Οι πρώτες αντιδράσεις των ελληνικών κομμάτων για το Brexit

Οι πρώτες αντιδράσεις των ελληνικών κομμάτων για το Brexit Facebook Twitter
0

Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στη Βρετανία και η απόφαση των Βρετανών να αποχωρήσουν από την Ε.Ε. απασχολεί, όπως είναι φυσικό και την Ελλάδα, με τους εκπροσώπους των κομμάτων να τοποθετούνται σχετικά.

Από την κυβέρνηση, η πρώτη αντίδραση ήρθε από το υπουργείο Εξωτερικών. Κύκλοι του υπουργείου, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα τονίζουν την ανάγκη να ανοίξει μια συζήτηση για το μέλλον της ΕΕ, στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της κοινωνικής και δημοκρατικής της λειτουργίας, προς όφελος των λαών και όχι της γραφειοκρατίας.

Οι ίδιες πηγές εκφράζουν ανησυχία για τις τάσεις κατακερματισμού στην Ευρώπη και την αναβίωση του εθνικισμού.

Με ανάρτησή του στο twitter o εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος σχολίασε και αυτός την επικράτηση του Brexit.

«Οι προβλέψεις διαψεύστηκαν. Η ελπίδα διαψεύστηκε. Μια μεγάλη περιπέτεια αρχίζει» ήταν το χαρακτηριστικό του σχόλιο.

«Όσοι πιστεύαμε στην μεγάλη και ενωμένη Ευρώπη πρέπει να αντιμετωπίσουμε με ψυχραιμία το σοκ της σημερινής ημέρας» λέει ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και Κοινοβουλευτικός Εκπροσώπου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος για το Brexit.

Παράλληλα τονίζει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να αλλάξει για να υπάρξει με προοπτική, να σταματήσει να είναι αποκομμένη από την ευρωπαϊκή κοινωνία. «Κάθε κρίση αποτελεί και πρόκληση. Η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση είναι τώρα περισσότερο αναγκαία από ποτέ».

Το Ποτάμι, με τη σειρά του, τόνισε σε ανακοίνωσή του:

«Δυστυχώς ηττηθήκαμε. Οι λαϊκιστές, με όπλο τον φόβο, κατέκτησαν την Αγγλία και την Ουαλία» λέει το Ποτάμι από την πλευρά του με ανακοίνωσή του.

«Αυτό το σημερινό λάθος της ιστορίας ελπίζουμε πως η ίδια η ιστορία θα το διορθώσει το συντομότερο».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης στην Άρτα την ώρα που συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή - Η «απάντηση» της Γεροβασίλη

Πολιτική / ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης στην Άρτα την ώρα που συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή - Η «απάντηση» της Γεροβασίλη

«Θα μπορούσε να επισκεφτεί την Άρτα μια άλλη ημέρα και όχι την ώρα της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος που θέλει να ηγηθεί» σχολίασε σε ανάρτησή της
LIFO NEWSROOM
Τζάκρη: Θα κάνω μήνυση εναντίον του Ραγκούση - Η απάντησή του

Πολιτική / Τζάκρη: Θα κάνω μήνυση εναντίον του Ραγκούση - Η απάντησή του

«Αναγκάζομαι να προσφύγω στη Δικαιοσύνη διότι παραδέχθηκε ότι άσκησε bullying εναντίον μου, αποδίδοντας τη συμπεριφορά του στην προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος» λέει η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM