Καμμένος: Ο Θεοδωράκης ήταν ορντινάντσα του Παπαντωνίου

Καμμένος: Ο Θεοδωράκης ήταν ορντινάντσα του Παπαντωνίου Facebook Twitter
0


Υψηλοί τόνοι επικράτησαν στη Βουλή σήμερα όπου ψηφίστηκε τελικά με 190 ψήφους η τροπολογία για την επίμαχη διάταξη που «αμνήστευε» όσους βουλευτές και υπουργούς είχαν offshore.

Απούσης της Νέας Δημοκρατίας που αποχώρησε από την αίθουσα καταγγέλλοντας μεθοδεύσεις της κυβέρνησης, η μάχη άναψε μεταξύ συγκυβέρνησης και Σταύρου Θεοδωράκη, ο οποίος μίλησε για πρώην συνεργάτες του Άκη Τσοχατζόπουλου που προσφέρουν υπηρεσίες στον ΣΥΡΙΖΑ.

Σε παρέμβαση του ο Πάνος Καμμένος αποκάλεσε «ορντινάντσα του Παπαντωνίου» τον επικεφαλής του Ποταμιού λέγοντας μεταξύ άλλων:

«Νομίζω ότι ο κ. Λεβέντης έχει ένα δίκιο. Θα πρέπει να δούμε και αυτούς που πούλησαν κανάλια, ποιοι τα αγόρασαν, πώς πλήρωσαν, πού είναι τα λεφτά και πώς πήραν τις άδειες ορισμένοι. Είναι μια ευκαιρία να τα διερευνήσουμε όλα.

Σήμερα, βέβαια, στη Βουλή, νομίζω ότι ένας τίτλος μπορεί να μπει: «Λαγός τη φτέρη έσειε, κακό της κεφαλής του». Διότι αποδεικνύεται από το πέρας αυτής της συζητήσεως ότι αυτή εδώ η Κυβέρνηση είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει κάθε πρόκληση.

Εγώ θέλω να θυμίσω κάτι στον ελληνικό λαό. Ακούσαμε τον κ. Θεοδωράκη να μιλά για συνεργάτες του Τσοχατζόπουλου σ’ αυτή την Κυβέρνηση. Ποιος έστειλε τον Τσοχατζόπουλο και την υπόθεση των υποβρυχίων; Ποιοι υποστήριζαν τότε όλη την Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ; Όταν δίναμε μάχη εδώ πέρα, μέσα στη Βουλή, για την υπόθεση των υποβρυχίων, για την υπόθεση των TOR- M1, στις εξεταστικές επιτροπές, ο κ. Θεοδωράκης ήταν ορντινάντσα του κ. Παπαντωνίου. Αυτή είναι η αλήθεια. Αν έχουν ονόματα, να μας τα δώσουν.

Δεκαοκτώ υποθέσεις εξοπλιστικών από αυτή την Κυβέρνηση πήγαν στον εισαγγελέα και είναι η πρώτη φορά που ασκήθηκαν διώξεις και προφυλακίστηκαν έμποροι όπλων. Είναι η πρώτη φορά που καταλογίζονται χρήματα σε εταιρείες που έβλαψαν το ελληνικό δημόσιο για τα εξοπλιστικά.

Στη συνέχεια κάλεσε τους βουλευτές να καταργήσουν με την ψήφο τους τη βουλευτική ασυλία:  

«Αν υπάρχει οποιαδήποτε υπόνοια για τον πολιτικό κόσμο, έχουμε τη δυνατότητα να πάρουμε ένα μέτρο: Να καταργήσουμε τη βουλευτική ασυλία και αναδρομικά. Χρειάζονται 200 ψήφοι. Ας το συμφωνήσουμε. Εμείς το φέραμε επανειλημμένως. Εγώ ζητώ να το κάνουμε, αν θέλουμε να ανταποκριθούμε πλήρως στο κάλεσμα του ελληνικού λαού» τόνισε για να προσθέσει:

«Αυτό έκανε η Κυβέρνηση σήμερα. Με την άρση κάθε επιφύλαξης για τις off shore των πολιτικών, ανεξάρτητα αν βρίσκονται σε φορολογικό παράδεισο ή μη, που σημαίνει ότι οι συνεργαζόμενες χώρες έδιναν τα στοιχεία, προχωράει σε ένα παραπάνω μέτρο. Ας ανοίξουμε τα πάντα. Ας εξετάσουμε τις υποθέσεις και αυτοί οι οποίοι επιμένουν να υποστηρίζουν τις εταιρείες off shore και τα προϊόντα της κλοπής του ελληνικού λαού ας μην αποχωρούν από την αίθουσα. Ας παραμείνουν εδώ και ας κριθούν από τον ελληνικό λαό στις εκλογές του 2019».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διαγραφή Σαλμά ζητά ο Μητσοτάκης - Τον παραπέμπει στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ

Πολιτική / Διαγραφή Σαλμά ζητά ο Μητσοτάκης - Τον παραπέμπει στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ

Μετά την ερώτηση στη βουλή για τα «κόκκινα δάνεια» και τις αιχμές του βουλευτή κατά του Κωστή Χατζηδάκη ότι «πρέπει να έχεις δουλέψει στη ζωή σου για να καταλάβεις τον πολίτη»
LIFO NEWSROOM
ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης στην Άρτα την ώρα που συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή - Η «απάντηση» της Γεροβασίλη

Πολιτική / ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης στην Άρτα την ώρα που συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή - Η «απάντηση» της Γεροβασίλη

«Θα μπορούσε να επισκεφτεί την Άρτα μια άλλη ημέρα και όχι την ώρα της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος που θέλει να ηγηθεί» σχολίασε σε ανάρτησή της
LIFO NEWSROOM
Τζάκρη: Θα κάνω μήνυση εναντίον του Ραγκούση - Η απάντησή του

Πολιτική / Τζάκρη: Θα κάνω μήνυση εναντίον του Ραγκούση - Η απάντησή του

«Αναγκάζομαι να προσφύγω στη Δικαιοσύνη διότι παραδέχθηκε ότι άσκησε bullying εναντίον μου, αποδίδοντας τη συμπεριφορά του στην προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος» λέει η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM