H γερμανική ελίτ αποκλείει το να εκπληρώσει η Τουρκία τις προϋποθέσεις για ένταξη στην ΕΕ

H γερμανική ελίτ αποκλείει το να εκπληρώσει η Τουρκία τις προϋποθέσεις για ένταξη στην ΕΕ Facebook Twitter
0

Το 63% των κορυφαίων Γερμανών παραγόντων της οικονομίας, της πολιτικής και της διοίκησης φοβάται πως ο αριθμός των προσφύγων θα αυξηθεί, ενώ το 62% υποστηρίζει μια πιο αυστηρή προσφυγική πολιτική, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση που διεξήγαγε το Ινστιτούτο Αλενσμπαχ για λογαριασμό της έγκριτης εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung και του γερμανικού οικονομικού περιοδικού Capital.

Σημειώνεται επίσης ότι με την περυσινή πολιτική της υπέρμετρης εισόδου προσφύγων της καγκελαρίου Μέρκελ τασσόταν το 50% της γερμανικής οικονομικής και πολιτικής ελίτ.


Η ακολουθούμενη τώρα πιο περιοριστική πολιτική της ομοσπονδιακής κυβέρνησης στο προσφυγικό βρίσκει ολοένα και μεγαλύτερη ανταπόκριση στα ηγετικά στελέχη της χώρας. Σημαντικότερη αιτία για την υποχώρηση του αριθμού των προσφύγων στη Γερμανία θεωρούν οι 506 ερωτηθέντες το κλείσιμο του βαλκανικού διαδρόμου.

Υπέρ της συμφωνίας Ε.Ε.-Τουρκίας τάσσεται το 75% της γερμανική ελίτ, όπως αναφέρεται στο αποκλειστικό δημοσίευμα της σημερινής έκδοσης της FAZ. Εν τούτοις, το 60% των ερωτηθέντων απορρίπτει την κατάργηση της βίζας για τους Τούρκους πολίτες και το 98% αποκλείει το ενδεχόμενο να έχει εκπληρώσει η χώρα αυτή τις προϋποθέσεις για την ένταξή της στην Ε.Ε στο ορατό μέλλον.

 

Ουσιαστικές αμφιβολίες εκφράζονται επίσης για την πολιτική αξιοπιστία και την σταθερότητα στην Τουρκία, αν και η δημοσκόπηση έγινε πριν από την απόπειρα πραξικοπήματος.

 

Tα συμπεράσματα της έρευνας, στα οποία περιλαμβάνονται οι απόψεις για τις συνέπειες του Brexit, καθώς επίσης και για τις επιδόσεις της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, θα παρουσιαστούν σήμερα στο Βερολίνο. Στην έρευνα απάντησαν πρόεδροι ή αντιπρόεδροι των κοινοβουλίων των κρατιδίων και της Ομοσπονδίας, επικεφαλής κοινοβουλευτικών ομάδων, υπουργοί και υφυπουργοί, διοικητές ή πρόεδροι τοπικών και ομοσπονδιακών κρατικών αρχών και δημοσίων ιδρυμάτων του δημόσιου τομέα της Γερμανίας.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σεισμός στην Κωνσταντινούπολη: Σε έκτακτη σύσκεψη ο Ερντογάν - Ελάχιστοι οι ανοιχτοί χώροι συγκέντρωσης πολιτών

Διεθνή / Σεισμός στην Κωνσταντινούπολη: Σε έκτακτη σύσκεψη ο Ερντογάν - Ελάχιστοι οι ανοιχτοί χώροι συγκέντρωσης πολιτών

Οι υπάρχουσες ζώνες συγκέντρωσης είτε είναι ανεπαρκείς είτε έχουν πια αντικατασταθεί από τσιμεντένια κτήρια - Θα μπορούσε ο αναμενόμενος «μεγάλος σεισμός» να έρθει εξασθενημένος μετά τα 6,2 Ρίχτερ;
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Προειδοποίηση Τούρκου γεωλόγου για σεισμούς: «Θα ήταν σοφό να μετακομίσετε από την Κωνσταντινούπολη»

Διεθνή / Προειδοποίηση Τούρκου γεωλόγου για σεισμούς: «Θα ήταν σοφό να μετακομίσετε από την Κωνσταντινούπολη»

Ο διακεκριμένος καθηγητής γεωλογίας, Τζελάλ Σενγκιόρ υπογράμμισε πως «ο χρόνος τελειώνει» εξαιτίας της έλλειψης κατάλληλων προληπτικών μέτρων
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Νύχτα τρόμου στην Κωνσταντινούπολη: Στα πάρκα οι πολίτες - Διχασμένοι οι σεισμολόγοι για τον «μεγάλο σεισμό»

Διεθνή / Νύχτα τρόμου στην Κωνσταντινούπολη: Στα πάρκα οι πολίτες - Διχασμένοι οι σεισμολόγοι για τον «μεγάλο σεισμό»

Αναλυτικά τα σχόλια των Τούρκων επιστημόνων -Εκατοντάδες οι τραυματίες από τον σεισμό - Φωτογραφίες από κόσμο που κοιμάται σε πάρκα και τζαμιά
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Εκμεταλλεύονται τον θάνατο του πάπα: Χάκερς εξαπολύουν απάτες με ψεύτικες ειδήσεις και AI περιεχόμενο

Διεθνή / Εκμεταλλεύονται τον θάνατο του πάπα: Χάκερ εξαπολύουν απάτες με ψεύτικες ειδήσεις και AI περιεχόμενο

Εταιρεία κυβερνοασφάλειας εντοπίζει απάτες στο διαδίκτυο με αφορμή την είδηση του θανάτου του πάπα Φραγκίσκου – Προειδοποιήσεις για "κυβερνοεπιχειρηματικότητα ευκαιρίας"
LIFO NEWSROOM