Πληροφορίες ότι ο υπουργός Πολέμου του ISIS είναι νεκρός

Πληροφορίες ότι ο υπουργός Πολέμου του ISIS είναι νεκρός Facebook Twitter
0

Το Άμακ, ένα πρακτορείο ειδήσεων το οποίο πρόσκειται στη τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), μετέδωσε σήμερα ότι ο Αμπού Όμαρ αλ Σισάνι (ή «ο Τσετσένος») σκοτώθηκε σε μια μάχη στην πόλη Σιρκάτ του Ιράκ, νότια της Μοσούλης.

Ο 30χρονος al-Shishani, γνωστός για τη χαρακτηριστική κόκκινη απόχρωση στη γενειάδα του, γεννήθηκε σε μια μικτή οικογένεια γεωργιανών και Τσετσένων και υπηρέτησε στον γεωργιανό στρατό, πριν ενταχθεί εθελοντικά στο ισλαμικό κράτος πριν από τρία χρόνια .

 Το Πεντάγωνο είχε ανακοινώσει τον Μάρτιο ότι ο Σισάνι—τον οποίο είχε χαρακτηρίσει «υπουργό Πολέμου» του ΙΚ—είχε πιθανόν σκοτωθεί σε μια αεροπορική επιδρομή των ΗΠΑ στην επικράτεια της Συρίας.

O θάνατος του Σισάνι είχε ψευδώς αναφερθεί  στο παρελθόν, αλλά ο ισχυρισμός τώρα υποστηρίζεται από μια σειρά από αναλυτές και αναφέρεται σε αρκετούς λογαριασμούς κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης του ISIS. Ωστόσο, η Ανεξάρτητη Aρχή δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει τις πληροφορίες. 

 

 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

Διεθνή / Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

«Με τον αριθμό των επισκεπτών να αυξάνεται στα ύψη σε κορυφαίους προορισμούς όπως η Βαρκελώνη και η Βενετία, οι ντόπιοι το λένε δυνατά και καθαρά: Αρκετά», γράφει η αμερικανική εφημερίδα - Τι επισημαίνει για την περίπτωση της Ελλάδας
LIFO NEWSROOM