυτό που επιδιώκουμε, το 2017 θα βγούμε στις αγορές Facebook Twitter
6

«Με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης κλείνει ένας κύκλος και η Ελλάδα μπαίνει σε νέα εποχή» τονίζει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην εφημερίδα RealNews.

Επισημαίνει πως «αν πετύχουμε αυτό που επιδιώκουμε για το χρέος στις 24 Μαΐου, το 2017 θα επιστρέψουμε στις αγορές και ίσως πολύ νωρίτερα από τη λήξη του προγράμματος, (Αύγουστος 2018) θα έχουμε βγει οριστικά από τα μνημόνια».

Μάλιστα διαβεβαιώνει ότι «μετά την αξιολόγηση, δημοσιονομικά μέτρα τέλος» επισημαίνοντας ότι «ο μηχανισμός δεν θα ενεργοποιηθεί» σίγουρα για τα επόμενα τρία χρόνια, αλλά και για το 2019, αφού «μέχρι τον Μάιο του 2019 η Ελλάδα θα έχει αναπτύξει την οικονομία της κατά επτά περίπου μονάδες».

Ο πρωθυπουργός αφήνει να εννοηθεί ότι μετά τις 24 Μαΐου θα προβεί σε αλλαγές στην κυβέρνηση (ανασχηματισμό;), στον συντονισμό και την υλοποίηση του κυβερνητικού έργου, ενώ επικρίνει έντονα την αντιπολίτευση και ειδικότερα τη ΝΔ για τη στάση της όχι μόνο στο θέμα της αξιολόγησης, αλλά γενικότερα στην πολιτική της. Σημειώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποδείξει ότι δεν φοβάται τη διεύρυνση, ωστόσο θέτει προϋποθέσεις.

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρώτη συνάντηση Μητσοτάκη - Τασούλα: Τι είπαν για τους δασμούς Τραμπ

Πολιτική / Πρώτη συνάντηση Μητσοτάκη - Τασούλα: Τι είπαν για τους δασμούς Τραμπ

«Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και συνεπείς, καθώς κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει ακόμη ποιες θα είναι οι επιπτώσεις στους ρυθμούς ανάπτυξης της οικονομίας» τόνισε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας -Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνού υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Πολιτική / Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας - Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνί υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Τι είπε ο Νίκος Δένδιας για καινοτομία στην Άμυνα και συμμετοχή σε κοινές αποστολές - Τι είπε ο Λεκορνί για συνεργασία στην Ερυθρά Θάλασσα, ενίσχυση της γαλλικής παρουσίας στην Ελλάδα και στρατηγική παραγωγής και ανάπτυξης στρατιωτικού εξοπλισμού
LIFO NEWSROOM
Βουλή: Ένταση για το πόρισμα της προανακριτικής Τριαντόπουλου - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία

Πολιτική / Βουλή: Ένταση για το πόρισμα της προανακριτικής Τριαντόπουλου - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία

Όπως σημείωσε ο Σωκράτης Φάμελλος, πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, «η κυβέρνηση επιχειρεί να μπαζώσει όχι μόνο την αλήθεια για τα Τέμπη, αλλά και τη λειτουργία του Κοινοβουλίου»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για δασμούς Τραμπ: Η ΕΕ να εκμεταλλευτεί το χρονικό διάστημα για μία win-win συμφωνία με τις ΗΠΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης για δασμούς Τραμπ: Η ΕΕ να εκμεταλλευτεί το χρονικό διάστημα για μία win-win συμφωνία με τις ΗΠΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι συμφωνεί με τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι δηλαδή υπάρχει δυνατότητα εξεύρεσης μιας «win-win» λύσης μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
«Η κυβέρνηση αρνείται να στείλει τους υπεύθυνους για τα Τέμπη στη δικαιοσύνη»

LiFO politics / «Η κυβέρνηση αρνείται να στείλει τους υπεύθυνους για τα Τέμπη στη δικαιοσύνη»

Ο Παύλος Γερουλάνος εξηγεί στη Βασιλική Σιούτη γιατί είναι αντίθετος σε μία προοπτική κυβερνητικής συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με τη Νέα Δημοκρατία και γιατί πιστεύει ότι αυτό θα «ενδυνάμωνε τα άκρα που δεν έχουν πρώτη προτεραιότητα τα συμφέροντα της χώρας, αλλά τα συμφέροντα άλλων χωρών».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

σχόλια

6 σχόλια
Απο το 2011 οι εκαστοτε κυβερνωντες μας γνωστοποιουν οτι "βγαινουμε στις αγορες του χρονου".Καθε χρονο.Η μονη εξελιξη που υπαρχει ειναι οτι ενω σρχικα βγαιναμε "οπωσδηποτε"τωρα βγαινουμε "εαν και εφ'οσον".Εν τω μεταξυ περασε και επισημη/υποχρεωτικη δεσμευση για προσθετα -εξοντωτικα-μετρα οσακις δεν επιτυγχανεται το "εαν και εφ'οσον".Ητοι "μνημονιο και ελεγχος απ'αοριστον και για παντα".Στο μεταξυ,βεβαια :Η ανεργια παραμενει πανω απο 27%.Τριτοκοσμικο ποσοστο.Οι μισθοι και οι συνταξεις περικοπτονται συνεχως και περισσοτερο,με τελικο στοχοτην μετατροπη τους σε βοηθηματαε/ελημοσυνες.Οι πασης φυσεως φοροι αυξανονται με γεωμετρικη προοδο .Οι εταιρειες συνεχιζουν να κλεινουν μαζικα η να μετακομιζουν σε γειτονικες χωρες.Το δημοσιο συστημα υγειας μας αφηνει,πλεον,χρονους.300.000 νεοι ,κυριως επιστημονες,"πηραν των ομματιων τους"και μεταναστευσαν σε...κανονικες χωρες,μετατρεποντας την Ελλαδα στην μακραν πλεον γερασμενη και αποστερημενη υψηλου επιπεδου ανθρωπινου δυναμικου χωρα στην Ευρωπη.Το δημοσιο χρεος εφτασε αισιως στο 188% του ΑΕΠ απο 127% που ηταν οταν ξεκινησε η ωραια αυτη ιστορια.Ενω,βεβαια,μετετραπη ταυτοχρονα απο ιδιωτικο και νομικα ακρως διαχειρισημο σε διακρατικο ,αρα και μη διαγραψιμο.Απο οποια οπτικη γωνια και αν εξετασεις το ζητημα η κατασταση απο κακη εχει εξελιχθει σε τραγικη.Τουλαχιστον.Παρα ταυτα η σταθερα της "εξοδου στις αγορες του χρονου" παραμενει ακλονητη.Ειναι πολυ ευχαριστο αυτο.Οτι μεσα σε αυτη την απελπισια και το χαος που ζουμε καποιες διαχρονικες ελληνικες "αρχες" παραμενουν σταθερες και αλωβητες.Με βασικοτερες αυτες της "μυθοπλασιας",της "κομματικης ιδιοτελειας"και της "εθελοδουλειας".