Δικαστικοί και εισαγγελείς κατά Πολάκη: «Συνταγματική ασέβεια»

Δικαστικοί και εισαγγελείς κατά Πολάκη: «Συνταγματική ασέβεια» Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
0

Με κοινή τους ανακοίνωση. εισαγγελείς και δικαστικοί λειτουργεί κατηγορούν τον αναπ. υπουργό Υγείας για νοοτροπίες και πρακτικές που δεν συνάδουν με την κοινοβουλευτική δημοκρατία.

«Κατά το Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους η υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής συνέχεται κατ΄ ανάγκη με τον συνταγματικό έλεγχο και τον έλεγχο νομιμότητας, που είναι έργο της δικαστικής λειτουργίας» ξεκαθαρίζουν οι Ενώσεις των δικαστικών και των εισαγγελέων, με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του αναπ. υπουργού για το Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων.

Παράλληλα, προειδοποιούν τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας για τις νομικές συνέπειες των λεγομένων του, αναφέροντας ότι έχει «έλλειψη στοιχειώδους αντιλήψεως των συνεπειών τους».

Αναλυτικά η κοινή ανακοίνωση:

«Οι δηλώσεις και τοποθετήσεις του Yπουργού Πολάκη, με αφορμή την υπόθεση του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων, συνιστούν απαράδεκτη παρέμβαση σε υποθέσεις που αφορούν πολίτες και τον φυσικό δικαστή τους.

Οι δηλώσεις και τοποθετήσεις αυτές εκτός του ότι μαρτυρούν έλλειψη στοιχειώδους αντιλήψεως των συνεπειών τους , είναι αντίθετες με το νομικό πολιτισμό μας, εκφράζουν απαξίωση στην ελληνική δικαιοσύνη και τις αποφάσεις της, αποκαλύπτουν για μια ακόμη φορά νοοτροπίες και πρακτικές που δεν συνάδουν με τη θεμελιώδη αρχή της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, αυτή της διάκρισης των λειτουργιών σε δικαστική, νομοθετική, εκτελεστική, εγείρουν ζητήματα συνταγματικής ασέβειας στους θεσμούς και αγνοούν ότι, κατά το Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους η υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής συνέχεται κατ΄ ανάγκη με τον συνταγματικό έλεγχο και τον έλεγχο νομιμότητας, που είναι έργο της δικαστικής λειτουργίας, η οποία αποτελεί αναγκαία συνιστώσα και αναπόσπαστο στοιχείο της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας σε όλες τις δημοκρατικές χώρες.

Οι Πρόεδροι των Ενώσεων

Χριστόφορος Σεβαστίδης Πρόεδρος Πρωτοδικών
Ευθύμιος Αντωνόπουλος Σύμβουλος του Σ.τ.Ε
Ειρήνη Γιανναδάκη Πρόεδρος Εφετών
Ασημίνα Σαντοριναίου Σύμβουλος Ε.Σ
Χρήστος Μητκίδης Σύμβουλος του Ν.Σ.Κ»

Πηγή: http://www.skai.gr/news/greece/article/321780/dikastikoi-kai-eisaggeleis-kata-polaki-sudagmatiki-aseveia-/#ixzz4GFzUYyQG
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βουλή – Ανδρουλάκης: Περίμενα σήμερα έναν πρωθυπουργό που θα ζητούσε συγγνώμη για τα ψέματα

Πολιτική / Βουλή – Ανδρουλάκης: Περίμενα σήμερα έναν πρωθυπουργό που θα ζητούσε συγγνώμη για τα ψέματα

«Να σκύψει το κεφάλι μπροστά στην κραυγή της κοινωνίας για ένα επιτέλους αποτελεσματικό και σύγχρονο κράτος, που ο ίδιος απέτυχε παταγωδώς να προσφέρει» τόνισε στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
LIFO NEWSROOM
Βουλή, Live - Μητσοτάκης: Προσπαθούν να κάνουν τα Τέμπη σημείο διχασμού

Πολιτική / Βουλή, Live - Μητσοτάκης: Προσπαθούν να κάνουν τα Τέμπη σημείο διχασμού

Οι διαδηλωτές στην πλειονότητά τους είχαν το αντίθετο αίτημα από το να πέσει η κυβέρνηση, ζήτησαν να ανέβει η Ελλάδα ψηλότερα - Ζούμε ένα κοινό πένθος που ορισμένοι κύκλοι επιχειρούν να μεταμορφώσουν σε σημείο διχασμού, είπε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM