Are you chic enough?

Ο μαξιμαλισμός στη διακόσμηση συναντιέται απρόσμενα με το αυθεντικό μεσογειακό μενού στο μητροπολιτικό ξενοδοχείο Κing George Palace.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΥΜΙΟ ΒΟΥΛΓΑΡΗ, 24.4.2008 | 00:00

Μεορισμένα εστιατόρια αποκτώ φετιχιστικέςσυνήθειες. Τουλάχιστον με αντικείμεναή λεπτομέρειες στο διάκοσμό τους. Τοφαγητό είναι άλλη υπόθεση. Το συνειδητοποίησαπρόσφατα όταν βγαίνοντας από το T-Palaceέκανα ακριβώς την ίδια κίνηση με αυτήνπου έκανα στην είσοδό μου. Χάιδεψα τημούρη των δυο τεράστιων μαύρωναλόγων-φωτιστικών της Mooi. Το πραγματοποίησαμε τον ίδιο αταβισμό που χαϊδεύουν οιΚινέζοι τις κοιλιές των αγαλμάτων τουΒούδα για καλή τύχη. Όχι πως εδώ αισθανόμουνότι τη χρειαζόμουν. Σε μεγάλο βαθμόήξερα τι θα αντιμετωπίσω. Οι όμιλοι-γίγαντεςΣταθοκωστόπουλου και Δασκαλαντωνάκηφιλοδοξούσαν να δημιουργήσουν το απόλυτοhotspot.

Το αποτέλεσμα ήταν έναεντυπωσιακό café-bar-restaurant.Το knowhowυπήρχε. Ο μαξιμαλισμός στις προθέσειςβγήκε και στο ντεκόρ. Ο σκηνοθέτης-celebrityΑντώνης Καλογρίδης προσπάθησε ναδημιουργήσει έναν χώρο του οποίου ηατμόσφαιρα να παραπέμπει στα πολύ chicξενοδοχεία Sanderson (Λονδίνο) και ChateauMarmont (Λ. Άντζελες). Επίχρυσα όπλα-φωτιστικάτης Guns Collection του Phillipe Starck, «συνθήματα»του Κωνσταντίνου Κακανιά «Are you chicenough?» στα σουπλά και στους λευκούςτοίχους, πορτοκαλιά φεγγάρια πουκρέμονται από τον ουρανό, με την μπάραστη μέση της αίθουσας να αποτελεί σημείοαναφοράς - και συνάντησης. Ποιοισυναντιούνται; Σε μεγάλο βαθμό το κοινότου Rock ‘n' Roll, του Liberty, του Baraondaκαι των γλυφαδιώτικων καφέ. Την ημέραο κόσμος του είναι ο κλασικός όλων τωναντίστοιχων café-restaurant - στο πιο νεανικότου.

Απότο μεσογειακών διαθέσεων μενού δοκιμάσαμεαρκετά πιάτα. Αρχή έγινε με μια σαλάταμε ντοματίνια Σαντορίνης, ρόδι, ανθότυρο,κρουτόν ντάκου και λεμονάτη σος,χορταστική και δροσερή. Μετά ήρθαν ταζουμερά, σαρκώδη και νόστιμα μανιτάρια,ενώ ο βελουτέ τραχανάς ακολούθησεαχνιστός και εθιστικός. Οι πένες μεκατσικίσιο τυρί και το ριζότο με αρνάκιμας πρόσφεραν τη δόση υδατανθράκων πουχρειαζόμασταν, ενώ η κορυφαία στιγμήτης βραδιάς ήταν το ακριβό μεν, εξαιρετικήςποιότητας και ψησίματος δε, μοσχαρίσιοφιλέτο.

 
 
 
 
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
σχόλια
Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού
ΤΣΕΚ ΒΑΓΙΑΣ στην Καλαμάτα: “Αληθινό φαΐ χωρίς δηθενιά”  

«Αληθινό φαΐ χωρίς δηθενιά» στην Καλαμάτα  

Αγλαϊα Κρεμέζη |
Scroll to top icon