Τουρκία: Άνευ προηγουμένου εκκαθάριση στην Παιδεία

Τουρκία: Άνευ προηγουμένου εκκαθάριση στην Παιδεία Facebook Twitter
0

Μετά το «ξήλωμα» σύσσωμης σχεδόν της τουρκικής στρατιωτικής ηγεσίας, η επιχείρηση «σκούπα» συνεχίζεται στην Τουρκία, αυτή την φορά στον χώρο της Παιδείας. 

 

Άνευ προηγουμένου εκκαθάριση ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Παιδείας θέτοντας σε διαθεσιμότητα 15.200 υπαλλήλους, για τους οποίους έχει ήδη ξεκινήσει διοικητική εξέταση.


Σε ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρεται ότι πρόκειται για υπαλλήλους που συνδέονται με το τάγμα του χότζα Φετχουλάχ Γκιουλέν. Πρόκειται για υπαλλήλους και εκπαιδευτικούς του υπουργείου σε ολόκληρη την Τουρκία.

Παράλληλα, από το Συμβούλιο Ανώτατης Παιδείας δόθηκε οδηγία σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά πανεπιστήμια της χώρας, να υποβάλουν την παραίτησή τους όλοι οι κοσμήτορες σχολών. Δεν είναι ακόμη γνωστό αν και πότε θα υπάρξει αντίστοιχη οδηγία και για πρυτάνεις.


Πρόκειται συνολικά για 1.577 κοσμήτορες εκ των οποίων οι 1.176 βρίσκονται σε δημόσια και οι 401 σε ιδιωτικά (βακουφικά) πανεπιστήμια.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέρι Κουρουμπλής: «Είναι αθώος», λέει ο αδελφός του για το διπλό φονικό πριν μισό αιώνα στη Μελβούρνη

Διεθνή / Πέρι Κουρουμπλής: «Είναι αθώος», λέει ο αδελφός του για το διπλό φονικό πριν μισό αιώνα στη Μελβούρνη

Ο Πέρι Κουρουμπλής είναι ο Ελληνοαυστραλός που συνελήφθη στη Ρώμη για τους ειδεχθείς φόνους δύο γυναικών στην Αυστραλία πριν από 47 χρόνια - Τι δηλώνει ο αδερφός του
LIFO NEWSROOM